Fitness

Μένουμε σπίτι: 15 Δωρεάν fitness apps για ios και android

Κατέβασέ τα! Αυτά τα fitness apps είναι δωρεάν ενώ κάποια από αυτά «ξεκλείδωσαν» λόγω κοροναϊού και σου προσφέρουν δοκιμαστικά για δύο με τρεις μήνες προγράμματα γυμναστικής και προπονήσεις για κάθε ανάγκη!

 

Καθώς προσαρμόζουμε όλοι τη ζωή μας προκειμένου να σταματήσουμε την εξάπλωση του κοροναϊού, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με την προπόνησή μας. Ευτυχώς που υπάρχουν λύσεις τις οποίες απλόχερα μας προσφέρει η τεχνολογία. Ακριβώς όπως το FaceTime και το Google Hangouts μπορούν να σε κρατήσουν συνδεδεμένο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου με τους άλλους, υπάρχουν κάποια δωρεάν fitness apps που θα σε κάνουν να ιδρώσεις χωρίς να βγεις από το σπίτι. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κόστος, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις μερικές διαφορετικές εφαρμογές, ώστε να καταλήξεις σε αυτές που είναι κατάλληλες για σένα, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση σου και τον εξοπλισμό που διαθέτεις. Αν και οι προπονήσεις στο σπίτι είναι πολύ διαφορετικές, όταν έχεις συνηθίσει να γυμνάζεσαι σε γυμναστήριο με μηχανήματα και εξοπλισμό ή σε μια τάξη με personal trainer, εμπιστεύσου μας: Όταν δοκιμάσεις αυτά τα fitness apps, θα δεις τη διαφορά! Και που ξέρεις; Μπορεί και να κολλήσεις;

1 Keelo

Αν θέλεις εντυπωσιακά αποτελέσματα και υψηλής ένταση προπόνηση HIIT, τότε το Keelo είναι για εσένα. Μπορείς να γυμναστείς οπουδήποτε και χωρίς εξοπλισμό με sessions που δεν ξεπερνούν τα 20 λεπτά. Οι ασκήσεις είναι διαμορφωμένες από καταξιωμένους προπονητές και φυσικά συνοδεύονται από βίντεο. Ξεκινώντας την προπόνησή σου θα έχεις και χρονόμετρο, ενώ μπορείς να αυξάνεις κάθε φορά την ένταση, δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το σώμα σου και ενισχύοντας τις καύσεις.

Διατίθεται σε iOS και Android.

2 Gold’s AMP

Αυτή το fitness app περιλαμβάνει περισσότερες από 600 ασκήσεις αερόβιας και δύναμης με φωνητικές οδηγίες και βίντεο. Εκτός από τις ασκήσεις αντοχής με βάρη και προπονήσεις που σχετίζονται με μηχανήματα αερόβιας άσκησης (φοβερό για όσους έχουν σπίτι διάδρομο, ελλειπτικό ή στατικό ποδήλατο). Υπάρχει επίσης ένα τμήμα για προπονήσεις σωματικού βάρους. Μπορείς ακόμη να κάνεις stretching και  διαλογισμό. Η εφαρμογή είναι συνήθως δωρεάν για μέλη του γυμναστηρίου ή $ 10 ανά μήνα για μη μέλη, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δωρεάν για οποιονδήποτε έως τις 31 Μαΐου 2020.

Διατίθεται σε iOS και Android.

3 Nike Training Club

Εδώ θα βρεις ασκήσεις κατά κατηγορίες και συγκεκριμένες μυικές ομάδες, διάρκεια προπόνησης και είδη προπόνησης π.χ  δύναμη, αερόβια, γιόγκα και ευκινησία, προκειμένου να βρεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Μπορείς επίσης να επιλέξεις: ασκήσεις σωματικού βάρους, ελεύθερα βάρη όπως αλτήρες ή kettlebells και ασκήσεις με μμπάρα έλξης ή βάρη). Η εφαρμογή έχει επίσης προπονήσεις διάσημων και αθλητών όπως η Simone Biles, η Serena Williams και η Julie Ertz.

