ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 άγνωστα φυσικά συστατικά που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το Viagra

Πολλά στρείδια καταναλώθηκαν, αρκετές σοκολάτες θυσιάστηκαν μέχρι να φτάσουν οι ειδικοί στο συμπέρασμα: δεν υπάρχουν αφροδισιακές τροφές που θα σε κάνουν turbo στη στιγμή. Υπάρχουν όμως θρεπτικά συστατικά που τονώνουν και διεγείρουν τους αδένες και ενισχύουν την ενδογενή παραγωγή ορµονών, όπως η τεστοστερόνη. Η σημαντική αύξηση της τεστοστερόνης μεταφράζεται σε μια σημαντική αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και των αισθήσεων κατά το σεξ, που σημαίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση και πολλαπλούς οργασμούς. Αν θέλεις να εδραιώσεις τη φήμη σου ως καλός εραστής μάθες ποιες βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τη λίμπιντό σου και μην ξεχνάς την άσκηση. Είναι απαραίτητη, καθώς τονώνει την κυκλοφορία του αίµατος. Και τονωμένη κυκλοφορία σημαίνει υψηλές αποδόσεις! Αν έχει πέσει η λίμπιντό σου σε δυσθεώρητα βάθη φάε κάποιο από αυτά και αύξησε τη σεξουαλική σου επιθυμία.

 

 

1 L-arginine

Η L-arginine (αργινίνη) υπόσχεται αυξηµένη παραγωγή και κινητικότητα σπέρµατος και υποστηρίζει την καλή αιµάτωση των γεννητικών οργάνων. Είναι πρωτεϊνικό αμινοξύ το οποίο βοηθά τα αγγεία να διασταλούν και έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα. Οτιδήποτε ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίµατος, ενισχύει τη λίµπιντο και την αναπαραγωγική ικανότητα.

2 Σίδηρος

Αν τα επίπεδα του σιδήρου σου είναι χαμηλά υπάρχει πιθανότητα να έχει να πέσει μαζί και η σεξουαλική επιθυμία, η ικανότητα διέγερσης και οργασμού. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή  μειώνεται η ποιότητα της κυκλοφορίας του αίματος δημιουργώντας κόπωση στον οργανισμό. Επομένως, όταν κάποιος νιώθει εξάντληση, το σεξ είναι το τελευταίο που τον απασχολεί. Μάλιστα πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα φυσιολογικά επίπεδα σιδήρου προκάλεσαν αύξηση της ερωτικής διάθεσης σε γυναίκες.

3 Ginseng

Το Ginseng είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτικά συστατικά που συμβάλλει στην αύξηση στύσης. Έχει χρησιμοποιηθεί ως τονωτικό και αναζωογονητικό στην αρχαιότητα στην Κίνα, το Θιβέτ, την Κορέα, την Ινδοκίνα και την Ινδία. Έχει μια πολύ ήπια, αλλά ισχυρή διεγερτική δράση. Κλινικές μελέτες αναφέρουν ότι ακόμη και τα ζώα που έλαβαν θεραπεία με ginseng παρουσίασαν μια αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας. Πάρε το και θα ξυπνήσει μέσα σου το… ζώο!

4 Νιασίνη

Πρόκειται για τη βιταμίνη Β3, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της καλής χοληστερόλης, κάτι που βοηθά και στην καλύτερη σεξουαλική απόδοση ενώ βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Εκτός από τα συμπληρώματα διατροφής θα την βρεις και στα τρόφιμα όπως ο τόνος, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το χοιρινό, το συκώτι, οι ξηροί καρποί, τα μανιτάρια και ο αρακάς.

5 Maca

To maca θεωρείται «µαγικό» µαντζούνι των Ινκας και πρόκειται για φυτό µε ιδιαίτερη διατροφική αξία, που φύεται και καλλιεργείται στην ορεινή Βολιβία και στο Περού. Εκτός από τους υδατάνθρακες, την πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες που περιέχει, είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα (π.χ. GLA: γ-λινολενικό οξύ), αλλά και σε µέταλλα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την καλή ποιότητα του σπέρµατος, όπως σελήνιο, ψευδάργυρο, χαλκό, ιώδιο.

6 Μπανάνα

Η μπανάνα δεν είναι μόνο ένα καλό πριν την προπόνηση σνακ αλλά περιέχει ένζυμα τα οποία ενισχύουν την ανδρική λίμπιντο. Συγκεκριμένα το ένζυμο βρωμελίνη που περιέχει φημίζεται για τη βελτίωση της ερωτικής επιθυμίας των ανδρών.  Επιπλέον, είναι πηγή καλίου και βιταμινών που αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού και των δύο φύλων και βοηθούν να ανακάμψει η ερωτική σου ζωή.