Fitness

Οι 25 πιο διάσημες αθλήτριες στον πλανήτη, σύμφωνα με το ESPN

Το ESPN, το παγκόσιο δορυφορικό αθλητικό κανάλι, κυκλοφόρησε το τρίτο ετήσιο World Fame 100, στο οποίο κατατάσσει τους 100 πιο διάσημους αθλητές του πλανήτη. Ανάμεσα σε αυτούς και οι 25 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου!

Για να βρουν τους 100 πιο διάσημους αθλητές στον κόσμο, ξεκίνησαν με 600 από τα μεγαλύτερα ονόματα στον αθλητισμό, από 67 χώρες. Το Sports Analytics του ESPN τους ταξινόμησε με βάση έναν ιδιότυπο τύπο που έλαβε υπόψη τρεις παράγοντες: (1) Το Google Trend score, το οποίο μετρά πόσο συχνά αναζητείται ένα όνομα, χρησιμοποιώντας τη βαθμολογία του Cristiano Ronaldo 100 ως βασική γραμμή. (2) Τα χρηματικά έπαθλα και ποσά που λαμβάνουν οι αθλητές. (3) Τα Social media όπωςTwitter, Instagram και Facebook. Και αυτές είναι οι πιο 25 πιο διάσημες αθλήτριες στον πλανήτη, σύμφωνα με το ESPN.

1 Σερένα Γουίλιαμς, ΗΠΑ, τένις

Είναι το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης από το 2009 στις γυναίκες. Το 2005 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Tennis ως η 17η καλύτερη των προηγούμενων 40 ετών. Είναι νεότερη αδερφή της πρώην νούμερο 1 στον κόσμο επαγγελματίας τενίστριας Βένους Γουίλιαμς.

2 Μαρία Σαράποβα, Ρωσία, τένις

Είναι κάτοχος 4 Γκραν Σλαμ στο απλό και κάτοχος της κορυφής στην παγκόσμια κατάταξη στις γυναίκες. Στα τέλη του 2006 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια του τένις στον κόσμο.

3 Βένους Γουίλιαμς, ΗΠΑ, τένις

Έχει κατακτήσει πέντε ολυμπιακά μετάλλια (τα περισσότερα από οποιονδήποτε τενίστα ή τενίστρια). Έχει επίσης το ρεκόρ μεγαλύτερης χρονικής απόστασης σε συμμετοχή σε τελικό Grand Slam, με τα είκοσι χρόνια ανάμεσα στο 1997 και το 2017. Παρέμεινε για 11 συνολικά εβδομάδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. 

4 Σαΐνα Νέγουαλ, Ινδία, Badminton

Έχει κερδίσει πάνω από 24 διεθνείς τίτλους, στους οποίους περιλαμβάνονται έντεκα τίτλοι Superseries. Είναι τόσο καλή στο badminton που ακόμη και ένας καρκίνος στο γόνατο – όπου υπέφερε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 – δεν την κράτησε μακριά από τις νίκες.

5 Καρολάιν Βοζνιάκι, Δανία, τένις

Λένε πως ξεχωρίζει για την κίνησή της στο χώρο, για την εξαιρετική δουλειά που κάνει με τα πόδια της και για το γεγονός ότι δεν κουράζεται με τίποτα. Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που θεωρείται ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του τένις και προσελκύει τους σπόνσορες όπως η γύρη τις μέλισσες. 

6 Σιμόνα Χάλεπ, Ρουμανία, τένις

Είναι προς το παρόν η νούμερο 1 τενίστρια της Ένωσης Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA). Από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018 κατείχε ξανά αυτή τη θέση, για 16 εβδομάδες. 

7 Άλεξ Μόργκαν, ΗΠΑ, Ποδόσφαιρο

Είναι η έβδομη Αμερικανίδα (και η 17η γυναίκα) που έχει σκοράρει 100 γκολ. Η χρυσή ολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο ήταν στη λίστα με τις πιο σέξι αθλήτριας των Ολυμπιακών αγώνων του 2012 και όχι άδικα, αφού σε κάθε εμφάνιση της «ανάβει φωτιές» με το απίστευτα γυμνασμένο και σέξι κορμί της.

