Fitness

7 minute workout: Η πιο γκουγκλαρισμένη 7λεπτη προπόνηση έχει αποτέλεσμα!

Είτε διάβασες άρθρα στους New York Times, είτε έπεσες στην έρευνα του the American College of Sports Medicine’s Health and Fitness Journal, η 7λεπτη προπόνηση επιστημονικά αποδείχτηκε αποτελεσματική!

 

 

Είναι ένας σούπερ τρόπος κυκλικής προπόνησης υψηλής έντασης που ονομάζεται HICT (τα αρχικά Ηigh Intensity Circuit Training) αλλά είναι διαδεδομένη ως 7 minute workout. Ουσιαστικά, η προπόνηση αυτή εξυπηρετεί όσους δεν έχουν χρόνο να γυμναστούν ενώ ο εξοπλισμός είναι απλός: μια καρέκλα, ένας τοίχος, ένα στρωματάκι yoga και τη διάθεση να τα δώσεις όλα.

Η προπόνηση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνεις όλα τα οφέλη fitness και υγείας μέσα σε 7 μόλις λεπτά. Σε αυτά τα λεπτά δεν υπάρχει χρόνος ξεκούρασης (μόνο 10 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε άσκηση) και εκτελείς ασκήσεις για το πάνω και κάτω μέρος του σώματος σε ρυθμό που σε εξαντλεί αλλά ταυτόχρονα ξυπνά το μεταβολισμό σου, συντελεί στην καύση λίπους και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Το πρόγραμμα που μπορείς να δεις εδώ ενώ μπορείς να κατεβάσεις και στο κινητό σου την αντίστοιχη εφαρμογή.

 

Τι περιλαμβάνει η 7λεπτη προπόνηση:

 

 

Jumping Jacks

Καθίσματα σε τοίχο

Pushups

Ροκανίσματα

Step Ups

Καθίσματα

Βυθίσεις σε καρέκλα

Σανίδα

Επιτόπιο τρέξιμο με ψηλά γόνατα

Προβολές

Pushups με στροφή κορμού

Πλαϊνή σανίδα

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα κάνε τρεις συνολικά κύκλους με διάλειμμα ενός λεπτού μεταξύ τους.

 

Φίλια Μητρομάρα