Fitness

Δουλειά γραφείου; Κάνε αυτές τις 6 απλές διατάσεις και ξεπιάσου

Πολλές φορές καθημερινά, είτε απο εξωγενείς παράγοντες είτε απο ενδογενείς, συσσωρεύουμε σωματική, ψυχολογική και πνευματική ένταση κατά τη διάρκεια της δουλειάς. Η απόδοσή μας εξαρτάται από μια σειρά αλυσιδωτών πραγμάτων και είτε το πιστεύουμε είτε όχι, εξαρτάται πολύ από τη στάση του σώματός μας, που πολλές φορές εκδηλώνει και την ψυχολογική κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε. Με αυτές τις 6 διατατικές κινήσεις, οι οποίες χαλαρώνουν και ανοίγουν άμεσα το σώμα, θα απελευθερώσεις την ένταση, θα μειώσεις το πιάσιμο και θα ανακουφιστείς από τον πόνο στο γραφείο.

 

 

Όταν σε παρασύρει η δουλειά ξεχνάς εντελώς ποια είναι η σωστή θέση σώματος. Οι ώμοι πέφτουν μπροστά, όπως το ίδιο και ο αυχένας, καμπουριάζεις και αυτό το σώμα το αντιλαμβάνεται και σε προειδοποιεί με πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις. Ο δάσκαλος yoga και σύμβουλος ιδιωτικής ασφάλισης στην Eθνική Aσφαλιστική Κυριάκος Μιχαήλ-Παναγίδης  μας δείχνει αυτές τις 6 απλές διατάσεις για να ξεπιαστείς και να ανακουφίσεις τον πόνο στο γραφείο. Μέσα από την καθημερινή του τριβή και εργασία στο γραφείο, ως ασφαλιστικός σύμβουλος στην Εθνική Ασφαλιστική, και με την εμπειρία που έχει ως γυμναστής και δάκαλος yoga, προσπαθεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, τόσο στους συνεργάτες του, όσο και στους ασφαλισμένους, οι οποίοι τον εμπιστεύονται. 

 

1 Χαλαρές κινήσεις του αυχένα σε διάφορες κατευθύνσεις, 

Έτσι τεντώνεις τους μυς και απελευθερώνεις την ένταση από την αυχενική μοίρα.

 

2 Στροφικές κινήσεις του κορμού

 

Από τις σημαντικότερες κινήσεις για τη σπονδυλική στήλη και την υγεία της, όπως και για τα όργανα της κοιλιάς, είναι σαν να γίνονται μαλάξεις αιματώνοντας την περιοχή της κοιλιάς, όταν το σώμα ξαναέρθει μπροστά. Δοκίμασε οπωσδήποτε στροφικές κινήσεις του κορμού ενώ κάθεσαι στην καρέκλα σου. Πλήρως ανακουφιστική δράση και θεραπευτική! Αυτήν την κίνηση θα πρέπει να την κάνεις καθημερινά και χωρίς δυσκολία. Πιάσε το γραφείο ή το μπράτσο της καρέκλας, διατήρησε τη λεκάνη σταθερή και στρίψε σιγά σιγά και προοδευτικά τον άνω κορμό. Ανάπνευσε λίγο πιο αργά και συνειδητά, θα σε βοηθήσει απίστευτα να βιώσεις αυτή τη μαγική δράση στο σώμα σου.

 

Κινήσεις-διατάσεις στην πηχεοκαρπική άρθρωση

 

Χαλαρώνει τους μυς από την ένταση και το γράψιμο στον υπολογιστή ή το κράτημα του ποντικιού.

 

4 Διάταση για το πίσω μέρος της πλάτης

 

Πιέζοντας προς τα έξω τα χέρια σου, ενώ τα έχεις τοποθετήσει μέσα από τα πόδια και φέρνοντας τους ώμους και τον θώρακα κάτω, ελαφρώς μπροστά, κάνεις μια τέλεια διάταση σε όλο το πίσω μέρος του σώματός σου. Αυτή η κίνηση τεντώνει όλους τους μυς στην πλάτη και διώχνει αμέσως την πίεση, επαναφέροντας μια σωστή θέση σώματος, με τους μυς τεντωμένους και ανοιχτούς. Όποτε νιώθεις, λόγω κακής στάσης σώματος, ότι έχεις “κλείσει”, δοκίμασέ την αμέσως για μερικά δευτερόλεπτα.

5 Διάταση για τα ισχία

 

Τα ισχία είναι λογικό να κλείνουν αφού κάθεσαι στην καρέκλα για ώρες, οδηγείς ή περπατάς πολύ κ.τλ. Αυτή είναι μια διάταση για τα ισχία, που μπορείς να κάνεις στο γραφείο, ανοίγοντας και ανακουφίζοντας τυχόν πόνους ή ένταση στην άρθρωση του ισχίου.

 

6 Διάταση για το πίσω μέρος των ποδιών

 

Πολλοί από εμάς έχουμε μια βράχυνση και δυσκαμψία στο πίσω μέρος των ποδιών. Αυτή είναι μια θέση που, ακόμα και αν δεν μπορούμε να φτάσουμε το παπούτσι μας (μη ζητάμε και πολλά, στο γραφείο βρισκόμαστε), λειτουργεί άμεσα και ανακουφιστικά.

 

Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Κυριάκο Μιχαήλ – Παναγίδη, οποιαδήποτε στιγμή και θα είναι χαρά του να σε ενημερώσει για ό,τι χρειαστείς. “Η ενημέρωση πολλές φορές μας ανοίγει καινούργιους δρόμους και ορίζοντες, που ίσως να φοβόμασταν ή να μην τους είχαμε δει ποτέ. Μας αξίζει μέσα από την καθημερινή μας, σκληρή εργασία να έχουμε τουλάχιστον εξασφαλισμένη την υγεία μας και να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη σιγουριά” λέει ο ίδιος. Εάν θέλεις να ρωτήσεις κάτι τον Κυριάκο, τηλ: 6932707816 ή στείλε στο kiriakosmichail@gmail.com

Φωτογραφίες: Αντώνης Γιαμούρης

Η φωτογράφιση έγινε: Στο γραφείο της Εθνικής Ασφαλιστικής, Πατησίων 215, Αθήνα