ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποτοξίνωση με χυμούς; 4 αλήθειες που δεν σου είπαν για αυτούς και μία συνταγή!

Η υπόθεση έχει πολύ ζουμί!

Το juicing, δηλαδή η κατανάλωση χυμών για λίγες ημέρες προκειμένου να καθαρίσει ο οργανισμός από τις τοξίνες του κρέατος και των επεξεργασμένων τροφών, βρίσκει δυνατούς υποστηρικτές. Είτε ψάχνεις για μια γρήγορη λύση προκειμένου να πάρεις συμπυκνωμένα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι είτε θέλεις να χάσεις βάρος και να κάνεις αποτοξίνωση μετά τις γιορτές πίνοντας μόνον χυμούς εδώ θα μάθεις όλες τις αλήθειες.

 

 

Σου χαρίζουν θρεπτικά συστατικά

Ψέμα και Αλήθεια: Τα πολτοποιημένα λαχανικά ως smoothie είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όλοι να καταναλώσουν όταν κάνουν δίαιτα. Το να καταναλώνει κανείς μέχρι και 7 μερίδες φρούτα και λαχανικά καθημερινά μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Κι αν δεν έχεις το χρόνο να κόβεις ή να μαγειρεύεις δύο μερίδες με κάθε γεύμα, ο χυμός είναι ένας εύκολος τρόπος να καταναλώσεις τις μερίδες που ορίζουν οι διεθνείς συστάσεις. Ειδικά εάν δεν καταναλώνεις πολλά φρούτα και λαχανικά, οι χυμοί σε διευκολύνουν στο να τα βάλεις στο πρόγραμμά σου. Οι χυμοί προσφέρουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά συμπυκνωμένα και τις ίδιες βιταμίνες και μετάλλα που προσφέρουν ατόφια τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες κάτι που σημαίνει ότι απορροφώνται πιο γρήγορα από τον οργανισμό από ότι ένα πιάτο σπανάκι και θα σε κάνουν να πεινάσεις γρηγορότερα. Ωστόσο η περιεκτικότητά τους σε νερό σε ενυδατώνει, να τα λέμε κι αυτά.

Είναι λύση για γρήγορη απώλεια βάρους

Ψέμα και Αλήθεια: Αν παρακάμπτεις τα κανονικά σου γεύματα υποκαθιστώντας τα με χυμούς, θα δημιουργήσει έλλειμμα θερμίδων και αυτό θα οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Μπορεί η κατανάλωση χυμών να μεταβολίσει περίπου 1 κιλό λίπους σε μια εβδομάδα. Ωστόσο ένα ποτήρι χυμός δεν έχει και λίγες θερμίδες. Το φρούτο είναι πιο συμπυκνωμένο επομένως και η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι μεγαλύτερη. Επιπλέον δεν λαμβάνεις πολλές φυτικές ίνες οι οποίες ρυθμίζουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Χωρίς αυτές, η ζάχαρη που περιέχει ο χυμός περνάει χωρίς έλεγχο στον οργανισμό.  Τέλος, οι χυμοί δεν είναι πλήρεις σε όλα τα θρεπτικά συστατικά, κυρίως σε πρωτεΐνη, αλλά και σε σίδηρο και ασβέστιο.

Ο αποχυμωτής βοηθά στη συγκέντρωσή σου

Αλήθεια: Οι χυμοί περιέχουν φρουκτόζη η οποία μετατρέπεται σε γλυκόζη. Η γλυκόζη είναι το πρώτο και κύριο καύσιμο του εγκεφάλου. Τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης έχουν αρνητικές συνέπειες στη συγκέντρωση και διατήρηση των επιπέδων της κάτι που μπορεί να σε κάνει οξύθυμο ή να σου φέρει και ναυτία. 

Η αποτοξίνωση με χυμούς είναι μόνο για 3 μέρες

Αλήθεια: Μετά από τρεις ημέρες αποτοξίνωσης με χυμούς, το σώμα σου συνειδητοποιεί ότι έχουν πέσει τα επίπεδα του λίπους και των πρωτεϊνών που χρειάζονται επομένως αρχίζει να τα παίρνει από τον μυϊκό ιστό για να αναπληρώσει το έλλειμμα επηρεάζοντας το μεταβολισμό σου. Η άπαχη μυϊκή μάζα αρχίζει να διασπάται και αυτό σημαίνει ότι καις συνολικά λιγότερες θερμίδες.

Συνταγή για αθλητές

2 ολόκληρα παντζάρια, 4 φύλλα σπανάκι, 4 αγγουράκια και 2 λεμόνια. Αποχύμωσέ τα και πιες τα για τόνωση και ενέργεια.