ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια είναι τα 6 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία των αρθρώσεων;

Αν είσαι αθλητής, γυμνάζεσαι συστηματικά ή είσαι πολύ δραστήριος τότε δεν πρέπει να ξεχνάς πόσο σημαντικό είναι να προστατεύεις και να φροντίζεις τις αρθρώσεις σου. Ορισμένα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και η ποδηλασία, αλλά και κάποιες ασκήσεις γυμναστικής ή φυσικές δραστηριότητες, όπως οι πεζοπορίες, μπορεί να καταπονήσουν τις αρθρώσεις σου, να προκαλέσουν φθορές, φλεγμονές και πόνο σε αυτές ή ακόμα και τραυματισμούς. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Να επιλέξεις ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες σου, που θα βοηθήσει τις αρθρώσεις σου να είναι σε καλή κατάσταση, ευλύγιστες, δυνατές και μακροπρόθεσμα υγιείς. Έτσι, θα απολαμβάνεις τις δραστηριότητές σου στο μέγιστο, χωρίς ενοχλήσεις και ανησυχία!

Τι θα πρέπει να περιέχει ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα κάνει καλό στις αρθρώσεις σου;

Ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής ειδικά για τις αρθρώσεις των αθλητών και όσων γυμνάζονται θα πρέπει να περιέχει θρεπτικά συστατικά τα οποία:

*Διατηρούν δυνατές τις αρθρώσεις.

*Βελτιώνουν την ελαστικότητα και την κινητικότητά τους.

*Μειώνουν τη δυσκαμψία.

*Μειώνουν τις φλεγμονές και τον πόνο.

*Βοηθούν στην αναδόμηση των αρθρώσεων.

*Προστατεύουν τους χόνδρους.

*Αποτρέπουν τις φθορές.

*Βοηθούν στη γρηγορότερη επαναφορά μετά από τραυματισμούς.

Ποια είναι τα 6 θρεπτικά συστατικά – κλειδιά για την υγεία των αρθρώσεων;

1 Θειική Γλυκοσαμίνη

Η θειική γλυκοσαμίνη είναι ένα αμινοσάκχαρο που υπάρχει φυσιολογικά στις αρθρώσεις και αποτελεί δομικό συστατικό τους. Συντίθεται από το σώμα αλλά δυστυχώς η ικανότητα σύνθεσής της μειώνεται με την ηλικία με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για φθορές στους χόνδρους. Ο ρόλος της γλυκοσαμίνης στις αρθρώσεις είναι πολύ σημαντικός καθώς διεγείρει την παραγωγή γλυκοζαμινογλυκανών (GAGs) και κολλαγόνου, συμβάλλοντας έτσι στην αναδόμηση του χόνδρου και των συνδέσμων. Επιπλέον, βελτιώνει την κινητικότητα, την ελαστικότητα και την ευκαμψία των αρθρώσεων, ενώ παράλληλα εμποδίζει τις φθορές στις αρθρώσεις και μειώνει τον πόνο μέσω της εμπλοκής της στα μονοπάτια της φλεγμονής. Η συμπληρωματική λήψη γλυκοσαμίνης θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους αθλητές καθώς μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση δυνατών αρθρώσεων, στην πρόληψη τραυματισμών αλλά και στη γρηγορότερη αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς.

2 Χονδροϊτίνη

Η χονδροϊτίνη, η οποία αποτελεί επίσης δομικό συστατικό των αρθρώσεων, δρα συνεργιστικά με τη γλυκοσαμίνη για την αναδόμηση και την επισκευή του χόνδρου. Η χονδροϊτίνη συγκρατεί δομικά το δίκτυο γλυκοζαμινογλυκανών – κολλαγόνου συμβάλλοντας έτσι στη δομική ακεραιότητα των χόνδρων. Επιπλέον, προσελκύει μόρια νερού στις αρθρώσεις και διατηρεί τις λιπαντικές τους ιδιότητες βοηθώντας τις με αυτό τον τρόπο να είναι ελαστικές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την προστασία τους από την καταπόνηση λόγω αθλητικών ή άλλων δραστηριοτήτων, όπως το τρέξιμο.

3 Βρωμελαΐνη

Η βρωμελαΐνη, η οποία είναι ένα ένζυμο που εξάγεται από τον ανανά, θεωρείται ευεργετική για τις αρθρώσεις καθώς έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή, τον πόνο και το οίδημα σε αυτές. Για τον παραπάνω λόγο θεωρείται ιδανική και για περιόδους μετά από μικροτραυματισμούς για τη γρηγορότερη υποχώρηση της φλεγμονής και του οιδήματος. Είναι εντυπωσιακό ότι η αντιφλεγμονώδης και αναλγητική δράση της βρωμελαΐνης είναι τόσο ισχυρή που κλινικές μελέτες τη συγκρίνουν με αυτή των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

4 Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στις αρθρώσεις και είναι σημαντικό τόσο για τη δομική ακεραιότητα όσο και για τη λίπανση των αρθρώσεων. Βοηθά στη διατήρηση των δομικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών του χόνδρου, στην απορρόφηση των κραδασμών, τη μείωση των τριβών, στην ελαστικότητα και την ευκαμψία των αρθρώσεων. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι η διατήρηση καλών επιπέδων υαλουρονικού οξέος μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του χόνδρου και να διατηρήσει τη λίπανση και την κινητικότητα των αρθρώσεων κατά τη διάρκεια της άσκησης.

5 Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

Οι βιταμίνες C και E βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να επιτεθούν και να προκαλέσουν φθορές στους χόνδρους. Επίσης, η βιταμίνη C συμμετέχει στο σχηματισμό του κολλαγόνου. Η βιταμίνη D3 και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στη διατήρηση γερών οστών. Το μαγνήσιο βοηθάει στην υγεία των οστών, τη μυϊκή χαλάρωση και τη μείωση των κραμπών.

6 Τζίντζερ ή άλλα φυσικά αντιφλεγμονώδη

Το τζίντζερ (πιπερόριζα) είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του κι επομένως συμβάλλει στη μείωση του πόνου των αρθρώσεων.

Κράτα την υγεία των αρθρώσεών σου σε φόρμα

Μια ολιστική προσέγγιση για την υγεία των αρθρώσεων θα πρέπει να περιλαμβάνει:

– μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ωμέγα-3,

– τη μείωση της κατανάλωσης λιπών, επεξεργασμένων σακχάρων και αλκοόλ,

– τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους,

– ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής, όπως το JointaceSPORT

Το JointaceSPORT είναι ένας μοναδικός συνδυασμός γλυκοσαμίνης, χονδροϊτίνης, υαλουρονικού οξέος, βρωμελαΐνης, τζίντζερ, βιταμινών C, Ε & D και ιχνοστοιχείων. Η σύνθεση είναι 100% φυσική – χωρίς φαρμακευτικές ουσίες – και είναι ειδικά σχεδιασμένο για αθλητές και όσους γυμνάζονται συστηματικά. Με την εγγύηση της Vitabiot