8 Φου Γουανχούι, Κίνα, Κολύμβηση

Την γνωρίσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο από τις απίθανες εκφράσεις και την αφοπλιστική ειλικρίνεια που κέρδισε fans, εντός και εκτός πισίνας.

9 Λίντσεϊ Βον, ΗΠΑ, Σκι

Κάτοχος τριών ολυμπιακών μεταλλίων στο αλπικό σκι. Μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις, είχε γίνει viral στην Ελλάδα όταν εντοπίστηκαν κρυφά μηνύματα στη στολή της, τα οποία είχε γράψει με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Στον αντίχειρα στο δεξί της γάντι, η Λίντσεϊ έχει γράψει τη λέξη «πιστεύω» στα ελληνικά ενώ έγινε γνωστό πως έχει το ίδιο τατουάζ στο δάχτυλό της. «Συμβολίζει τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες (το 2018) καθώς θέλω να πιστεύω στον εαυτό μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

10 Μισέλ Γουί, ΗΠΑ, γκολφ

Στην ηλικία των 10 ετών, έγινε η νεότερη παίκτρια που προκρίθησε σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα USGA. Η Γουί έγινε επίσης η νεότερη νικήτρια στις ΗΠΑ και η νεότερη σε αγώνα LPGA Tour.

11 Βικτόρια Αζαρένκα, Λευκορωσία, Τένις

Έχει φτάσει στο παρελθόν στο Νο. 1 (Ιανουάριος 2012), ενώ όσον αφορά τον Μάιο του 2016 ήταν στην κατάταξη Νο. 6. Έχει κερδίσει δύο φορές το Αυστραλιανό Όπεν, το 2012 και το 2013, και είναι η μοναδική αθλήτρια που έχει κερδίσει τίτλο σε Γκραντ Σλαμ. Επίσης ήταν χάλκινη ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο στο ατομικό, και έχει κερδίσει δύο τίτλους Γκραντ Σλαμ στο μικτό διπλό, το Αμερικανικό Όπεν το 2007 με τον Μαξ Μίρνι και το Γαλλικό Όπεν με τον Μπομπ Μπράιαν. Επίσης έχει κερδίσει το χρυσό στο διπλό μικτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 με τον Μαξ Μίρνι.

12 Σάνια Μίρζα, Ινδία, τένις

Πρώην παγκόσμια κατάταξη 1 στα διπλά, κέρδισε έξι τίτλους Grand Slam στην καριέρα της. Από το 2003 έως την αποχώρησή της από το singles το 2013, κατατάχθηκε από το WTA ως Νο 1 παίκτρια της Ινδίας και στις δύο κατηγορίες. Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Μίρζα ήταν ή ο πιο επιτυχημένη Ινδή τενίστρια.

13 Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα, Ισπανία, τένις

Έχει κερδίσει τέσσερα singles, συμπεριλαμβανομένων δύο majors: το French Open του 2016 και το Wimbledon του 2017. Πέτυχε την υψηλότερη κατάταξη της καριέρας της, το παγκόσμιο Νο 2, το 2016, μετά τη νίκη της στο γαλλικό όπεν, και σήμερα κατατάσσεται στο No. 4 παγκοσμίως από την WTA, από τις 24 Ιουλίου 2017.

14 Ντάνικα Πάτρικ, ΗΠΑ, οδηγός αγώνων

Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες οδηγούς αγώνων στις ΗΠΑ και η μόνη που έχει κερδίσει το IndyCar Series.

15 Ντινγκ Νινγκ, Κίνα, πινκ πονγκ

Η Ντινγκ Νινγκ είναι η 6η Κινέζα στην ιστορία, που αναδεικνύεται 1η Ολυμπιονίκης, ενώ την ίδια ώρα πέτυχε γκραν σλαμ έχοντας κατακτήσει τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

16 Τέσα Βίρτσιου, Καναδάς, καλλιτεχνικό πατινάζ

Οκτώ φορές πρωταθλήτρια στην χώρα της με τον Scott Moir, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ και έκαναν τον κόσμο να παραληρεί με την εντυπωσιακή και παθιασμένη εμφάνισή τους. Η αισθησιακή χορογραφία στο “Moulin Rouge” κρίθηκε ακατάλληλη και κόπηκε από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ν. Κορέα. 


