Fitness

5 fitness συμβουλές για όσους δεν γυμνάζονται

Εντάξει, δεν αρέσει σε όλους να πηγαίνουν στο γυμναστήριο κάθε μέρα για να παραμείνουν σε φόρμα. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα άτομα δεν το απολαμβάνουν καν. Αν δεν είσαι ο τύπος του γυμναστηρίου τότε αυτές οι συμβουλές είναι για όσους θέλουν να παραμείνουν σε φόρμα, και χωρίς γυμναστήριο. Θα βρεις ενδιαφέρον και το 6 εύκολοι τρόποι να φτιάξεις φυσική κατάσταση και χωρίς γυμναστήριο

 

  

1 Βγες έξω

Τι σου ζητάμε; Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι κουράζονται όταν πηγαίνουν στο γυμναστήριο και βαριούνται να κάνουν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και πάλι. Εάν μπορείς βγες έξω και περπάτα ή τρέξε, αυτό είναι το καλύτερο αντίδοτο στην πλήξη, και μη σου πω, και καλύτερη προπόνηση από μια βόλτα στο διάδρομο για ώρες. Τι έχεις στη διαθεσή σου; Treking, ποδηλασία, τρέξιμο και περπάτημα είναι όλα πραγματικά καλές δραστηριότητες. Άσε που στους εξωτερικούς χώρους έχεις λόφους και το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής που τα όργανα του γυμναστηρίου μόνον κακώς μιμούνται. Θα βρεις ενδιαφέρον και το: 12 ιδέες για να φτιάξεις γυμναστήριο στη φύση! 

2 Μετακινήσου λίγο παραπάνω 

Σήκω από το γραφείο σου και περπάτα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αντί για την καρέκλα του γραφείου σου κάθισε σε μία μπάλα, προκαλώντας τους μυς σου να δουλεύουν ενώ είσαι στο γραφείο. Πήγαινε από τις σκάλες αντί από το ανσανσέρ. Κάνε meeting στα όρθια (με την καλή έννοια) ή μίλα στο τηλέφωνο ενώ είσαι όρθιος ή περπατάς. Βγες έξω από το κτήριο και κάνε μία βόλτα. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορεί να κάνεις και να κάψεις μερικές θερμίδες χωρίς να χρειαστεί να περάσεις από το το γυμναστήριο. Και σίγουρα δεν σου λέμε κάτι καινούριο. Αλλά εάν τα προσθέσεις όλα αυτά θα έχεις καταφέρει να γυμναστείς για 30 λεπτά την ημέρα κάνοντας μια μέτρια σωματική δραστηριότητα όπως τη συστήνει το CDC και το American College of Sports Medicine. 

3 Πάρε σκύλο

Είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για να δραστηριοποιηθείς. Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος και στην προπόνηση και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μαζί του όπως να τρέξετε, να κάνετε μεγάλες βόλτες, να παίξετε κάποιο παιχνίδι π.χ. φρίσμπι. Όλα αυτά θα αυξήσουν το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης μέρα με τη μέρα, δεν θα είσαι ποτέ μόνος, θα έχεις την ευθύνη μίας ύπαρξης και, αν δεν έχεις σχέση, έχε υπόψη σου ότι ο σκύλος βοηθά στις καινούργιες γνωριμίες. Διάβασε: 3 tips και 1 πρόγραμμα για να τρέξεις παρέα με τον σκύλο σου

4 Καθάρισε το σπίτι

Εκτός κι αν είσαι ψιλοκαταναγκαστικούλης και το έχεις στην τρίχα. Αλλά το να καθαρίσεις το σπίτι σου θα σε βοηθήσει να κάψεις πολύ περισσότερες θερμίδες από ότι νομίζεις και θα μυρίζει υπέροχα! Μετακίνησε τα έπιπλα για να πάρεις τις σκόνες από κάτω (όχι μόνον όσα βλέπει η πεθερά) και θα κάψεις και έξτρα θερμίδες. Απλώς φρόντιζε να σφίγγεις τους κοιλιακούς σου ενώ καθαρίζεις.

5 Άλλαξε τη στάση σου

Στάσου με το ένα πόδι στον νεροχύτη ενόσω πλένεις τα πιάτα, κάνε squats ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου, κάνε επιτόπια άλματα ενώ περιμένεις να σου τηλεφωνήσουν, κάνε διατάσεις κάθε φορά που ξυπνάς το πρωί. Γενικά σε κάθε καθημερινή σου δραστηριότητα βάλε κινήσεις και ασκήσεις για να αυξήσεις τη σωματική σου δραστηριότητα. Όσο πιο πολύ κινείσαι τόσο το καλύτερο για σένα.