ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 3 καλύτερα φυσικά συμπληρώματα που μειώνουν τον μυικό πόνο

Η έντονη προπόνηση, ένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια της άσκησης, η λάθος στάση του σώματος ή ακόμη και μια απότομη κίνηση αρκούν για να αυξήσουν τη μυϊκή ένταση και να σου προκαλέσουν πόνο. Οι έρευνες έχουν δείξει πως κάποια φυτικά συστατικά μπορούν να μειώσουν τον μυικό πόνο και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των μυών. Δες ποια είναι αυτά.

 

 

Σπιρουλίνα

Η σπιρουλίνα αυξάνει την ισομετρική μυϊκή δύναμη κατά 22% και την αντοχή κατά 26%. Τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας μειώνουν επίσης τη μυϊκή βλάβη κατά τη διάρκεια της άσκησης ενώ τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τους ιστούς των μυών από την κούραση. Δοκίμασε αυτό:

1 μήλο, 1 μπανάνα, 3 φέτες ανανά, 2 κουταλιές της σούπας σπιρουλίνα με μια χούφτα κάσιους. Χτύπησέ τα στο μπλέντερ και στην υγειά σου.

Τσάι βοτάνων

Τα αιθέρια έλαια που αναδίδονται από τα βότανα έχουν θερμαντικές ιδιότητες και ανακουφίζουν από τους μυϊκούς πόνους.

Σε μία κούπα ρίξε 2 κουταλάκια αποξηραμένο δεντρολίβανο, φασκόμηλο ή μέντα (ή συνδυασμό αυτών) και μία κούπα βραστό νερό. Σκέπασε την κούπα με ένα καπάκι ώστε να μην εξατμίζονται τα αιθέρια έλαιά τους και αφού αφήσεις το μείγμα για ένα δεκάλεπτο, το σουρώνεις. Πίνε 1-2 φορές καθημερινά από αυτό.

Κάλιο

Όταν υπάρχει έλλειψη καλίου στον οργανισμό αυτό  μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς και πιασίματα. Όταν οι μύες ασκούνται, «χτίζουν» γαλακτικό οξύ και αυτό μπορεί να προκαλέσει κράμπες και πόνο στους μυς. Το κάλιο είναι το αντίδοτο του οργανισμού στον μυϊκό πόνο, μειώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού του.

Τι να φας: σταφίδες, μπανάνα, πορτοκάλι και πατάτες. Επίσης ένα συμπλήρωμα διατροφής με κάλιο μπορεί να σε βοηθήσει.