Fitness

3 απαιτητικές ασκήσεις για να χάσεις τα τελευταία 3 κιλά

Αν  θέλεις λίγα τελευταία κιλά να χάσεις για να βγεις στην παραλία κάνε αυτές τις 3 σπουδαίες ασκήσεις και δες τον δείκτη της ζυγαριάς να κατεβαίνει, μια και καλή!

 

 

1 Άρσεις Θανάτου (Deadlift)

Ονομάζονται έτσι λόγω του ότι η άρση του βάρους γίνεται από το έδαφος, το βάρος είναι «νεκρό». Με τις άρσεις θανάτου, μπορείς να γυμνάσεις έξυπνα και αποτελεσματικά 350 μύες του σώματος. Δυναμώνουν κορμό, πλάτη, πόδια και γλουτούς. Επίσης κοιλιακούς, στήθος, ώμουυς και μυς των χεριών. Ενώ θα μπορούσαν να εκτελεστούν και με αλτήρες, εκτέλεσε την άσκηση με μπάρα. Μπορούν να αυξήσουν τον μυϊκό όγκο ή να προκαλέσουν έντονη λιποδιάλυση, ανάλογα με τη συχνότητα και τις επαναλήψεις εκτέλεσης της άσκησης.

2. Box Squat

Εμπλέκει ταυτόχρονα το 60% του σώματος. Όχι μόνο τους τετρακέφαλους των ποδιών, αλλά και τους δικέφαλους, τους γλουτούς, τους ραχιαίους, την πλάτη, τους κοιλιακούς. Η εμπλοκή περισσότερων μυικών ομάδων ταυτόχρονα δε δρα αθροιστικά αλλά πολλαπλασιαστικά στην άσκηση. Π.χ. αν γυμνάσεις με μια άσκηση τους τετρακέφαλους και με μια άλλη του γλουτούς, η συνολική επίδραση των δύο ασκήσεων είναι κατώτερη από ότι αν γύμναζες τετρακέφαλους και γλουτούς μαζί σε μία άσκηση. Όσο μεγαλύτερο είναι το νευρομυϊκό  ερέθισμα τόσο αυξάνεται και το ερέθισμα για ανάπτυξη, λιποδιάλυση, έκκριση ενδορφινών.

 

Διάβασε: Η υπερ-αποτελεσματική προπόνηση για καύση λίπους

 

3. Πιέσεις στον πάγκο

Η νούμερο ένα άσκηση της… Δευτέρας. Οι πιέσεις στον πάγκο (bench press) είναι βασική άσκηση στην ανάπτυξη δύναμης στο άνω μέρος του σώματος. Με τις πιέσεις βελτιώνεται και «χτίζεται» το στήθος καθώς και οι τρικέφαλοι ενώ γυμνάζεις και τους μικρότερους σταθεροποιητές μύες. Παρόλλ'αυτά, αν δε σου δημιουργεί πρόβλημα, παραμένει μία πάρα πολύ καλή άσκηση για να χτίσεις δύναμη και όγκο στον άνω κορμό σου ενώ βοηθάει στην απώλεια κιλών.