ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μήπως τρως και εσύ τη μπανάνα με λάθος τρόπο; Ποιος είναι ο σωστός

Κι όμως ίσως τρως και εσύ τη μπανάνα σου με λάθος τρόπο χωρίς να το γνωρίζεις.

Όλοι το ξέρουμε αυτό: η μπανάνα είναι ο υδατάνθρακας που χρειάζεσαι για ενέργεια πριν την άσκηση ενώ αυξάνει τα επίπεδα καλίου στον οργανισμό σου και ανήκει στις κορυφαίες τροφές για γρήγορη αποκατάσταση και αναπλήρωση ηλεκτρολυτών μετά από έντονη προπόνηση. Μάλιστα όσοι καταναλώνουν δυο μπανάνες πριν από κάθε προπόνηση, έχουν ενέργεια στο φουλ για 90 λεπτά έντονης σωματικής άσκησης.

Αυτό που ίσως να μη γνωρίζεις είναι ο τρόπος με τον οποίο την τρως.

Ίσως να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος να φας μια μπανάνα, αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει! Πόσες φορές προσπάθησες να ξεφλουδίσεις μια μπανάνα από το κοτσάνι, δημιουργώντας μαυρίλες στη μπανάνα, λυγίζοντάς τη ή λιώνοντάς τη. Για να μην αναφέρουμε τις φορές που δεν μπορείς καν να την ξεφλουδίσεις! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάνεις λάθος στον τρόπο με τον οποίο την ξεφλουδίζεις.

Το κοτσάνι μιας συνηθισμένης μπανάνας είναι το πιο σκληρό κομμάτι του φρούτου. Και ουσιαστικά αυτό είναι που διατηρεί τη συνοχή της μπανάνας και τη κρατά στη θέση της.  Προσπαθώντας να την ξεφλουδίσεις πιέζοντας το σκληρότερο μέρος της μπανάνας είναι πιο δύσκολο από το να την ανοίξεις από την άλλη πλευρά. Γι 'αυτό υπάρχει μια πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφλουδισεις μια μπανάνα;

Σε αντίθεση με τον τρόπο που οι περισσότεροι από εμάς ξεφλουδίζουμε τη μπανάνα, ο καλύτερος τρόπος για να την ξεφλουδίσεις είναι από το πάνω μέρος της κι όχι από το κοτσάνι. Κόβοντας την άκρη της μπορείς να ανοίξεις τη μπανάνα χωρίς να τη χαλάσεις προσπαθώντας να την ξεφλουδίσεις από το σκληρό κοτσάνι.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, αυτή η μέθοδος σε βοηθά επίσης να απομακρύνεις την ενοχλητική μαύρη μάζα στην άκρη της μπανάνας, όταν είναι ώριμη. Αυτό το μέρος είναι αυτό που έχει απομείνει από όταν η μπανάνα ήταν λουλούδι.

Υπάρχει και άλλος τρόπος: Το ξεφλούδισμα του πίθηκου

Όλοι έχουμε συνδέσει τις μπανάνες με τους πιθήκους αλλά η εικόνα αυτή δεν είναι αληθινή, γιατί στο περιβάλλον που ζουν οι άγριοι πίθηκοι δεν υπάρχουν καθόλου μπανάνες! Επομένως οι πίθηκοι ΔΕΝ τρώνε μπανάνες! Αυτοί που τρώνε μπανάνες είναι μόνον οι αιχμάλωτοι πίθηκοι. Πώς τρώει τη μπανάνα ο πίθηκος σε αιχμαλωσία; Την ξεφλουδίζει από το κοτσάνι ή από την άλλη μεριά; Η απάντηση είναι από καμία μεριά! Τη δαγκώνει στη μέση και την ξεφλουδίζει από το άνοιγμα που σχηματίζεται.

Να θυμάσαι

Δεν έχει και τόση σημασία πώς την ξεφλουδίζεις όσο το αν την καταναλώνεις τακτικά. Μια μέτριου μεγέθους μπανάνα προσφέρει περίπου 110 θερμίδες, 27 γραμμάρια υδατανθράκων, 1.3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3.1 γραμμάρια φυτικών ινών και καλές ποσότητες βιταμινών Α, Ε, C, B1, B2, B6 καθώς και ιχνοστοιχείων όπως κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο και χαλκό. Για τέλεια μεταπροπονητικό σνακ συνδύασέ τη με φυστικοβούτυρο και πρόσφερε στον οργανισμό σου την τέλεια αποκατάσταση. Επίσης: Φάε την μπανάνα σου: Έχεις 10 σπουδαίους λόγους!