Fitness

36 ώρες για τη Σπάρτη

Το ντοκιμαντέρ 36 ώρες για τη Σπάρτη ακολουθεί τέσσερις Ευρωπαίους που αγωνίζονται στο Σπάρταθλον, έναν διεθνή αγώνα υπερμαραθώνιου δρόμου στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη. Η ταινία παρουσιάζει την επίπονη προετοιμασία των πρωταγωνιστών και τη δοκιμασία των ορίων αντοχής τους -τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό τους-  κατά τα 245 χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να καλύψουν μέσα σε 36 ώρες από την Αθήνα για τη Σπάρτη.

Ο ιστορικός υπερμαραθώνιος είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για το ηρωικό κατόρθωμα του Αθηναίου δρομέα Φειδιππίδη, που στάλθηκε ως αγγελιοφόρος για να ζητήσει από τους Σπαρτιάτες βοήθεια στον πόλεμο με τους Πέρσες, το 490 π.Χ. Ο Ηρόδοτος αναφέρει στην ιστορία του (Book VI.) ότι ο δρομέας ξεκίνησε από την Αθήνα με την Ανατολή του Ήλιου και έφτασε στην Σπάρτη με την Δύση της επομένης.

​Στα νεώτερα χρόνια, καθιερώθηκε το Σπάρταθλον, ένας διεθνής αγώνας υπερμαραθώνιου δρόμου από την Αθήνα στη Σπάρτη. Οι αθλητές πρέπει να διανήσουν την απόσταση των 245,3 χιλιομέτρων, που ισοδυναμει με 6 συνεχόμενους μαραθώνιους, μέσα σε 36 ώρες.

Δείτε το τρέιλερ, την ταινία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

www.36sparta.gr

Βασισμένο στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους Ultra: Τhe Real Marathon, το 36 ώρες για τη Σπάρτη δημιουργήθηκε από την ΑNEMON PRODUCTIONS με την αποκλειστική δωρεά από το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. To εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διανομής Ντοκιμαντέρ Moving Docs.

Δείτε εδώ το βίντεο