Fitness

Δοκίμασε αυτές τις 4 περίεργες συμβουλές και απογείωσε την προπόνησή σου

Αν ψάχνεις για καλές fitness συμβουλές προκειμένου να αυξήσεις τη δύναμή σου, να βελτιώσεις τον χρόνο της προπόνησής σου και να ενισχύσεις τη φυσική σου κατάσταση σου έχουμε κάτι. Γιατί δεν δοκιμάζεις αυτές τις 4 περίεργες συμβουλές για καλύτερη προπόνηση; Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες και θα σε βοηθήσουν να την απογειώσεις. Εάν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις.

 

 

 

1 Κράτα τα χέρια σου κρύα

Αν θέλεις να βελτιώσεις το χρονικό διάστημα της προπόνησής σου κράτα ένα παγωμένο μπουκάλι νερού. Μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες που κραρούσαν στα χέρια τους ένα παγωμένο μπουκάλι με νερό ασκήθηκαν για περισσότερη ώρα σε σύγκριση με άλλες παχύσαρκες γυναίκες που δεν κρατούσαν. Γιατί αυτό έχει αποτέλεσμα; Επειδή μειώνει την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος και έτσι νιώθει πιο άνετα κάποιος να ασκηθεί.

2 Βγάλε τα παπούτσια σου

Βασισμένο στο βιβλίο Born to Run, πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι η άσκηση χωρίς παπούτσια, barefoot, ωφελεί τόσο την προπόνησή τους όσο και την υγεία τους, ειδικά όσον αφορά στους τραυματισμούς που είναι επιρρεπείς οι δρομείς. (Ωστόσο, οι έρευνες επ΄αυτού είναι περιορισμένες και υπό εξελιξη.) Πάντως οι υποστηρικτές πιστεύουν ότι συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, προσφέρει ανθεκτικότερα οστά και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την κακή στάση του σώματος. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι όποιος τρέχει ξυπόλητος μειώνει τις ενεργειακές δαπάνες κατά 4%. Αυτό σημαίνει ότι τρέχοντας βελτιώνεις τον χρόνο τρεξίματός σου. Σε ενδιαφέρει: Barefoot running: Κάν’το όπως ο Mc Conaughey!

3 Πιες καφέ

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα έχει διαπιστώσει ότι η κατανάλωση καφεΐνης πριν από μια προπόνηση μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της προπόνησης σου. Επιπλέον, η καφεΐνη μπορεί να μειώσει τον μυικό πόνο. Αυτό είναι καλό ​​για όσους θέλουν να προπονηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή για όσους θέλουν να κάνουν περισσότερες επαναλήψεις. Διάβασε ακόμη: 12 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν πίνεις καφέ

4 Φώναξε

Το να φωνάζεις μπορεί να ωφελήσει τις προπονήσεις σου. Ένα πρόγραμμα γυμναστικής που ονομάζεται IntenSati ζητά από τους συμμετέχοντες να φωνάζουν ενθαρρυντικές φράσεις κατά την άσκηση όπως «μπορώ να το κάνω αυτό» και «είμαι δυνατός». Κάθε φορά που δίνουν αυτές τις θετικές επιβεβαιώσεις στον εαυτό τους εκτελούν μια ποικιλία ασκήσεων όπως στάσεις γιόγκα, χορευτικές κινήσεις και κινήσεις από πολεμικές τέχνες σε μία διαλειμματική προπόνηση. Η θεωρία πίσω από την IntenSati είναι ότι αλλάζει την ψυχική σου διάθεση και τη στάση σου στην προπόνηση, τονώνει την αυτοπεποίθησή σου, σε βοηθά να ξεσπάσεις, αποσπά την προσοχή σου από τον πόνο ή την κούραση και σε κάνει να νιώθεις καλά. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσεις;

Φίλια Μητρομαρα