Fitness

20+1 λόγοι για να αρχίσετε ή να συνεχίσετε το τρέξιμο

Αποφασίσαμε να σας κινητοποιήσουμε λίγο παραπάνω, οπότε είπαμε να σας αναφέρουμε 20+1 λόγους για να αρχίσετε ή να συνεχίσετε το τρέξιμο!

 

Τρέξε να βρεις την σιλουέτα σου

Μισή ώρα τρεξίματος σας βοηθάει να κάψετε 391 θερμίδες! Ε που πας; Άσε τα αθλητικά σου κάτω! Έχουμε και άλλα tips!

 

Ποιά οστεοπόρωση;

15 λεπτά jogging την ημέρα, μειώνουν το ρίσκο της οστεοπόρωσης κατά 40%!

 

Άσε το χάπι και γίνε happy!

Η μέτριας έντασης γυμναστική και πάνω, ωθεί το σώμα να απελευθερώσει ενδορφίνες που καταπολεμούν το στρες και σας κάνουν ευτυχισμένους.

 

Οι δρόμοι σου ανήκουν!

Σαν το πρωινό τρέξιμο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο: Οι δρόμοι σου ανήκουν, οι περίεργοι κοιμούνται, βλέπεις την ανατολή του ήλιου και μετά παίρνεις τις ενδορφίνες σου και πας στην δουλειά! Δεν υπάρχει runner που να το έχει δοκιμάσει και να αισθάνθηκε κούραση στην δουλειά. Το αντίθετο!

 

Μεταλλιάκι; Να κεράσω;

undefinedundefinedundefined

Οι περισσότεροι αγώνες δρόμου, δίνουν μετάλλιο συμμετοχής (αν τερματίσεις). Στο κάτω κάτω το κέρδισες με τον ιδρώτα σου, όσα χιλιόμετρα και αν διήνυσες.

 

Ένα joggin' την ημέρα…

Όσοι κάνουν 15 λεπτά jogging για 5 ημέρες την εβδομάδα, παίρνουν τις μισές ώρες αναρρωτικής από τους πιο τεμπέληδες!

 

Τρέξε καρδιά μου

Το συχνό τρέξιμο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών ασθενειών κατά 50%.

 

Δημιουργικό τρέξιμο

Στο εξωτερικό όσοι ασχολούνται με δημιουργικές δουλειές έχουν εντάξει το τρέξιμο στην ζωή τους. Εντάξει; Όταν βρίσκουν τοίχο και η έμπνευση μοιάζει μακρινό όνειρο, ορμούν στους δρόμους και καθαρίζουν το μυαλό τους από όλα τα άλλα.

 

Hill Billy

Τρέξιμο μιας ώρας σε λόφο με κλίση 10%, ωθεί το σώμα σας να κάψει 1,299 θερμίδες (για αθλητή 75 κιλών η μέτρηση).

 

Το Πνεύμα που Τρέχει

Η βελτίωση κατά 5% της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας από το τρέξιμο, επιφέρει 15% βελτίωση σε πνευματικές εργασίες.

 

Τρέχα να κάνεις σεξ

Οι άνδρες που τρέχουν, έχουν σεξουαλικές επιδόσεις ανδρών από 2 έως 5 χρόνια νεότερων. Οι γυναίκες καθυστερούν την εμμηνόπαυση για το ίδιο διάστημα.

 

Όταν κόβεις έναν εθισμό…

Πρέπει να βρεις καινούριο! Το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει πολύ στην αποτοξίνωση από εθισμούς, εξαιτίας των ορμονών που εκκρίνει το σώμα μας και αντικαθιστούν τις άλλες.  

 

Ανακάλυψε κάτι νέο!

Όταν αλλάξεις την διαδρομή σου για μια στροφή, μπορεί να ανακαλύψεις ένα καινούριο κόσμο. Έτσι πάνε αυτά.

 

Καλό αγώνα φίλε (θα φας την σκόνη μου)!

Είσαι στην γραμμή της εκκίνησης και βλέπεις τον τύπο που κυνηγιόσουν όλο τον προηγούμενο αγώνα. Χαιρετιόσαστε και σκέφτεστε «Εδώ είμαστε. Τώρα έγινε αγώνας!».

 

Ο καλύτερός σου φίλος

Καινούρια δουλειά, μωρό στην οικογένεια, χωρισμός. Το τρέξιμο είναι πάντα εκεί στα ωράρια που σε βολεύουν και θα σε περιμένει μέχρι και 20 χρόνια να γυρίσεις σαν τον Άργο!

 

Τρέχα να σωθείς!

undefined

Ένας σύλλογος δρομέων (σαν το #1morekm) είναι ότι πρέπει. Σύμφωνα με το Harvard, όσο πιο κοινωνικός είσαι, τόσο περισσότερο θα ζήσεις. μειώνοντας το ρίσκο θανάτου κατά 60%. Αυτό.

 

Οπισθιοκατάσταση

Το τρέξιμο γραμμώνει τα οπίσθια και τους γλουτούς, καλύτερα από κάθε άλλη άσκηση. Ακόμα εξαφανίζει το λίπος που εμμένει σε αυτά τα σημεία.

 

Εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει.

Ακόμα και όταν σταματάς να τρέχεις το σώμα συνεχίζει να καίει λίπος!

 

Κλειδιά νερό κινητό την οικογένεια ξέχασα!

Από τα λίγα αθλήματα που μπορείς να κάνεις με όλη την οικογένεια. Ένας αγώνας γίνεται πιο αστείος αν κουβαλάς και ένα μαϊμουδάκι που κρέμεται από πάνω σου!

 

Το πιο δημοκρατικό άθλημα!

Στο τρέξιμο είμαστε όλοι ίσοι. Οι περισσότεροι αγώνες είναι ανοιχτοί από πρωταθλητές μέχρι νοικοκυρές. Με την διαφορά πως η νοικοκυρά θα αποσπάσει περισσότερα χειροκροτήματα από το κοινό για την προσπάθειά της.

 

Τρέξε να νιώσεις! #diplhs

Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στέλνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματος, διώχνοντας ταυτόχρονα τις τοξίνες.

Καλό τρέξιμο και καλούς δρόμους.