Fitness

Γιατί οι γυμνασμένοι και οι γυμνασμένες είναι καλύτεροι στο κρεβάτι

Το λέει και η επιστήμη: όσοι ιδρώνουν τη φανέλα στο γυμναστήριο,  έχουν αυξημένες σεξουαλικές επιδόσεις σε αντίθεση με όσους δεν εγκαταλείπουν τον καναπέ. Μάθε γιατί οι γυμνασμένοι και οι γυμνασμένες είναι καλύτεροι στο κρεβάτι και ξεκίνα την άσκηση, από σήμερα κιόλας!

 

 

1. Έχεις αυξημένη αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι σαν την αυτοεκπληρούμενη προφητεία: όσο καλύτεροι νομίζετε ότι είστε σε κάτι (το σεξ περιλαμβάνεται), τόσο καλύτερο θα είναι. Και η έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας δείχνει ότι οι άνθρωποι που είναι σωματικά ικανοί, όχι μόνο σκέφτονται ότι «μετράνε», αλλά όντως μετράνε στο κρεβάτι αφού αποδίδουν και καλύτερα. Για παράδειγμα, στη μελέτη, το 60% των γυναικών που γυμνάζονταν τέσσερις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα, ανάφεραν ότι ένιωθαν πολύ πάνω από το μέσο όρο ελκυστικές ενώ το 80% ανάφεραν ότι ήταν πολύ καλές και άνω του μέσου όρου στην κρεβατοκάμαρα.

2. Έχεις ανεβασμένη λίμπιντο

Το σώμα σου παράγει τεστοστερόνη για να βοηθήσει την επισκευή και την οικοδόμηση ισχυρότερων μυών μετά την προπόνηση δύναμης. Είναι χαρακτηριστικό των ορμονών των ανδρών, αλλά μπορεί να αυξήσει την σεξουαλική επιθυμία και την ικανοποίηση σου, πάρα πολύ. Αν και η αεροβική έχει κάποιο όφελος, η προπόνηση δύναμης ή η προπόνηση με βάρη έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην παραγωγή τεστοστερόνης, για να μην αναφέρουμε και τη σέξι γράμμωση που χαρίζει στο σώμα και τους μυς. Επίσης, αυξημένη τετοστερόνη σημαίνει και καλές στύσεις.

3. Δεν έχεις στρες

Μέχρι τώρα, ίσως γνώριζεις ότι η άσκηση νικά το στρες. Αλλά άσκηση σημαίνει επίσης και καλύτερο σεξ. Σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών είναι πιο ευαίσθητη από εκείνες των ανδρών. Ευτυχώς, η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών και της ντοπαμίνης κάνοντας σε να νιώθεις καλά ενώ η αύξηση της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης καταστρέφει τη λίμπιντο. Η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία στο έπακρο.

4. Έχεις καλύτερους οργασμούς

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Texis στο Όστιν βρήκαν ότι η ροή του αίματος στην περιγεννητική περιοχή όταν ερεθίζονταν ήταν 169% μεγαλύτερη σε γυναίκες γυμνασμένες. Μεγαλύτερη ροή αίματος σημαίνει καλύτερη στύση στους άντρες και στις γυναίκες περισσότερη ευαισθησία, και καλύτερη στύση και μεγαλύτερη ευαισθησία σημαίνει πιο έντονους οργασμούς.

5. Έχεις αντοχή

Δεν χρειάζεται και πολλή προσπάθεια για να ξαπλώσεις και να απολαύσεις την ιεραποστολική στάση, αλλά αν θέλεις να δοκιμάσεις κάθε στάση του Κάμα Σούτρα, τότε χρειάζεσαι δύναμη, αντοχή, ευελιξία και ευλιγισία. Η τακιτκή προπόνηση που συνδυάζει δύναμη και αεροβική άσκηση, καθώς και την ευλιγισία  όπως η γιόγκα θα σε βοηθήσει να σκοράρεις σε όλα τα παραπάνω.