ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες είναι οι 5 πιο αυστηρές δίαιτες στον κόσμο;

Όχι δεν μιλάμε για τη δίαιτα με το βαμβάκι που κάνουν τα μοντέλα – δεν είναι δίαιτα αλλά τέχνασμα να μη φάνε απολύτως τίποτα. Μιλάμε για δίαιτες που είναι επικίνδυνες για την υγεία σου. Θέλεις να μάθεις ποιες είναι οι οι 5 πιο αυστηρές δίαιτες στον κόσμο; Διάβασε παρακάτω.

1 The maker’s diet

Τι υπόσχεται: 10 με 15 κιλά σε 40 ημέρες, κατά μέσο όρο.

Η φιλοσοφία της: Ονομάζεται αλλιώς η δίαιτα του Ιησού ή του Δημιουργού ή η δίαιτα Αλληλούια. Η λαιμαργία είναι θανάσιμο αμάρτημα και σίγουρα κάνοντας τη δίαιτα αυτή δεν αδυνατίζεις με ένα θαύμα απλώς ακολουθείς μια διατροφή με τροφές που καταναλωνόταν την Βιβλική εποχή. Τα τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται στη φυσική τους κατάσταση – ανεπεξέργαστα, και να προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες, χωρίς φυτοφάρμακα ή ορμόνες. Η διατροφή είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, έχει τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα μούρα, τα σταφύλια, ορισμένους σπόρους, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και όσπρια καθώς και φυσικά λίπη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιέχονται στα ψάρια. Η δάιιτα περιλαμβάνει κάθε εβδομάδα κάποιες ημέρες νηστείας.

2 The Baby food diet

Τι υπόσχεται: 4 κιλά την εβδομάδα.

Η φιλοσοφία της: Φάε σαν να είσαι μωρό! Την ακολούθησε η Τζένιφερ Ανιστον, η οποία κατανάλωνε 14 μικρά βαζάκια την ημέρα πολτοποιημένου φαγητού. Η δίαιτα περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, κρέας και λευκό ψάρι σε μορφή πουρέ ή πολτού. Τα 14 μπουκαλάκια ισοδυναμούν με 1.000 θερμίδες, δηλαδή το μισό από όσο χρειάζονται οι γυναίκες για να συντηρήσουν τα κιλά τους.

3 Η δίαιτα του grape fruit

Τι υπόσχεται: 6 κιλά σε 10 μέρες.

Η φιλοσοφία της: Θεωρείται η πιο δημοφιλής δίαιτα και περιλαμβάνει grape fruit, άπαχο κρέας και λαχανικά τα οποία καταναλώνεις επί 18 ημέρες, χωρίς διακοπή. Απαγορεύεται το πρωινό και το απογευματινό ενώ επιτρέπεται να πίνεις 8 ποτήρια νερό και ένα φλιτζάνι καφέ ημερησίως. Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη. Ωστόσο είναι μύθος ότι το grape fruit καίει το λίπος.

4 The Shangri-La Diet

Τι υπόσχεται: 8 – 10 κιλά σε έναν μήνα, όχι τον πρώτο μήνα.

Η φιλοσοφία της: Φαντάσου μια δίαιτα που σου επιτρέπει να τρως ό, τι θέλεις. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις τα τρόφιμα που αγαπάς, να μετράς θερμίδες, να ακολουθείς ειδικές συνταγές ή προγραμματισμένα γεύματα. Την ανακάλυψε ο αμερικανός καθηγητής ψυχολογίας Seth Roberts ο οποίος την εφάρμοσε στον εαυτό του και συνιστά στο να πίνεις 1-4 κουταλιές ελαιόλαδο, λιναρόσπορο ή canola, δύο φορές την ημέρα, ανάμεσα στο γεύματα γιατί έτσι μειώνεται η όρεξή σου για φαγητό.

5 Η δίαιτα με μηλόξυδο

Τι υπόσχεται: 4- 5 κιλά τον μήνα.

Η φιλοσοφία της: Περιλαμβάνει την κατανάλωση μηλόξυδου κατά τη διάρκεια ή πριν από κάθε γεύμα, δηλαδή 4 κουταλιές μηλόξυδου με ένα ποτήρι νερό. Σημαντικό είναι να γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να πίνεις το μηλόξυδο απευθείας. Είναι τόσο όξινο ώστε μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών και τον οισοφάγο σου. Πολλοί διαιτολόγοι πιστεύουν πως το μηλόξυδο δεν προσφέρει κάτι στο αδυνάτισμα. Οι μελέτες που έχουν γίνει πάνω στην επίδραση του μηλόξυδου στον ανθρώπινο οργανισμό μέχρι στιγμής συμπεραίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα αλλά όχι απαραίτητα και στο χάσιμο των κιλών.