Fitness

Jumping Jacks: καίνε σαν φωτιά λίπος και θερμίδες!

Όλοι οι κορυφαίοι προπονητές ορκίζονται στην αποτελεσματικότητα των Jumping Jacks.

 

 

Αυτή η σύνθετη άσκηση εξασκεί τους κοιλιακούς, τα χέρια, την πλάτη, τους ώμους, τους γλουτούς και τα πόδια, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, ανακουφίζει από το στρες, βελτιώνει τη ροή του αίματος και ενισχύει τη φυσική σου κατάσταση. Αποτελεί  μία από τα πιο βασικές και θεμελιώδεις ασκήσεις για να κάψεις θερμίδες, (εάν θέλεις να κάψεις περισσότερες κάνε άλματα πιο γρήγορα). Εάν είσαι αρχάριος χρησιμοποίησε αργές, ελεγχόμενες κινήσεις για να αποφύγεις τραυματισμούς. Αν και είναι απλή στην εκτέλεση την ίδια στιγμή σου προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα και την υγεία σου.

 

Τα Jumping Jacks είναι:

1 Τέλεια για ζέσταμα

Ποια είναι η πιο αγαπημένη κίνηση για να ζεσταθεί το σώμα σου πριν από προπόνηση; Τα JumpingJacks! Ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό και την ίδια στιγμή χαλαρώνουν τα άκρα. Ως άσκηση μπορεί να σου φαίνεται ρετρό αλλά εξακολουθεί να είναι η πιο καλή άσκηση για προθέρμανση.

2 Καίνε θερμίδες

Τα αλματάκια σου προσφέρουν μια καλή  αερόβια άσκηση. Είναι μία cardioάσκηση, η οποία απαιτεί ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας και καίει πολλές θερμίδες. Το σώμα σου ζεσταίνεται με μόλις 10-15 Jumping Jacks. Κάνε 100 άλματα κάθε μέρα και θα κάψεις πολλές θερμίδες.

3 Τονώνουν το καρδιαγγειακό

Τα Jumping Jacks διατηρούν την καρδιά σου υγιή και αναγκάζουν τους πνεύμονές σου να παίρνουν περισσότερο οξυγόνο. Αυτό ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα και το ενισχύει. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης ενώ συμβάλλει στον έλεγχο των επιπέδων της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

4 Σε κάνουν πιο δυνατό

Τα Jumping Jacks είναι μια άσκηση σωματικού βάρους. Μπορεί να μην ενισχύουν τον όγκο σου όπως οι ασκήσεις δύναμης, αλλά ενισχύουν τους μυς. Επίσης γυμνάζουν και γλουτούς, γάμπες, μηρούς, πλάτη και τους μύες των ώμων.

5 Συμβάλλουν στην αντοχή

Τα Jumping Jacks χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες αθλητές και στρατιωτικούς σε όλο τον κόσμο για αντοχή και προετοιμασία για την προπόνηση.

 

Πώς να κάνεις Jumping Jacks

  • Στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, η σπονδυλική στήλη σου να είναι ίσια, οι ώμοι χαλαροί και οι κοιλιακοί σφιγμένοι.
  • Λύγισε τα γόνατά σου ελαφρώς και κάνε άλμα ανοίγοντας τα πόδια καθώς και τα χέρια πάνω από το κεφάλι.

 

 

Παραλλαγές

Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες παραλλαγές αν ψάχνεις για κάτι πιο προκλητικό όπως:

 

Half-Jacks: ιδανικά εάν έχεις κάποιο πρόβλημα στον ώμο.

 

 

Jumping Jacks με βάρη

 

Φίλια Μητρομάρα