Fitness

Kobe Bryant: Οι 20 καλύτερες φράσεις του Black Mamba που θα σε εμπνεύσουν!

Ο Kobe Bryant είπε: «Αν με δείτε να παλεύω με μια αρκούδα, τότε προσευχηθείτε για την αρκούδα».


 

Δεν χρειάζεται να είσαι fan του μπάσκετ ή λάτρης των Λέικερς για να έχεις σοκαριστεί από την είδηση του θανάτου του μεγάλου ΝΒΑ μπασκεμπολίστα Kobe Bryant. Ναι ο Black Mamba, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και αναμφισβήτητα ένας από τους πέντε κορυφαίους παίκτες του NBA, «έφυγε» μαζί με την 13χρόνη κόρη του και άλλους επτά συνεπιβαίνοντες, όταν το ελικόπτερό του έπεσε. Ήταν 41 ετών. Αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε το πιο θρηνητικό Mamba out. 

Ο Kobe δεν ήταν απλώς ένας άλλος πλούσιος ελίτ αθλητής. Ήταν ένας νικητής και ένας iconic επιχειρηματίας που κατείχε και γιγάντωσε διάφορα brands στην αθλητική βιομηχανία και επένδυσε εκατομμύρια σε διάφορες επιχειρήσεις. Ο θρύλος του basket είχε κάνει ρεκόρ καριέρας 81 πόντους ενώ το 2016, στα 38 του, όταν έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι, σημείωσε 60 πόντους, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ πόντων σε τελευταίο αγώνα καριέρας στο ΝΒΑ. Με αυτή τη διάκριση κατάφερε να γίνει ο γηραιότερος παίχτης πέτυχε 60 πόντους. Έχει θεωρηθεί κορυφαίος παίχτης της γενιάς του (Draft 1996), της δεκαετίας του 2000 καθώς και κορυφαίος όλων των εποχών. Ο Bryant ήταν ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά, έχοντας 7.047 ριμπάουντ και 6.306 ασσίστ. Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 1 βραβείο MVP της Regular Season (2008), 2 βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και 5 βραβεία MVP σε All-Star Game.

Ο Kobe άφησε κληρονομιά πολλές ατάκες και φράσεις. Κάποιες από τις καλύτερες φράσεις του έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του στο μπάσκετ και την πρόσφατη αποχώρησή του, και μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις στην κορυφή. 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΒΕ ΓΙΑ

Την επιτυχία:

«Αν θέλεις να γίνεις ένας πολύ καλός παίκτης, τότε πρέπει να κάνεις ορισμένες θυσίες και να το κυνηγήσεις.»

«Όλα τα αρνητικά – πίεση, προκλήσεις – είναι όλα μια ευκαιρία για μένα να πετύχω.»

Την αντοχή:

«Είμαι εδώ Δεν πηγαίνω πουθενά. Δεν έχει σημασία εάν είμαι τραυματισμένος – εκτός και αν είναι εντελώς εξουθενωτικός  ο τραυματισμός – είμαι ο ίδιος παίκτης που πάντα είμαι.»

Τη σκληρή δουλειά:

«Δεν μπορώ να μιλάω με τεμπέληδες, δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν τους καταλαβαίνω, δεν θέλω να τους καταλάβω».

«Δεν έχω τίποτα κοινό με τους τεμπέληδες ανθρώπους που κατηγορούν τους άλλους για την έλλειψη επιτυχίας τους. Τα σπουδαία πράγματα προέρχονται από τη σκληρή δουλειά και την επιμονή.»

Τη νίκη:

«Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίσω παιχνίδια, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να  κάθομαι σε ένα παγκάκι κουνώντας μια πετσέτα ή παραδίδοντας ένα μπουκάλι νερό σε έναν συμπαίκτη.»

«Τη στιγμή που εγκαταλείπεις, είναι η στιγμή που αφήνεις κάποιον άλλο να κερδίσει.»

