Fitness

Metal Yoga: Βγάλε το θηρίο από μέσα σου!

Ακούς το From Whom the Bell Tolls των Metallica και το Voice of the Soul των Death, και αντί για ομ και διαλογισμό, ανάβουν τα αίματα και τα… καζάνια της κολάσεως! Αν είσαι φαν του heavy metal, πιστεύεις ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols και θέλεις –και καλά – έναν λόγο να μετακομίσεις στη Νέα Υόρκη, τότε τον έχεις! (όχι ότι φεύγεις κι αύριο, λέμε τώρα!): Metal Yoga και θα βγάλεις επιτέλους το θηρίο από μέσα σου.

 

 

Η heavy metal μουσική και η γιόγκα μπορεί να φαίνονται δύο εντελώς αταίριαστα πράγματα, αλλά υπάρχει μία εκπαιδεύτρια γιόγκα στη Νέα Υόρκη, που το πάθος της για τη μέταλ μουσική τη βοήθησε να τα συνδυάσει, βοηθώντας έτσι τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να απελευθερώσουν το θηρίο που κρύβουν μέσα τους.

Η διάσημη χειρονομία με τα δύο τεντωμένα (δείκτης – μικρός) και τα υπόλοιπα σε γροθιά, σύμβολο στις rock και, κυρίως, στις metal συναυλίες, εκτελείται κάτω από τους ήχους metal μουσικής. Δεν είναι στοιχεία που σχετίζονται με τη γιόγκα, αλλά είναι ακριβώς αυτά που θα κάνεις εάν μπεις σε μια τάξη Metal Yoga, που διευθύνει η Saskia Thode. Σίγουρα δεν είναι και η πιο zen εμπειρία στον κόσμο, αλλά η εκπαιδεύτρια γιόγκα στο Brooklyn ισχυρίζεται ότι τα μαθήματά της είναι εξίσου απελευθερωτικά, αν όχι περισσότερο, από την παραδοσιακή, κλασσική γιόγκα.

 

 

 

 

H yoga instructor Saskia Thode  μεγάλωσε στη Βόρεια Γερμανία ακούγοντας μέταλ. Ξεκίνησε γιόγκα εκεί το 2003 και το 2006 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη συνδυάζοντας αυτούς τους δύο διαφορετικούς κόσμους. Έτσι, δημιούργησε τη Metal Yoga το 2014, αφού ολοκλήρωσε την πρώτη της εκπαίδευση Vinyasa για 200 ώρες. Η Saskia έχει μελετήσει διάφορα είδη γιόγκα, τη σοφία του θιβετιανού βουδισμού, την ινδική γιόγκα και τον Fourth Way (τέταρτος δρόμος).

Στη Metal Yoga ετοιμάσου να ανακαλύψεις τη σκοτεινή σου πλευρά, να ουρλιάξεις, να ιδρώσεις και να κάνεις οτιδήποτε χρειαστεί για να απελευθερώσεις το θηρίο που κρύβεται μέσα σου, ακούγοντας τα αγαπημένα σου heavy metal τραγούδια. 

Αντί για το Om, που με αυτό συνήθως ξεκινάει μια συνεδρία γιόγκα, στη Metal Yoga θα ξεκινήσεις με βρυχηθμό, παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται συχνά στη death metal μουσική, ουρλιάζοντας και χτυπώντας τις γροθιές σου στο πάτωμα. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ασάνας από την παραδοσιακή γιόγκα, αλλά η Σασκία έχει εφεύρει και δικές της, όπως “Destroyer666”, “F * ck you” ή “Corpse Pose”. 

Με τη Metal Yoga θα απελευθερώσεις πολλή ενέργεια, για να μπορέσεις να αποβάλλεις το θυμό, το άγχος και ό,τι άλλο σε βαραίνει. Στις συνεδρίες ενθαρρύνεται η κίνηση μέσω του ρυθμού του τραγουδιού. Οι λάτρεις της γιόγκα θα απολαύσουν μια μοναδική μορφή πειθαρχίας κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας death metal yoga. “Η death metal yoga είναι πολύ βαθύτερη από άλλα είδη γιόγκα γιατί πραγματικά μπορείς να απελευθερώσεις τα συναισθήματά σου” λέει η yoga instructor Saskia Thode.

Οπότε, το συμπέρασμα ποιο είναι; Για όλους υπάρχει θέση και όλα συνδυάζονται, αρκεί να το θέλεις.

 

 Φίλια Μητρομάρα