ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί δεν χάνεις βάρος; Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις

Απάντησε σε αυτές τις 5 ερωτήσεις με ειλικρίνεια, βρες τους σαμποτέρ της δίαιτάς σου και χάσε τα κιλά που θέλεις!

 

 

1. Πίνεις αρκετό νερό;

Το έχουμε ξαναπεί. Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύουν τη δίψα για πείνα. Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να μειωθεί εάν πίνεις νερό. Θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις λιγούρες. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλεις να τσιμπήσεις κάτι δοκίμασε πρώτα να πιεις ένα ποτήρι νερό. Αν συνεχίζεις να πεινάς μετά από 30 λεπτά, επίλεξε κάτι θρεπτικό όπως π.χ. ντοματίνια, που δεν θα σε φορτώσουν με έξτρα θερμίδες. Διάβασε σχετικά: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το γάλα και το νερό καρύδας!

2. Μήπως τρως πολύ αλάτι;

Εντάξει, η αυξημένη κατανάλωση αλατιού προκαλεί δίψα, αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτό που έχουμε όλοι ακούσει δεν ισχύει μακροπρόθεσμα. Μελέτη που διεξήχθη από διεθνή ερευνητική ομάδα έδειξε ακριβώς το αντίθετο. Όσοι προσλαμβάνουνν περισσότερο αλάτι στη διατροφή τους κάνουν μεγαλύτερη κατακράτηση νερού και τελικώς δεν διψάνε αλλά πεινάνε καθώς χρειάζονται περισσότερη ενέργεια. Διάβασε σχετικά:Πώς να μειώσεις το αλάτι

3. Γνωρίζεις πόση ποσότητα πρωτεϊνών, λιπών ή υδατανθράκων επιτρέπεται να φας σε κάθε γεύμα;

Για να είναι ολοκληρωμένα τα βασικά σου γεύματα θα πρέπει να περιέχουν μία αναλόγια 50% λαχανικών, 25% πρωτεινών και 25% υδατανθράκων. Αν από τα γεύματά σου λείπουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά δεν θα πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Ακολούθησε τα εξής:

  • Φάε τους υδατάνθρακες μία ώρα μετά την προπόνηση, όταν το σώμα σου είναι πιο ικανό να τους απορροφήσει αντί να τους αποθηκεύσει.
  • Για τις επόμενες επτά ημέρες μετά από κάθε γεύμα βάλε ένα ρολόι να χτυπάει κάθε δύο ώρες. Κάθε φορά που θα χτυπά δες πώς νιώθεις: κουρασμένος και πεινασμένος; Εάν τα ενεργειακά σου επίπεδα πέφτουν και κορυφώνονται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι ασταθή και θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που τρως για να αποκαταστήσεις την ενέργειά σου. Για παράδειγμα εάν παραλείπεις το πρωινό αυτό μπορεί να σε κάνει να πεινάς όλη μέρα.

    Διάβασε σχετικά: 15 οδηγίες για να κάψεις 10% λίπος, όχι μυς!

4 Γυμνάζεσαι για να δεις διαφορά;

Εάν έχεις ξεκίνησει αλλαγές στη διατροφή σου χωρίς να ασκείς το σώμα σου απλώς θυσιάζεις μυϊκή μάζα. Αν και ο δείκτης της ζυγαριάς μπορεί να πέσει αυτό λειτουργεί εναντίον σου, γιατί δεν μεταβολίζεται το λίπος. Ασκήσου τακτικά και θα αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα. Αυτό θα σε κάνει μεταβολικά πιο ενεργό και θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες. 

Διάβασε σχετικά: 6 αλήθειες για τη δίαιτα που πρέπει να γνωρίζεις προτού ξεκινήσεις

5 Παίρνεις συμπληρώματα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα;

Ανήκουν στην κατηγορία των πολυακόρεστων λιπαρών και αποτελούν τα καλά λιπαρά. Η διατροφή μας είναι σημαντικό να είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, επειδή ο οργανισμός μας δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του όλα τα ω-3 που έχει ανάγκη. Εκτός από το να διατηρούν το μυαλό σου δυνατό και το δέρμα σου λαμπερό, τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθά τα κύτταρά σου να απελευθερώνουν λίπος παρά να το αποθηκεύουν στον κυτταρικό ιστό. Επιπλέον ρυθμίζουν τον μεταβολισμό και επηρεάζουν την ορμόνη λεπτίνη, η οποία ελέγχει το πόσο γρήγορα καίγεται το λίπος.