Fitness

Φτιάξε μπράτσα με τα μαγικά chin ups

Τα chin-ups  είναι από τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις όπου θέλεις, εκτός από το γυμναστήριο. Εάν εγκαταστήσεις μία μπάρα στο σπίτι ή πας σε μία παιδική χαρά θα μπορείς άνετα να κάνεις όσα chin-ups θέλεις.

 

 

Πρόκειται για την κλασική έλξη με κλειστή ανάποδη λαβή. Οι δικέφαλοι τραβάνε όλο το ζόρι εξού και χρησιμοποιούνται στα προγράμματα δικεφάλων για προχωρημένους. Αυτή η άσκηση που χρησιμοποιεί το βάρος του σώματός σου ενισχύει αρκετές μυικές ομάδες και χτίζει μυϊκή δύναμη. Δες τι άλλο μπορούν να σου προσφέρουν. Σε ενδιαφέρει: Πώς να εκτελέσεις σωστά τις έλξεις και να φτιάξεις πλάτες

Φουσκώνουν τα μπράτσα σου

Τα chin-ups  είναι ευεργετικά για την ενίσχυση των μεγάλων μυϊκών ομάδων των χεριών σου. Αυτό το είδος της άσκησης χρησιμοποιεί κυρίως τους δικέφαλους αλλά και τους τρικέφαλους, αυξάνοντας αποτελεσματικά τη λειτουργική σου δύναμη. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες ασκήσεις που στοχεύουν σε αυτούς τους μυς, τα chin-ups είναι πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά στην αύξηση της δύναμης των χεριών. Εάν προσπαθείς να αυξήσεις την άλιπη μάζα του σώματος σου, θα πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε μια προπόνηση αντίστασης που να περιλαμβάνει chin-ups.

Ενδυναμώνουν την πλάτη σου

Βελτιώνοντας την αντοχή των μυών της πλάτης σου μπορεί να αποτρέψει τον πόνο από την οσφυϊκή χώρα. Τα chin ups στοχεύουν συγκεκριμένα στον πλατύ ραχιαίο μυ (γνωστός σε όλους ως «φτερά»), τον μεγαλύτερο μυ της πλάτης σου. Επιπλέον, σε βοηθά να χτίσεις και να πάρεις όγκο.

Αυξάνουν τον μεταβολισμό σου

Το χτίσιμο της άλιπης μάζας σώματος με chin -ups αυξάνει τον μεταβολικό σου ρυθμό με τον οποίο καις θερμίδες. Τα chin-ups  αυξάνουν το μέγεθος και τη δύναμη των μυών στην πλάτη και τους δικέφαλους μυς. Όσο περισσότερο μυ έχεις στο σώμα σου, τόσο πιο γρήγορα τρέχει ο μεταβολισμός σου – και οι μύες χρησιμοποιούν περισσότερες θερμίδες για να διατηρήσουν τη μάζα τους.

Πώς θα τα εκτελέσεις σωστά

Τα chin-ups είναι έλξη με κλειστή ανάποδη λαβή. Στις έλξεις με κλειστή λαβή, οι παλάμες βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη. Η παραλλαγή της, με τις παλάμες στραμένες προς το μέτωπό σου, είναι ιδανική εάν έχεις ξεκινήσει τώρα γυμναστική με μονόζυγο καθώς δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες επαναλήψεις.

Γενικά, η εκτέλεση της άσκησης πρέπει να γίνεται με αργό και ελεγχόμενο τρόπο, αποφεύγοντας μεγάλες ταλαντώσεις του κορμού κατά τη διάρκεια της. Σημαντικό σημείο είναι η σωστή αναπνοή: εισπνέεις κατά το κατέβασμα του σώματος και εκπνέεις κατά το ανέβασμα.

 

Φίλια Μητρομάρα