Την ηγεσία:

«Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθείς να εμπνέεις τους γύρω σου ώστε να γίνονται σπουδαίοι σε αυτό που θέλουν να κάνουν.»

«Πρέπει να κάνεις αυτό που αγαπάς. Εγώ λατρεύω να λέω ιστορίες, μου αρέσει να εμπνέω τα παιδιά, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα εργαλεία που θα τους φανούν χρήσιμα στο μέλλον.»

Την επιμονή:

«Έχω παίξει με τα IVs πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Έχω παίξει με ένα σπασμένο χέρι, έναν ράγισμα στον αστράγαλο, έναν σκισμένο ώμο, ένα σπασμένο δόντι, ένα κομμένο χείλος και ένα πρησμένο γόνατο σε μέγεθος μπάλας. Δεν χάνω 15 παιχνίδια λόγω τραυματισμού που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι τόσο σοβαρός.»

«Αν θέλεις να γράψεις ιστορία, πρέπει να κάνεις ιστορικά πράγματα.» 

Τα όνειρα:

«Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν τροφοδοτούνται από την πίστη. Τροφοδοτούνται από αμφιβολίες.»


«Η αφοσίωση κάνει τα όνειρα πραγματικότητα.»

Τον φόβο:

«Η τελευταία φορά που φοβόμουν ήταν όταν ήμουν 6 χρονών στο καράτε. Είχα πορτοκαλί ζώνη και ο προπονητής μου ζήτησε να πολεμήσω με έναν αθλητή με μαύρη ζώνη, που ήταν μερικά χρόνια μεγαλύτερος από εμένα. Φοβόμουν. Τρομοκρατήθηκα όταν με έσκισε στη μάχη αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι δεν με έσκισε τόσο πολύ όσο σκεφτόμουν ότι θα έκανε και ότι δεν υπήρχε τίποτα που πραγματικά να φοβόταν. Συνειδητοποίησα ότι ο φόβος δεν υπάρχει πραγματικά αν σκέφτεσαι σωστά.»

«Παρά τον φόβο, τελείωσε τη δουλειά».

Την αποτυχία:

«Όταν νιώσεις πως είναι η αποτυχία, τότε η αποφασιστικότητά σου θα σε κάνει να κυνηγήσεις την επιτυχία».

«Εάν φοβάσαι ότι θ' αποτύχεις, τότε πιθανότητα θ' αποτύχεις».

«Η δύναμη να τα καταφέρεις γίνεται μεγαλύτερη από τον φόβο του ν' αποτύχεις».

«Δεν επεξεργάζομαι την αποτυχία. Γιατί αν πρέπει να καθίσω και να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και να του πω «είσαι αποτυχημένος», νομίζω ότι αυτή η δήλωση είναι σχεδόν χειρότερη και από το θάνατο.»

Την αιωνιότητα:

«Οι ήρωες έρχονται και φεύγουν, οι θρύλοι μένουν για πάντα.»


Τι είπε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη

«Υπάρχει κάποιος που αντιμετώπισα στο παρελθόν και θα τον ήθελα. Το όνομά του είναι (Δημήτρης) Διαμαντίδης και είναι από την Ελλάδα. Τον αγαπώ και εύχομαι να τον είχα δίπλα μου. Το μήκος του, το μέγεθός του, όλα όσα έκανε στην άμυνα. Θα ήθελα έναν τέτοιο γκαρντ στην ομάδα μου που θα ταλαιπωρούσε τους άλλους πόιντ γκαρντς.»

Τι συμβούλεψε τον Γιάννη Αντετοκούμπο

«Παίζε πάντα σαν παιδί, το παιδί πάντα ρωτάει, μαθαίνει και λύνει τα προβλήματα με φαντασία…»

Αγαπητό μπάσκετ, έχασες έναν μεγάλο…
 Αντίο Κόμπι Μπράιαντ

Φίλια Μητρομάρα