Fitness

Arch to Arc: Ο Λευτέρης Παρασκευάς επιχειρεί απόψε το πιο ακραίο τρίαθλο του κόσμου!

Από το βράδυ, 21 Ιουλίου 2015, στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) και με σημείο εκκίνησης την Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου (Marble Arch), ο Λευτέρηςθα επιχειρήσει να τρέξει σε 15 με 16 ώρες, κατά προσέγγιση, 140 χλμ από το Λονδίνο έως το Ντόβερ. Στη συνέχεια, θα κολυμπήσει τα μεσάνυχτα της 22ας Ιουλίου 2015 ή τα ξημερώματα της Πέμπτης, 23 Ιουλίου 2015, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, 33,8 χλμ  διασχίζοντας το στενό της Μάγχης ως το Καλέ στις ακτές της Γαλλίας και την Πέμπτη θα κάνει ποδήλατο για 289,7 χλμ μέχρι το τερματισμό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι (L’Arc de Triomphe) με στόχο όχι μόνο να τερματίσει, αλλά και να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των  61 ωρών και 27 λεπτών συνεχούς αγώνα! Ο Λευτέρης θα επιχειρήσει το κολυμβητικό σκέλος του αγώνα που είναι και το πλέον απαιτητικό, με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεδομένου του συνολικού εγχειρήματος, οι οποίες με βάση τις μέχρι τώρα προβλέψεις αναφέρονται  – στην καλύτερη των περιπτώσεων –  σε 3 έως 5 Μποφώρ ανέμου.

Με το Enduroman, ArchtoArc, τον τέταρτο και τελευταίο μιας σειράς άθλων, ολοκληρώνεται και η φιλανθρωπική εκστρατεία «TheExtraMile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά», μέσω της οποίας ο Λευτέρης επεδίωξε να συγκεντρώσει πόρους – τους οποίους θα κατανείμει κατάλληλα το ΜΚΣ «Δεσμός» – για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ» και της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Ο τέταρτος και πλέον επίπονος άθλος του Λευτέρη για το ArchtoArc θα καταγραφεί τηλεοπτικά και θα αποτελέσει το βασικό υλικό σχετικού ντοκιμαντέρ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του Λευτέρη σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια: WIND, BUFF, AEGEAN, ΕΨΑ, STOIXIMAN, BIKEME.GR, DIGITRIBE, GOPRO.

Κατάθεση δωρεών μέσω του ΜΚΣ «Δεσμός»

Δωρεές για τη συγκέντρωση πόρων για τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου θα γίνονται προσωρινά μέσω εμβάσματος στον τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου «Δεσμός». Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να συμπληρώνεται το όνομα του καταθέτη και η λέξη «Λευτέρης» και κατόπιν η κατάθεση να προωθείται μέσω email στοinfo@desmos.org, αναφέροντας τα στοιχεία επικοινωνίας του καταθέτη και το ποσό της δωρεάς.

Τράπεζα: ALPHA BANK

Δικαιούχος λογαριασμού: DESMOSNON-PROFIT 

ΙΒΑΝ: GR1101401240124002002007025 

Βιογραφικό Λευτέρη Παρασκευά

Ο Λευτέρης Παρασκευάς γεννήθηκε στον Βόλο, το 1975. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως κομμωτής σε κινηματογραφικές παραγωγές κι επίσης, διαθέτει το δικό του κομμωτήριο στο κέντρο της Αθήνας. Είναι παντρεμένος κι έχει έναν γιο 2 ετών.

Πρώην πρωταθλητής κολύμβησης και μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης, ο Λευτέρης είναι παίκτης water polo εδώ και 30 χρόνια περίπου και ενεργός παίκτης της Νίκης Βόλου.

Η πορεία του ως τριαθλητή ξεκίνησε το 2011, όταν συμμετείχε στον πρώτο αγώνα τριάθλου, το IronmanBolton. Ακολούθησαν κι άλλοι αγώνες όπως το Celtman, το Ultraman, παράλληλα με πολλούς τοπικούς αγώνες τριάθλου και αγώνες κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης. Ο Λευτέρης αντιμετώπιζε πάντοτε τις αθλητικές δοκιμασίες στις οποίες συμμετείχε ως ευκαιρίες για ευαισθητοποίηση του κοινού και συγκέντρωση πόρων για φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζουν το έργο ιδρυμάτων με επίκεντρο το παιδί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες, τις αθλητικές δοκιμασίες και τις φιλανθρωπικές δράσεις του, επισκεφτείτε το επίσημο website στο http://www.lefterisparaskevas.com

Ακομα μπορείτε να διαβάσετε και τις δυο συνεντεύξεις που μας έδωσε ο Λευτερης:

1-Συνέντευξη με τον Τριαθλητή Λευτέρη Παρασκευά.

2-Από την Μαρμάρινη Αψίδα στην Αψίδα του Θριάμβου!

Λίγα λόγια…

Για τον Δεσμό

Ο Δεσμός είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και εταιρείες. Aπό την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός, με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 430 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας  συνολικά πάνω από 300.000 βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επωφελούμενους χάρη στην προσφορά  περισσότερων από 180 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών! Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχει  διαχειριστεί ο Δεσμός υπερβαίνει το €1.450.000.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Δεσμού, αλλά και για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε, επισκεφθείτε το www.desmos.org  ή τη σελίδα του Δεσμού στο Facebook www.facebook.com/desmos.org.

Για τον Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «ΠΕΡΠΑΤΩ»

Ο Σύλλογος “Περπατώ” ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2002 στην Κομοτηνή από ανθρώπους με αναπηρίες και τις οικογένειές τους. Με τη βοήθεια των 300 μελών του Συλλόγου και των 150 εθελοντών του προσφέρει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης στα μέλη του και τις οικογένειές τους, πληροφορίες σχετικά με κέντρα αποκατάστασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπαίδευση – επιμόρφωση στη χρήση ορθοπεδικού εξοπλισμού, μεταφορά των μελών με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένου οχήματος.

Χάρη στις ενέργειες του Συλλόγου έχει, επίσης, συσταθεί αθλητικός σύλλογος με τον οποίο τα άτομα με κινητικά προβλήματα συμμετέχουν τακτικά σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων και στο δρομικό κίνημα γενικότερα, ενώ παράλληλα, διοργανώνονται συχνά εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης ως προς τις ανάγκες τους. Τέλος, πρόσφατα δημιουργήθηκε Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης, με δυνατότητα φιλοξενίας 12 ατόμων.

Για την ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και αυτό του Βόλου. Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.