ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τρόποι να κάψεις το λίπος

Ναι, αυτό που πιάνεις είναι λιπώδης ιστός. Να πως θα τον κάψεις!

1 Ενεργοποίησε το καφέ λίπος
Κι όμως τα παχάκια σου μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά. Πώς; Ακριβώς όπως υπάρχουν περισσότερα από ένα είδος λιπαρά στα τρόφιμα, υπάρχουν περισσότερα από ένα είδος λίπους στο σώμα σου. Υπάρχει το λευκό αλλά υπάρχει και το καφέ λίπος. Έως και 80% των ενηλίκων έχουν καφέ λίπος στο σώμα τους. Αυτό με τη θερμογενίνη που περιέχει, μία πρωτεΐνη των μιτοχονδρίων, μετατρέπει την ενέργεια που παράγεται από τις τροφές σε θερμότητα και δίνει μήνυμα στον εγκέφαλο να κινήσει τη διαδικασία απώλειας θερμίδων. Έρευνες δείχνουν πως είναι πολύτιμο στην απώλεια κιλών, καθώς μόλις 50 γραμμ. από αυτό αρκούν για να κάψουν 500 θερμίδες την ημέρα. Πώς θα το ενεργοποιήσεις; Με το να κινείσαι στο κρύο και να ασκείσαι!

2 Πιες το γάλα σου
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, γυναίκες που κατανάλωσαν 1000-1400 mg ασβεστίου, έκαψαν περισσότερο λίπος και θερμίδες. Αυτό ισοδυναμεί με 3-4 φορές την μέρα περίπου κατανάλωση γαλακτοκομικών.

3 Μην ξεχνάς τη βιταμίνη D
Λαμβάνοντας αυτή τη βιταμίνη μπορείς να κάψεις το λίπος. Μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα διαπίστωσε ότι τα άτομα που ξεκίνησαν δίαιτα λαμβάνοντας υψηλότερα επίπεδα της βιταμίνης D έχασαν περισσότερα από ό,τι εκείνα που δεν είχαν λάβει τη βιταμίνη. Άλλη έρευνα έδειξε ότι η βιταμίνη D ενισχύει την αποτελεσματικότητα της λεπτίνης, μιας ορμόνης που σηματοδοτεί τον εγκέφαλο ότι χόρτασες. Επειδή είναι δύσκολο να λάβεις τη βιταμίνη D από τα τρόφιμα μπορεί να χρειαστεί να πάρεις ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D3.

4 Πίνε περισσότερο νερό
Το νερό βοηθά στη μεταφορά αλλά και την καύση του λίπους. Επιπλέον, πίνοντας άφθονο νερό θα σε κάνει να νιώθεις πλήρης και να τρως λιγότερο. Πίνε τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα.

5 Πιες καφέ πριν την προπόνηση

Η καφεΐνη προκαλεί το σώμα να πάρει ενέργεια από το λίπος κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Επίσης, η καφεΐνη που υπάρχει σε περίπου 2 φλυτζάνια καφέ, εκτοξεύουν τον μεταβολισμό σου για τουλάχιστον 1,5 ώρα. Πίνε 1-2 φλιτζάνια καφέ πριν την προπόνηση.