ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 Υγιεινά και οικονομικά “kolatsios” για την παραλία…

Δύσκολες και στενάχωρες οι μέρες που περνάμε. Η θάλασσα και ο ήλιος όμως ευτυχώς είναι ακόμη δωρεάν. Το wefit.gr δε χάνει την αισιοδοξία του και σας προτείνει οικονομικά και υγιεινά snacks που μπορείς να καταναλώσεις στην παραλία καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας!

1. Φρούτα: Αμέτρητες επιλογές στα ελληνικά καλοκαιρινά φρούτα. Πεπόνι, καρπούζι, κεράσια, ροδάκινα, σταφύλια, σύκα… Διατήρησε τα κρύα μέσα σε μία σακουλίτσα μέσα στη θάλασσα.

Tip: Λίγη κανέλα ειδικά στο αχλάδι και στο σύκο θα απογειώσει τη γεύση τους.

2. Χειροποίητες Μπάρες με βρώμη, ξηρούς καρπούς μέλι ή και μαύρη σοκολάτα για τους πιο λιχούδηδες. Φρόντισε η μερίδα να μην ξεπερνά τους 5-6 ξηρούς καρπούς και τις 2-3 κουταλιές βρώμη.

3. Αποξηραμένα Φρούτα: Στο εμπόριο θα βρεις αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη (3 ξερά δαμάσκηνα/βερίκοκα ή 2 ξερά σύκα ή 2 κουταλιές της σούπας cranberries).

4. Κράκερς ολικής άλεσης (3 τμχ)τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με λίγο μέλι ή ένα κουταλάκι μαρμελάδα, χωρίς ζάχαρη.

5. Μπαστουνάκια Λαχανικών: Σέλερι – Καρότο – Αγγούρι – Πιπεριά με λίγο χοντροκομμένο αλάτι. Πλούσια σε βιταμίνες και θα σας κόψουν την όρεξη!

6. Ελληνικό bagel: Κουλούρι Θεσσαλονίκης με 1 Αυγό βραστό – Ανθότυρο ή άλλο τυρί χαμηλών λιπαρών (στο μέγεθος σπιρτόκουτο) & σως από μία κουταλιά γιαούρτι και μουστάρδα (αντί μαγιονέζα). Λίγη άγρια ρόκα, πικρή και πιπεράτη, θα φθάσει στο απόγειο το πιάτο σου.

Tip: Μία – δύο παγοκύστες ή παγωμένα μπουκαλάκια νερού μέσα σε μία ισοθερμική τσάντα θα διατηρήσει τα καλούδια φρέσκα και λαχταριστά.  

7. Εναλλακτικό kolatsio με τομάτα – παξιμάδι – ελιά – κάπαρη: Βούτηξε την τομάτα και 2 μικρά παξιμαδάκια στο θαλασσινό νερό και απόλαυσε την πιο ελληνική και αντιοξειδωτική γεύση του καλοκαιριού. Συνόδευσε με 3 ελίτσες και 1½ κουταλιά κάππαρη που δε χρειάζονται και ψυγείο.

Τέλος μη ξεχάσετε τα υγρά! Φρόντισε να μένεις ενυδατωμένος με μπόλικο νεράκι ή και πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη.

Η θάλασσα ηρεμεί, αναζωογονεί και μας χαρίζει διαύγεια σκέψης. Τι πιο σημαντικό αυτές τις ημέρες;