Fitness

8 σούπερ outdoor δραστηριότητες για τις γιορτές

Eίτε πας οργανωμένα, με την οικογένειά σου ή με τους φίλους σου, είτε μόνος αυτές είναι ωραίες ιδέες για να περάσεις πραγματικά καλές γιορτές! Δες ποιες outdoor δραστηριότητες μπορείς να κάνεις:

 

1 Να τρέξεις

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς πάρε μέρος στον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2019 FIRST RUN, που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», και υποδέξου το νέο έτος μαζί με την οικογένεια ή την παρέα σου στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Ο αγώνας δρόμου SNF RUN διοργανώνεται για 3η χρονιά στο πλαίσιο των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο αγώνας καλύπτει μια διαδρομή 4 χιλιομέτρων που διαπερνά το φωτισμένο Κανάλι και την Εσπλανάδα, φθάνει μέχρι το παραλιακό μέτωπο και επιστρέφει από τον Στίβο και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στο σημείο τερματισμού που θα βρίσκεται στο Κανάλι, κοντά στο Κέντρο Επισκεπτών. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 00:04, την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου!

2 Να κολυμπήσεις

Το κολύμπι ανοιχτής θάλασσας κερδίζει έδαφος στην ελληνική αθλητική πραγματικότητα. Μετά το τρέξιμο και την ποδηλασία είναι το αμέσως πιο δημοφιλές και με αυξανόμενο ενδιαφέρον. Εάν θέλεις να κολυμπήσεις τον χειμώνα το WeSwim είναι για σένα. Oι συναντήσεις του WeSwim γίνονται στην πλαζ της Ακτής Βουλιαγμένης όπου υπάρχει και ναυαγοσώστης.

Μπορεί να συμμετέχει οποιοδήποτε, ανεξαρτήτου ηλικίας, έχει βασικές γνώσεις κολύμβησης και καλή σχέση με το υγρό στοιχείο ή θέλει να αποκτήσει.

Save the dates: 


– 25/12/2018, 12:00 pm  Χριστούγεννα


– 01/01/2019, 12:00 pm Πρωτοχρονιά

 

3 Να κάνεις hiking

Αν θέλεις να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από το άγχος της καθημερινότητας, απόλαυσε την ηρεμία που μπορεί να προσφέρει η φύση, διασχίζοντάς την μέσα από καταπράσινες διαδρομές και μονοπάτια στην Πάρνηθα, τον Υμηττό και το Λυκαβηττό. Διαφορετικά όργανωσε ταξίδια για το Φαράγγι του Βίκου, τον Λούσιο ή τον Βουραϊκό και βουρ!

4 Να κάνεις σκι

Tα πρώτα χιόνια έπεσαν και το BackpackOnGreece σε προσκαλεί στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων για να δοκιμάσεις εύκολα και με ασφάλεια το -on piste- σκι βουνού! 


Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών σκι, θα μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά τον εξοπλισμόκαι να “γλιστράς” με ασφάλεια πάνω στο χιόνι κάνοντας μια εισαγωγή στις τεχνικές κατάβασης. Η δραστηριότητα αυτή απευθύνεται προς όλους και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία (κατάλληλο και για παιδιά). 

Κλείσε τη θέση σου τώρα και ζήσε την ελευθερία και την αδρεναλίνη που προσφέρει το σκι στο βουνό!

5 Να κάνεις ποδήλατο στο Τατόι

Θα διασχίσεις μοναδικές διαδρομές, σε φυσικό τοπίο, κυρίως σε χωμάτινους, δασικούς δρόμους με πυκνή βλάστηση και τρεχούμενες πηγές χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ιδανικές για να τις απολαύσουν ακόμα και αρχάριοι. Η διαδρομή είναι φανταστική όταν διασχίσεις τα βασιλικά κτήματα. Μπορείς να περιηγηθείς σε κελάρια και στάβλους αλλά και αγροκτήματα με κατάφυτα περιβόλια.

6 Να κάνεις Orienteering

Ο προσανατολισμός (orienteering) σου προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τη χρήση πυξίδας, χάρτη και του τρόπου με τον οποίο πρέπει να κινείσαι μέσα στο χώρο. Μέσα από τη διαδικασία του προσανατολισμού θα βρεις μόνος σου το δρόμο και ξεπερνώντας εμπόδια μέσα από παιχνίδια συνεργασίας θα προσπαθήσεις να φτάσεις, εσύ και η ομάδα σου, στον τελικό σας προορισμό. Το orienteering έχει περιγραφεί σαν “ιστιοπλοΐα πάνω σε θάμνους”, “ράλυ αυτοκινήτου με τα πόδια”, “επίλυση σταυρόλεξου ενώ τρέχει κανείς προς τη στάση”.  Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί περιγράφουν τις δύο όψεις του αθλήματος: σωματική και πνευματική. Πρέπει να επιλύσεις προβλήματα προσανατολισμού ενώ την ίδια στιγμή να διατηρήσεις ένα γρήγορα tempo τρεξίματος προκειμένου να ολοκληρώσεις τον αγώνα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

7 Να εξερευνήσεις ένα σπήλαιο

Το σπήλαιο Πανός βρίσκεται στην αριστερή πλαγιά της χαράδρας της Γκούρας σε υψόμετρο 620 μ., στο βουνό Ταμίλθι, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες της Πάρνηθας, του Δήμου Φυλής. Το σπήλαιο αποτελείται από δύο θαλάμους που συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολύ στενό και χαμηλό πέρασμα. Ονομάζεται και «Λυχνοσπηλιά», χάρη στα πολυάριθμα λυχνάρια, περί τα 2.000, που βρέθηκαν κατά την αρχαιολογική έρευνα.

Για τους πιο τολμηρούς υπάρχει μία δεύτερη αίθουσα στο σπήλαιο που για να την επισκεφτείτε θα κάνετε έρπειν για 10μ. περίπου. Η πρόσβαση γίνεται από τη περιοχή της Φυλής. Διανύετε μία απόσταση μιάμισης ώρας περίπου σε μονοπάτι μέχρι να φτάσετε στο σπήλαιο.

8 Να πας βόλτα με χιονορακέτες

Αν δεν έχεις ζήσει την εμπειρία του snowshoeing το χειμώνα, κάνε το άμεσα! Θεωρείται από τους πιο απολαυστικούς τρόπους για να χαρεί κάποιος το χιονισμένο τοπίο. Μπορείς να περπατήσεις σε χιονισμένα μονοπάτια απολαμβάνοντας την ηρεμία και τη γαλήνη του βουνού ντυμένο στα λευκά. Θα απολαύσεις μια διαφορετική εμπειρία νιώθοντας πως επιπλέεις στο αφρό του χιονιού.

Δες εδώ περισσότερα 

Φίλια Μητρομάρα