Διατίθεται σε iOS και Android.

4 Daily Burn

Το Daily Burn προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προπονήσεων – με προπόνηση αντοχής και δύναμης όπως dumbbell, HIIT, barre, γιόγκα και kickboxing. Αφού απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης και τους στόχους σου, η εφαρμογή σου παρέχει ένα εξατομικευμένο σχέδιο προπόνησης και μπορεί να λειτουργήσει ως tracker καθώς πλησιάζεις τους στόχους σου. Μπορείτε να το κατεβάσεις για 60 ημέρες δωρεάν τώρα. Η εφαρμογή μετά κοστίζει 20 δολάρια / μήνα.

Διατίθεται σε iOS και Android.

5 Tone It Up

Θα λατρέψεις αυτό το fitness app, διότι σoυ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου προφίλ, να θέσεις εβδομαδιαίους στόχους και να γυμναστείς από το σπίτι σας επιλέγοντας ανάμεσα σε προγράμματα cardio, yoga, strength training, κ.ά. Κάθε εβδομάδα το app ανανεώνεται με νέα workouts και σε βοηθά να επικεντρωθείς μέχρι και σε απλές καθημερινές κινήσεις. Μεταξύ άλλων, θα λαμβάνεις μηνύματα που έχουν στόχο να σεεμπνεύσουν και να σε παρακινήσουν. Συνήθως το κόστος είναι 15 δολάρια ανά μήνα, αυτήν τη στιγμή είναι δωρεάν στους νέους χρήστες για τις επόμενες 30 ημέρες.

Διατίθεται σε iOS ή Android.

6 7 Minute Workout

Αν ψάχνεις για γρήγορες προπονήσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αυτή η εφαρμογή σε καλύπτει απόλυτα. Δεν χρειάζεσαι κανέναν εξοπλισμό και υπάρχει επίσης μια επιλογή να ανταγωνιστείς με φίλους.

Διατίθεται σε iOS και Android.

7 FitOn

Το FitOn σου παρέχει πρόσβαση σε μαθήματα προπόνησης από προπονητές διασημοτήτων όπως οι Cassey Ho της Blogilates, Jeanette Jenkins και άλλους. Μπορείς ακόμη να γυμνσατείς με ειδικούς: Gabrielle Union και Jonathan Van Ness. Περιηγήσου ανά κατηγορία, μέρος του σώματος, διάρκεια προπόνησης και ένταση, ή επίλεξε από τη λίστα των 10λεπτων προπονήσεων, όταν θέλεις απλά κάτι γρήγορο.

Διατίθεται σε iOS και Android.

8 Sworkit

Με αυτό το app δεν έχεις καμία δικαιολογία ότι δε έχεις χρόνο για γυμναστική. Το swork it περιλαμβάνει εξατομικευμένα προγράμματα, ακόμη και αν έχεις στη διάθεσή σου μόνον 5 λεπτά. Από stretching μέχρι αερόβια, θα βρεις σίγουρα αυτό που σου ταιριάζει και θα έχεις κάθε φορά ένα workout session για να σε κατευθύνει. Μαζί με το πρόγραμμα ασκήσεων θα δεις και τα αντίστοιχα βίντεο.

Διατίθεται σε iOS και Android.

9 Peloton

Η πλατφόρμα διαθέτει τόσο live-stream όσο και on-demand προπονήσεις που διδάσκονται από ένα κατάλογο δημοφιλών προπονητών. Μπορείς να βρεις mix προπονήσεις τρεξίματος, δύναμης, ποδηλασίας και γιόγκα. Επιπλέον, υπάρχουν μερικές πρακτικές διαλογισμού για να επιλέξεις. Συνήθως κοστίζει 13 δολάρια ανά μήνα, αλλά τώρα μπορείς να επωφεληθείς από μια εκτεταμένη δοκιμή διάρκειας των 90 ημερών.

Διατίθεται σε iOS και Android.

