ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απόλυτο στέγνωμα: Αυτές οι 6 ουσίες θα κάψουν και το τελευταίο στρώμα λίπους!

Σπαρτιάτικη διατροφή, σκληρή προπόνηση, οργανωμένο πρόγραμμα. Όλα τα κάνεις για να κάψεις και το τελευταίο στρώμα λίπους. Βάλε κι αυτά τα συμπληρώματα στην καθημερινότητά σου και κάνε τον μεταβολισμό σου να τρέχει σφαίρα και να καίει λίπος, ακόμη κι όταν κοιμάσαι.

 

 

1 Beta-Alanine ή Βήτα-αλανίνη

Αυτό δεν καίει άμεσα το λίπος, αλλά σε βοηθά να ασκηθείς σκληρότερα και περισσότερο, κάτι που σε βοηθά να λιώσεις το επιπλέον στρώμα λίπους. Η Beta-Alanine είναι ένα αμινοξύ, το οποίο χρησιμοποιείται από τα μυϊκά κύτταρα για να συνθέσει καρνοσίνη. Η καρνοσίνη βοηθάει στην ενεργοποίηση ενζύμων που είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση των μυϊκών συσπάσεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συμπληρωματική λήψη Βήτα Αλανίνης καθυστερεί σημαντικά τη μυϊκή κόπωση και μπορεί να βοηθήσει την απόδοσή σου κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης HIIT, να αυξήσει τη δύναμη και ακόμη και να σε βοηθήσει να αποκτήσουν περισσότερη μυϊκή αντοχή.

2 Υδροξυκιτρικό οξύ (HCA)

Το όνομα ακούγεται τρομακτικό, αλλά αυτό το συμπλήρωμα προέρχεται από ένα φρούτο, το Garcinia Cambogia, που φύεται στη Νοτιοανατολική Ασία. Και τα πλεονεκτήματα είναι πραγματικά: το υδροξυκιτρικό οξύ μπορεί να διεγείρει τη λιπόλυση, να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης και να μειώσει τον καταβολισμό των πρωτεϊνών. Μειώνει την όρεξη μειώνοντας έτσι την ποσότητα του λίπους στο σώμα που απορροφά από τη διατροφή. Γενικά φαίνεται πως δρα μετατοπίζοντας την προτιμώμενη πηγή ενέργειας από τις πρωτεΐνες στους υδατάνθρακες. Δεν έχουν αναφερθεί τοξικές δράσεις, ακόμα και σε υπερδοσολογία, σύμφωνα με μελέτη στο Journal of Obesity.

3 Καφεΐνη

Μελέτη στο περιοδικό International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism διαπίστωσε ότι η κατανάλωση καφεΐνης μία ώρα πριν το γυμναστήριο μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περίπου 15% περισσότερες θερμίδες. Άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι εάν πίνεις καφέ πριν από το γυμναστήριο μπορεί να σε βοηθήσει να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες αργότερα.

4 Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Το πράσινο τσάι έχει γίνει ευρέως δημοφιλές ως συμπλήρωμα για απώλεια βάρους κατά τα τελευταία χρόνια και δικαίως. Μελέτη στο περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι χαμηλές δόσεις των βασικών φυτοχημικών του πράσινου τσαγιού, οι επιγαλλοκατεχίνες (ECGC), μπορεί να αυξήσουν την οξείδωση των λιπών κατά 33%!

5 Σελήνιο

Αυτό το μέταλλο είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση του θυρεοειδούς, τον αδένα που ρυθμίζει το μεταβολισμό. Ο θυρεοειδής είναι υπεύθυνος για την παραγωγή των ορμονών ζωτικής σημασίας για ένα αποτελεσματικό και ισορροπημένο μεταβολισμό. Το σελήνιο βρίσκεται συνήθως στα θαλασσινά, όπως ο τόνος και τα στρείδια αλλά εάν θέλεις γρήγορα αποτελέσματα ένα συμπλήρωμα σεληνίου μπορεί να σε βοηθήσει.

6 Θερμογενετικά συμπληρώματα

Τα συμπληρώματα αυτά περιέχουν ουσίες που διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και βοηθούν την αύξηση της θερμότητας στο σώμα με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η καύση λίπους. Όσο μεγαλύτερη είναι η θερμογένεση τόσο μικρότερη είναι και η αποθήκευση λίπους. Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the International Society of Sports Nutrition, οι αθλούμενοι που έλαβαν συμπληρώματα αύξησαν τον μεταβολικό ρυθμό τους από 7 έως 9% σε σύγκριση με όσους έκαναν λήψη εικονικού φαρμάκου.

Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό. Εάν αποφασίσεις να πάρεις συμπλήρωμα διατροφής ζήτα τη γνώμη του γιατρού σου.

Φίλια Μητρομάρα