Fitness

5 ασκήσεις για ενδυνάμωση χεριών χωρίς εξοπλισμό

Το μόνο που χρειάζεσαι για ενδυνάμωση χεριών είναι ο τοίχος του σπιτιού σου!

 

Ο τοίχος αποτελεί ένα εξαιρετικό στήριγμα για προπόνηση ενδυνάμωσης του σώματος και των χεριών. Αυτές οι 5 ασκήσεις για ενδυνάμωση χεριών που σχεδίασε η Μέμα Τσαχάκη, Fitness Master Trainer και Certified Pilates Instructor by Balanced Body NYC, όχι μόνο ενεργοποιεί κάθε μυ στο άνω μέρος του σώματος, αλλά επίσης ενεργοποιεί και τους μυς του πυρήνα και της πλάτης, οι οποίοι βοηθούν στη σταθεροποίηση του σώματός μέσω κάθε κίνησης. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάνε αυτήν την κυκλική προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα, σπίτι σου.

Γιατί να κάνεις αυτές τις ασκήσεις 

Τα χέρια και οι ώμοι μας μας βοηθούν με σχεδόν όλες τις καθημερινές μας δραστηριότητες, οπότε είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί οι δυνατοί μύες των ώμων και των χεριών είναι σημαντικοί! Τα αδύναμα χέρια αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού ακόμη κι όταν σηκώνεις τα παιδιά σου ή τις σακούλες του σούπερ μάρκετ. Οι ασκήσεις που προτείνει η Μέμα Τσαχάκη βελτιώνουν τη σταθεροποιητική λειτουργία, την αντοχή, την αντοχή στη δύναμη, δηλαδή την πραγματική λειτουργία των χεριών.

Οι 5 ασκήσεις για ενδυνάμωση χεριών χωρίς εξοπλισμό

Όλες οι ασκήσεις μαζί αποτελούν έναν κύκλο προπόνησης. Ακολούθησε τον ίδιο κύκλο ασκήσεων για 3 φορές με ενδιάμεσα διαλείμματα 30 δευτερολέπτων.

1η άσκηση

Φέρε τον αγκώνα σου στην ευθεία του ωμού και λύγιζε και τέντωνε για 15 φορές. Άλλαξε χέρι και κάνε άλλες 15 επαναλήψεις. 

2η άσκηση

Κάνε push ups εναλλάξ σε κάθε χέρι με μικρό push, 15 επαναλήψεις. Προσοχή: φρόντισε να διατηρήσεις σταθερή την πλάτη σου.

3η άσκηση

 Push ups στον τοίχο με κλειστούς αγκώνες, 20 επαναλήψεις.

4η άσκηση

 Βυθίσεις τρικέφαλων, 20 επαναλήψεις.

5η άσκηση

 Βυθίσεις τρικέφαλων με εναλλάξ τέντωμα ποδιού, 20 επαναλήψεις.

Δες και τις ασκήσεις