10 Adidas Training by Runtastic

Αυτή η εφαρμογή έχει πολλές προπονήσεις και προγράμματα, αλλά το καλύτερο μέρος για όσους από εμάς γυμναζόμαστε σπίτι; Τα 180 και βάλε βίντεο με ασκήσεις σωματικού βάρους. Μπορείς επίσης να επιλέξεις workouts, ανάλογα με το τι χρειάζεσαι, και θα έχεις χρήσιμες υπενθυμίσεις όπως πχ. για την ενυδάτωση.

Διατίθεται σε iOS και Android.

11 Yoga for Beginners

Θέλεις να ξεκινήσεις να κάνεις γιόγκα αλλά δεν ξέρεις πως; Αυτή η εφαρμογή είναι εξαιρετική για ασκήσεις φιλικές για αρχάριους, οι οποίες χωρίζονται σε τρία είδη γιόγκα: vinyasa, hatha και αποκατάστασης. Κάθε βίντεο σου εξηγεί τα στάδια και τις asanas για να σε βοηθήσει να κάνεις γιόγκα σωστά.

Διατίθεται σε iOS και Android.

12 Map My Fitness by Under Armour

Εδώ μπορείς να επιλέξεις ορισμένες προρυθμισμένες προπονήσεις και είναι πραγματικά η πιο χρήσιμη εφαρμογή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν τις δικές τους προπονήσεις. Μπορείς να σχεδιάσεις πλήρως τη δική σου προπόνηση από τη βιβλιοθήκη του με περισσότερες από 800 ασκήσεις, να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου στα κιλά, τα σετ και τις επαναλήψεις και να τη μοιραστείς με άλλους. Συγχρονίζεται επίσης με τα περισσότερα φορητά fitness και συνδέεται με το MyFitnessPal, ώστε να μπορείς να συνδυάσεις όλα τα δεδομένα για τα στατιστικά σου.

Διατίθεται σε iOS και Android.

13 Daily ab workout

Για εσένα που θέλεις να ασχοληθείς πιο εξειδικευμένα με τον μέσο κορμό και την περιοχή της κοιλιάς, αυτή η εφαρμογή θα σε ενθουσιάσει. Παρέχει ασκήσεις για κοιλιακούς με τις οποίες θα τονώσεις και θα δυναμώσεις το σώμα σου, τις οποίες μπορείς να τις κάνεις καθημερινά χωρίς να αφιερώσεις πολύ χρόνο.

Διατίθεται σε iOS και Android.

14 Asana Rebel

Άλλο ένα fitness app για όσους αγαπούν τη yoga. Το Asana Rebel έχει τη δυνατότητα να συνδυάζει την «παραδοσιακή» yoga με πρακτικές ασκήσεις. Έτσι, θα καταφέρεις να χαρείς τις στάσεις χαλάρωσης, αλλά και να γυμναστείς δυναμικά για να έχεις πιο άμεσα αποτελέσματα. Επίλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και ξεκίνα! Θα βρεις μουσική για αυτοσυγκέντρωση, ήχους για καλύτερο ύπνο καθώς και προγράμματα διαλογισμού.

Διατίθεται σε iOS και Android.

15 Pear – Personal Fitness Coach

Αυτή η εφαρμογή περιέχει προπονήσεις αντοχής, cardio και γιόγκα καθώς και προπονήσεις με TRX, ελλειπτικό, διάδρομο κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεις κάθε είδους προπόνηση που θα μπορούσες να κάνεις, είτε έντονη είτε για αποκατάσταση. Μπορείς να συγχρονίσεις τις προπονήσεις σου και στο MyFitnessPal (για να παρακολουθείς και τη διατροφή σου). Είναι δωρεάν αλλά περιλαμβάνει κάποια premium προγράμματα, τα οποία θα χρειαστεί να πληρώσεις για να τα δεις.

Διατίθεται σε iOS και Android.

Φίλια Μητρομάρα

Φωτογραφία Andrea Piacquadio στο Pexels