Fitness

Έτσι χτίζεις κορμί! 6 fitness μυστικά με αποτελέσματα

Κάψε λίπος, σμίλευσε σώμα, τόνωσε όλο σου το σώμα. Θέλει δουλειά αλλά και στρατηγική. Με αυτά τα 6 fitness μυστικά θα καταφέρεις να αποκτήσεις το κορμί που ονειρεύεσαι.

 

1 Προπονήσου με σκοπό και ένταση

Η διαφορά του να πηγαίνεις στο γυμναστήριο και να ωθείς το σώμα σου στα όριά του, είναι ότι το πρώτο ηρεμεί τη συνείδησή σου ότι κάνεις κάτι ενώ το τελευταίο  έχει αποτελέσματα. Προκειμένου να επιτευχθεί υψηλή ένταση κατά τη διάρκεια των προπονήσεών σου και να αυξηθεί η φυσική σου κατάσταση, πρέπει να έχεις υπόψη 3 βασικούς παράγοντες:

1) Την ξεκούραση μεταξύ των σετ

2) Τα κιλά που σηκώνεις

3) Το ρυθμό (αυστηρά μιλώντας για προπόνηση αντίστασης).

Έχοντας αυτό κατά νου, στόχευσε να σηκώνεις χρησιμοποιώντας ένα βάρος που είναι περίπου το 60% του μέγιστου 1 rep, με ρυθμό 3: 1 (3 δευτερόλεπτα για την καθοδική ή έκκεντρη φάση), ενώ περιόρισε τον εαυτό σου σε ξεκούραση 45 δευτερολέπτων.

2 Δώσε νέα ερεθίσματα

Το σώμα προσαρμόζεται πολύ καλά στο νέο ερέθισμα και με την πάροδο του χρόνου, αυτό ουσιαστικά οδηγεί σε πλατό στα αποτελέσματα. Επομένως, αντί να σηκώνεις τα ίδια βάρη ή να κάνεις αερόβια μέρα παρά μέρα, ανάμειξε τις προπονήσεις: αύξησε τα κιλά, κάνε ασκήσεις απομόνωσης, κάνε αερόβια, όλα σε μία κυκλική προπόνηση. Αυτό θα συνεχίσει να προκαλεί το σώμα σου και θα του δώσει λόγο να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

3 Οι υδατάνθρακες θέλουν στρατηγική

Οι υδατάνθρακες προκαλούν την ινσουλίνη (μια ορμόνη αποθήκευσης), ειδοποιώντας το σώμα να μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και κατά συνέπεια να αποτρέψει τη διάσπαση του λίπους. Υπάρχει μια βασική στιγμή που χρειάζεσαι αυτό το αποτέλεσμα, αμέσως μετά την προπόνηση σου. Μια στιγμή κατά την οποία το σώμα σου έχει εξαντληθεί και χρειάζεται αναπλήρωση. Εκτός από αυτήν την ώρα της ημέρας, κατανάλωνε όχι περισσότερο από 100 γραμμάρια την ημέρα σε υδατάνθρακες.

4 Μείωσε το ποτό

Καλά τα καλοκαιρινά κοκτέιλς στην αμμουδιά και οι παγωμένες μπύρες αλλά όταν πίνεις, η διαδικασία της πέψης αλλάζει και όλα συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα, οδηγώντας σε μια ακόμη πιο έντονη αύξηση της ινσουλίνης και μια κατάσταση διατήρησης / αύξησης του λίπους. Επίσης, το αλκοόλ βάζει το σώμα σε καταβολική κατάσταση, κατά την οποία διασπά τους μυϊκούς ιστούς και αποθηκεύει λίπος.

5 Ενίσχυσε την πρόσληψη πρωτεΐνης

Αύξησε την πρωτεΐνη με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως κρέας, ξηροί καρποί, ψάρια και όσπρια. Αυτό θα δώσει στο σώμα σου τη δυνατότητα να αποκατασταθεί από την προπόνηση, να επισκευάσει τους μυς και να αναπτυχθεί. Προσπάθησε να παίρνεις 2g ανά κιλό σωματικού βάρους, καθημερινά.

6 Πιάσε ένα kettlebell

Ο Tim Ferriss, στο βιβλίο του «The 4-Hour Body», γράφει: «75 αιωρήσεις με ένα kettlebell 20 κιλών κάθε μέρα, είναι μια λειτουργική υπεράσκηση για σμιλεμένο σώμα και κάψιμο του λίπους στο λιγότερο χρόνο». Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις!