ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ενίσχυση μεταβολισμού: Καλό το matcha καλύτερο όμως αυτό το ελληνικό ρόφημα!

Όταν πρόκειται για την τόνωση του μεταβολισμού, ο καφές και το τσάι matcha είναι από τα βασικά ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη, αυτό το ελληνικό μαύρο τσάι είναι καλύτερο και ο αφανής ήρωας της απώλειας βάρους.

 

 

Γιατί το μαύρο τσάι συμβάλει στο αδυνατίσμα;

Τα μόρια του πράσινου τσαγιού είναι μικρότερα και μπορούν να απορροφηθούν ευκολότερα  από τον οργανισμό και να φτάσουν στο ήπαρ άμεσα, ενώ τα μόρια του μαύρου τσαγιού είναι μεγαλύτερα και παραμένουν στο έντερο αντί να απορροφηθούν. Όταν τα μόρια του μαύρου τσαγιού μένουν στο έντερο, ενισχύουν την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων και το σχηματισμό μικροβιακών μεταβολιτών που εμπλέκονται στη ρύθμιση του ενεργειακού μεταβολισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Nutrition, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχει το μαύρο τσάι διεγείρουν την ανάπτυξη των βακτηρίων του εντέρου και του σχηματισμού λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν τον μεταβολικό ρυθμό.

Διάβασε σχετικά: Matcha Ninja: Τί είναι το matcha τσάι και γιατί όλοι συζητούν γι΄ αυτό το πράσινο food trend;

Τόσο το μαύρο τσάι όσο και το πράσινο τσάι αποδείχθηκαν ότι μειώνουν τον αριθμό των βακτηρίων του εντέρου που συνδέονται με την παχυσαρκία αυξάνοντας ταυτόχρονα τα βακτήρια που ευθύνονται για την άπαχη μυική μάζα. Αλλά τώρα υπάρχει απόδειξη ότι το μαύρο τσάι ενισχύει και το μεταβολισμό.

 

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι είναι πρεβιοτικά, ουσίες που προκαλούν την ανάπτυξη καλών μικροοργανισμών που συμβάλλουν στην ευεξία και την καλή υγεία. Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι το μαύρο τσάι, μέσω ενός συγκεκριμένου μηχανισμού του εντερικού μικροβιώματος και της μικροβιακής εντερικής χλωρίδας, μπορεί επίσης να συμβάλλει στην καλή υγεία και την απώλεια βάρους.