ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα καλύτερα προπονητικά γεύματα της χρονιάς που φτιάχνονται σε 5 λεπτά

Αν θέλεις να αποκτήσεις όγκο και να βελτιώσεις τη δύναμή σου τότε πρέπει να τρως. Να τρως καλά. Ένα άδειο στομάχι λειτουργεί μόνον στο πρωινό τρέξιμο και όταν θέλεις να χάσεις λίπος. Αλλά με άδειο στομάχι θα κάψεις και τις απαραίτητες πρωτεΐνες κάτι που είναι καταστροφικό για τις μυϊκές σου ίνες. Μάλιστα μελέτη έδειξε ότι όσοι γυμνάζονταν με βάρη νηστικοί είχαν υπερδιπλάσια απώλεια αζώτου από τη διάσπαση των πρωτεϊνών. Επειδή δεν έχεις πολλή ώρα στη διάθεσή σου και ίσως να μην τα πας καλά και με τη μαγειρική αυτές οι γρήγορες λύσεις θα σου προσφέρουν πρωτείνες και υδατάνθρακες που θα βοηθήσουν στο χτίσιμο των μυών, στην αύξηση της δύναμης και της αντοχής και στην ευκολία της προετοιμασίας των γευμάτων.

Αν πας για πρωινή προπόνηση και έχεις: 5 λεπτά

Πιες ένα φλιτζάνι καφέ και φάει μισή μπανάνα. Βοηθά στην απόδοση και στην καύση λίπους. Μετά την προπόνηση μπορείς να φας μία φέτα με βούτυρο και μαρμελάδα ή ένα γιαούρτι με βρώμη, μέλι και κανέλα. Επίσης μία τέλεια λύση είναι μία χορτοφαγική ομέλετα με πολλά λαχανικά για σούπερ αποκατάσταση.

Αν ετοιμάζεσαι για το γυμναστήριο και έχεις: 5 λεπτά

Φάε μισό φλιτζάνι βρόμη με 1 κουταλιά ορό γάλακτος. Η πρόσληψη υδατανθράκων καθυστερεί την εμφάνιση της κόπωσης αυξάνοντας την αντοχή σου κι αυτό συμβαίνει επειδή οι υδατάνθρακες ενισχύουν τη διαθεσιμότητα της γλυκόζης στους μυς. Διαφορετικά μια καλή ιδέα είναι αν έχει περισσέψει γαλοπούλα τύλιξέ την σε μαρούλι με λίγη μουστάρδα και κατανάλωσέ τη μιάμιση ώρα πριν την προπόνηση. Θα έχεις προσλάβει άπαχη πρωτείνη που θα βοηθησει στη γράμμωσή σου. 

Αν επέστρεψες νύχτα από το γυμναστήριο και έχεις: 5 λεπτά

Ποιος λέει ότι ένα δείπνο χρειάζεται πολύ χρόνο; Ένα από τα αγαπημένα μας είναι οι μπρουσκέτες. Ψήσε λίγες φέτες ολικής άλεσης στο φούρνο, μόλις τις βγάλεις τρίψε λίγο σκόρδο, ρίξε τριμμένη ντομάτα και θρυμματισμένη φέτα ή λίγη βραστή γαλοπούλα. Τέλειο γεύμα με τον ιδανικό συνδυασμό πρωτείνης και υδατανθράκων.

Αν είναι Κυριακή απόγευμα και έχεις: 10 λεπτά

Βάλε σε μια κατσαρόλα αυγά και βράσε τα. Έπειτα αποθήκευσέ τα στο ψυγείο. Οπότε μέσα στην εβδομάδα θα έχεις πολλές γρήγορες επιλογές πρωτείνης:  για πρωινό τοστ με αβοκάντο και ένα αυγό, για μεσημεριανό σαλάτα με αυγό και ψωμί, για σνακ 1 αυγό με λαχανικά.