ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν έχεις αυτά τα 6 σημάδια η διατροφή σου είναι κακή

Μπορεί να πιστεύεις ότι τρως καλά (και πολύ) αλλά να στερείσαι κάποιων βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Αν έχεις ένα από αυτά τα 6 σημάδια (ή και περισσότερα από ένα) βελτίωσε τη διατροφή σου.

 

 

1 Έχεις ακμή

Η ακμή και οι ρυτίδες είναι δύο σημαντικοί δείκτες μιας μη ισορροπημένης διατροφής. Μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Dermato-Endocrinology διαπίστωσε ότι μια διατροφή που στερείται βιταμίνης Α μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σου. Η βιταμίνη Α παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της παραγωγής ρετινοειδών, και μια ανεπάρκεια σε αυτό το θρεπτικό συστατικό μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά μαλλιά και εύθραυστα νύχια. Κατανάλωνε τρόφιμα όπως γλυκοπατάτες, καρότα, κολοκύθα, συκώτι, λιπαρά ψάρια, πεπόνι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, και για να παίρνεις έτσι βιταμίνη Α. Διάβασε ακόμη: Γιατί έχεις ακόμη ακμή; Δες πώς θα την εξαφανίσεις!

2 Νιώθεις πρήξιμο

Το συνεχές πρήξιμο είναι σημάδι μιας κακής διατροφής. Εάν είσαι συνεχώς φουσκωμένος και έχεις αέρια μετά από κατανάλωση γάλακτος ή κατανάλωση τυριού, ενδέχεται να έχεις ευαισθησία ή και δυσανεξία στη λακτόζη. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ήπια δυσανεξία στα γαλακτοκομικά και δεν το καταλαβαίνουν, γι 'αυτό προσπάθησε να σταματήσεις για λίγο τα γαλακτομικά και να δεις πως θα αντιδράσει το σώμα σου. Το επόμενο βήμα είναι να πας στο γιατρό σου.

3 Έχεις δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα και οι ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διατροφή σου. Αν έχεις προβλήματα δυσκοιλιότητας, πιθανότατα δεν καταναλώνεις αρκετές τροφές με φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες ρυθμίζουν το έντερο και μειώνουν τη δυσκοιλιότητα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή. Τα τρόφιμα όπως τα φασόλια, η βρώμη και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών.

Διάβασε ακόμη: Δυσκοιλιότητα: Ποιες λύσεις τελικά δεν πιάνουν;

4 Πεινάς συνεχώς

Αν θέλεις να κάνεις δίαιτα, αλλά μέχρι το τέλος της ημέρας υποκύπτεις στη σοκολάτα και το παγωτό μπορεί να μη φταίει μόνον ο αδύναμός σου χαρακτήρας. Η διατροφή μπορεί επίσης να είναι η ρίζα του προβλήματος. Η πολυφαγία είναι ο τρόπος του σώματός σου να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Πρόκειται για μια βιοχημική απόκριση και σήμα από τον εγκέφαλό σου ότι δεν του δίνεις αυτό που χρειάζεται.

5 Έχεις κακή διάθεση

Η διατροφή σου μπορεί να καταστρέψει τη διάθεσή σου. Όταν μειώνεις τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες πέφτει και το σάκχαρο στο αίμα, κι επειδή πέφτει, αυτό συμβάλλει στην αλλαγή της διάθεσής σου. Γι’ αυτό πρόσθεσε περισσότερους υδατάνθρακες στα γεύματά σου, που θα σε κρατήσουν χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επίσης θα βοηθήσεις στην παραγωγή σεροτονίνης (της “χαρούμενης” ορμόνης) στον εγκέφαλό σου.

6 Νιώθεις ατονία

Εάν νιώθεις ατονία και κόπωση πιθανότατα αυτό να οφείλεται στη διατροφή σου. Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι μια κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση κούρασης λόγω της έλλειψης ζωτικών θρεπτικών στοιχείων. Φρόντισε ώστε η διατροφή σου να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες, για να έχεις ενέργεια και καλή διάθεση.