ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 τρόποι να φας λιγότερο και να μην πεινάς σαν λύκος!

Για να χάσεις βάρος θα πρέπει να κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις, πράγμα που σημαίνει αναπόφευκτα ένα πράγμα: να ελέγχεις τις μερίδες σου. Αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι καταδικασμένος να γουργουρίζει το στομάχι σου από την πείνα μέχρι να φτάσεις το στόχο σου. Αυτοί οι εύκολοι τρόποι που σου προτείνουμε θα σου μειώσουν πείνα και λιγούρες και θα καταφέρουν να σε χορτάσουν με μικρότερες μερίδες.

1 Πιες νερό!

Πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν από το φαγητό. Θα νιώσεις κάποια πληρότητα και αυτό θα σε κάνει να φας λιγότερο. Επίσης, το «δεν πεινάς, διψάς» ισχύει στην περίπτωση της λιγούρας: αν έχεις ήπια αφυδάτωση αυτό σε κάνει να πεινάς. Πίνοντας λίγο νερό πριν από το φαγητό μπορεί να εξαλείψει την «πείνα» σου.

2 Φόρεσε στενά ρούχα

Εντάξει δεν χρειάζεται να φορέσεις και κορσέ! Μία ζώνη στο παντελόνι δεμένη σφιχτά μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο για να σε βοηθήσει να εκτιμήσεις ότι έχεις χορτάσει και ότι το παραπάνω φαγητό θα σε πιέσει αρκετά.

3 Προτίμησε λαχανικά που χορταίνουν

Συνοδεύοντας με το γεύμα σου με πολλά λαχανικά είναι ένας εύκολος τρόπος για να μειώσεις τις θερμίδες και να χορτάσεις αρκετά. Το σπανάκι, μαρούλι, η ρόκα, τα χόρτα, το μπρόκολο, το κουνουπίδι είναι καλές επιλογές.

4 Επίλεξε το σωστό χρώμα

Το χρώμα του πιάτου σου μπορεί να επηρεάσει το πόσο τρως, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Cornell. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν το πιάτο είχε χρωματική αντίθεση με το φαγητό (π.χ. ζυμαρικά με λευκή σάλτσα σε άσπρο πιάτο), οι άνθρωποι έφαγαν 22% περισσότερο από ό, τι όταν υπήρχε μεγαλύτερη χρωματική αντίθεση (όπως ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα σε ένα άσπρο πιάτο). Τα συμπεράσματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι αν θέλεις να τρως λιγότερο, επίλεξε πιάτα που θα κάνουν αντίθεση με το φαγητό που τρως.

5 Φάε αργά

Χαμηλός φωτισμός και χαλαρωτική μουσική θα σε βοηθήσει να φας λιγότερο γιατι θα σε βοηθήσουν να φας χαλαρά, χωρίς άγχος. Θυμήσου μόνο να μασάς αργά, να αφήνεις κάτω το πιρούνι σου μετά από κάθε μπουκιά και να πινεις γουλιές νερού μετά από 2 -3 μπουκιές.

6 Δούλεψε για το φαγητό σου

Προτίμησε τρόφιμα που απαιτούν την αφαίρεση του κελύφους ή ξεφλούδισμα όπως φιστίκια αιγίνης, γαρίδες κ.λπ. Είναι υγιεινές επιλογές και σου δίνουν το χρόνο να φτάσει το μήνυμα στον εγκέφαλό σου ότι χόρτασες.

7 Τέλειωσε με εναλλακτικά γλυκά το γεύμα σου

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μάθει να τρώνε κάτι γλυκό μετά από ένα γεύμα. Καιρός για επανεκπαίδευση: πιες ένα γευστικό ρόφημα χωρίς καφεΐνη, όπως μέντα, κανέλα, κακάο, ή φάε λίγα κομμάτια φρούτου που θα σου δώσουν τη γλυκιά γεύση που θέλεις χωρίς να επιβαρύνουν τη γραμμή σου.