17 Σιμόν Μπάιλς, ΗΠΑ, ρυθμική γυμναστική

Είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που πήρε την πρώτη θέση στο σύνθετο ατομικό της ενόργανης, σε τρία διαδοχικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Η συλλογή της έχει 14 μετάλλια, εκ των οποίων τα 10 είναι χρυσά. Στους Ολυμπιακούς του Ρίο άφησε άφωνο το κοινό με την συγκλονιστική της εμφάνιση. Συνεργάζεται με την Target and Always για το Girls on the Run, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που βοηθά τα νεαρά κορίτσια να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες μέσω του τρεξίματος.

18 Π. Β. Σίντου, Ινδία, Badminton

Ήταν η πρώτη ινδή γυναίκα που κέρδισε ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο και μία από τις δύο Ινδές παίκτριες μπάντμιντον που κέρδισε Ολυμπιακό μετάλλιο – η άλλη ήταν η Saina Nehwal.

19 Αντζελίκ Κέρμπερ, Γερμανία, τένις

Πρώην παγκόσμια κατάταξη 1 και νικητής τριών πρωταθλημάτων Grand Slam, έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο το 2003 και ανέβηκε στα ημιτελικά του US Open 2011 ως ο παγκόσμια παίκτρια στην 92η θέση.

20 Αλίνα Ζαγκιτόβα, Ρωσία, καλλιτεχνικό πατινάζ

Είναι μόλις 16 ετών και έχει πετύχει το υψηλότερο τεχνικό σκορ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, χαρίζοντας στην χώρα της το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 2018.

21 Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, Πολωνία, τένις

Κάτοχος 20 τίτλων WTA, έφτασε μέχρι και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης την χρονιά που έπαιξε στον τελικό του Wimbledon (2012).

22 Εβγκένια Μεντβέντεβα, Ρωσία, καλλιτεχνικό πατινάζ

Έχει δύο ασημένια μετάλλια (2018 singles, 2018 ομαδικό), δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (2016, 2017), δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (2016, 2017), ένα Grand Prix δύο φορές (2015, 2016), και δύο φορές Ρωσλιδα πρωταθλήτρια (2016, 2017). Είναι μόλις 20 ετών.

23 Άλι Ράϊσμαν, ΗΠΑ, ρυθμική γυμναστική

Κάτοχος έξι Ολυμπιακών μεταλλίων στην ενόργανη γυμναστική. Έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Larry Nassar, πρώην αθλίατρο της Εθνικής των ΗΠΑ, έχει ήδη κατονομαστεί σε καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τουλάχιστον 130 γυναίκες, ενώ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 60 ετών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

24 Πέιτζ ΒανΖάντ, ΗΠΑ, MMA (πολεμικές τέχνες)

Η ΒανΖαντ βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη της κατηγορίας της στο UFC (1,63 μ. ύψος, 65 κιλά βάρος). Επαγγελματίας αθλήτρια από το 2012, πέρασε πρώτα από το Invicta FC πριν κάνει τη μετάβαση στο Ultimate Fighting Championship.

25 Τζουάλα Γκούτα, Ινδία, badminton

Είναι δεκατέσσερις φορές εθνική πρωταθλήτρια, έπαιξε με την Shruti Kurien αλλά είχε μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία με τον Ashwini Ponnappa. Το ζευγάρι ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους είκοσι στην παγκόσμια κατάταξη BWF φτάνοντας το νο 10 το 2015. Είναι γνωστή για το εξειδικευμένο αριστερόχειρο εγκεφαλικό παιχνίδι και είναι από τους πολύ λίγους παίκτες που χρησιμοποιούν forehand service.

Φίλια Μητρομάρα