Fitness

Αυτές είναι οι 3 ασκήσεις που δεν έκανες το 2016!

Ποτέ δεν είναι αργά. Βάλε τις στο πρόγραμμά σου και ξεκίνα δυνατά τη νέα χρονιά!

 

 

1 Πλειομετρικές στην προθέρμανση

Όλο επιτόπιο τρέξιμο και διατάσεις, δεν τις βαρέθηκες; Έχεις εναλλακτικές και ίσως να μην το ξέρεις: οι πλειομετρικές ασκήσεις. Οι πλειομετρικές ασκήσεις είναι ιδανικές για αύξηση εκρηκτικότητας, ταχυδύναμης και αποφυγή τραυματισμών, προετοιμάζουν το σώμα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προπόνηση ενώ σε ζεσταίνουν καλύτερα από το τρέξιμο στο διάδρομο. Τι να κάνεις: εκρηκτικά push-ups, άλματα με ημικάθισμα και πλάγια άλματα, επιτόπια ψαλίδια ή προβολές με αναπήδηση.

2 Κοιλιακούς στους ιμάντες 

Ο κανόνας είναι ένας: όταν δεν υπάρχει ισορροπία, τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά και αποδίδουν. Πιάσε τις λαβές του TRX με τα χέρια εμπρός από το στήθος και πάρε θέση επίκυψης. Στη συνέχεια, ώθησε το σώμα σου εμπρός μέχρι να έρθει σε θέση σανίδας, και άνοιξε τα χέρια σου διαγώνια μπροστά. Θα κάψει το κοιλιακό λίπος στα σίγουρα! Κάνε όσες επαναλήψεις και σετ αντέχεις.

2 Άρσεις θανάτου

Αυτή η άσκηση δεν είναι η νο 1 άσκηση για πόδια αλλά όταν τις εκτελείς με λυγισμένα γόνατα είναι εξαιρετική σε ότι αφορά τη σταθεροποιητική λειτουργία των μυών. Κάνε επαναλήψεις μέχρι να νιώσεις το κάψιμο αλλά πρόσεξε το φορτίο να μην ξεπερνά τα κυβικά σου. Διαφορετικά κινδυνεύει η μέση σου.