Calendar

Sprint και Ολυμπιακό Τρίαθλο μαζί με Aquabike, στις 19-20 Οκτωβρίου στον Σχινιά

Το Τρίαθλο στον Σχινιά είναι ένας αγώνας θεσμός για πάνω από 10 χρόνια.

Η ημερομηνία του σηματοδοτεί το τέλος της τριαθλητικής δράσης για το κάθε έτος. Το ασφαλές και flat οδόστρωμά του, η φιλική θάλασσα του Ευβοϊκού κόλπου, δίπλα στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Σχινιά που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, προσελκύει συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και από κάποιες χώρες του εξωτερικού.
Οι συμμετέχοντες είναι κάθε ηλικίας και έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την απόσταση που επιθυμούν, είτε σπριντ (750μ κολύμπι, 20χλμ ποδήλατο και 5χλμ τρέξιμο), είτε ολυμπιακή (1500μ κολύμπι,40χλμ ποδήλατο και 10χλμ τρέξιμο), σε ατομική ή ομαδική (μορφή σκυτάλης) συμμετοχή. Συμπληρωματικά φέτος φέραμε στην Ελλάδα τo Αquabike (swim-bike-done)που περιλαμβάνει κολύμπι 1500μ με ποδήλατο 40χλμ. Αυτό το άθλημα έχει ιδιαίτερη ανάπτυξη στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και θα έχει κοινή εκκίνηση με τους αθλητές της ολυμπιακής απόστασης.

Οι ομαδικές συμμετοχές χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

  • Οικογενειακή
  • Αμιγώς γυναικεία
  • Εταιρική

Επίσης για όσους θα πραγματοποιήσουν το πρώτο τους τρίαθλο, υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης στην σπριντ απόσταση, με την ονομασία Rookie.
Οι ηλικιακές βραβεύσεις είναι ανά πενταετία εφόσον όμως συμπληρωθεί πεντάδα.

Σε κάθε αθλητικό event θέλουμε να στεκόμαστε και να φωτίζουμε τον σεβασμό προς το περιβάλλον, την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας όταν το έχουν ανάγκη, την στήριξη των παιδιών και την ενασχόληση τους με τα multisports, τον εθελοντισμό, τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και όχι μόνο, το women empowerment και τον υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από την σωστή τροφή και ισορροπία.

Γι αυτό τον λόγο:

  • Καταργήσαμε τα πλαστικά ποτήρια, ζητήσαμε την μπλε ανακυκλώσιμη συσκευασία νερού από τον υποστηρικτή μας Βίκο καθώς και την μικρή συσκευασία νερού για τους σταθμούς υδροδοσίας.
  • Τα κολυμβητικά σκουφάκια έρχονται χωρίς πλαστική συσκευασία.
  • Υπάρχει ποινή αποκλεισμού σε ρίψη σκουπιδιού ή αντιαθλητικής συμπεριφοράς.

Ο τερματισμός μας είναι πράσινος, πάντα σε συνεργασία με το φυτώριο Γρύλλης στον Μαραθώνα, καθώς και το Flower Power το οποίο δίνει θέσεις εργασίας σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

Πάνω από 40 εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμή, παιδιά και ενήλικες που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να έχετε την καλύτερη αγωνιστική εμπειρία.

Ενισχύουμε τις ανάγκες της Φλόγας (Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες) καθώς όλα τα έσοδα από τις παιδικές συμμετοχές πάνε εκεί καθώς και ποσοστό από τις φωτογραφίες.

Συγκεντρώσαμε χρήματα και κάναμε δωρεά φυτών στον αθλητικό σύλλογο του Ν.Βουτζά που καταστράφηκε από την φωτιά στις 23 Ιουλίου 2018.

Υποδεχόμαστε όλους τους Αθλητές με ειδικές ικανότητες.

Κάνουμε δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό πάρκο Σχινιά

Δωρεάν προπονήσεις τριάθλου πριν τους αγώνες, ανοιχτές προς όλους.

Διαδρομή Ποδηλάτου Sprint
Διαδρομή Ποδηλάτου Olympic
Σχετικά με τον αγώνα τριάθλου στις 20/10

Διαδρομή
Κολύμπι σπριντ (750μ)
Εκκίνηση και έξοδος από το νερό, στο Μoraitis Βeach Αφήνουμε τις σημαδούρες στο αριστερό μας χέρι. Τις περνάμε όλες απέξω.

Κολύμπι ολυμπιακή απόσταση (1500μ)
2 γύροι των 750μ.

Ποδήλατο
Βγαίνουμε από τη ζώνη αλλαγής και κάνουμε δεξιά κατευθυνόμενοι προς το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Κάνουμε τον γύρο του κωπηλατοδρομίου (για όσους γνωρίζουν, περνάμε κάτω από τις κερκίδες), έχουμε πάντα το νερό στα αριστερά μας. Θα υπάρχουν εθελοντές και σημάδια! Βγαίνουμε από το κωπηλατοδρόμιο και κάνουμε δεξιά στη λεωφόρο Σχινιά, όπου και πάμε ευθεία μέχρι το τέλος της. Εκεί κάνουμε αναστροφή και την ξανακατεβαίνουμε με κατεύθυνση πάλι την είσοδο του κωπηλατοδρομίου, όπου ξαναμπαίνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδρομή (γύρο κωπηλατοδρομίου και λεωφ. Σχινιά). Αφού το κάνουμε 2 φορές για την σπριντ και 4 για την ολυμπιακή, μπαίνουμε δεξιά πηγαίνοντας για τη ζώνη αλλαγής, εισερχόμενοι όμως από τη δεξιά πλευρά του πάρκινγκ του Μoraitis Βeach. Ξεκαβαλάμε σε σημείο που θα υπάρχει εθελοντής και μπαίνουμε στη ζώνη αλλαγής για να αφήσουμε το ποδήλατό μας.

Σημειώνουμε ότι στο Aquabike, ο αθλητής κρεμάει το ποδήλατό του και βγαίνοντας από την ζώνη αλλαγής, πάει στον τερματισμό τρέχοντας (5μέτρα).

Τρέξιμο

Βγαίνοντας από τη ζώνη αλλαγής κάνουμε δεξιά κατευθυνόμενοι πάντα δεξιά στην άκρη, προσέχοντας τους ποδηλάτες και μπαίνουμε στο κωπηλατοδρόμιο ακολουθώντας τα σημάδια. Συνεχίζουμε όλο ευθεία και περνάμε πίσω από τις κερκίδες και τρέχουμε στον παράδρομο μέχρι το σημείο που είναι το γεφυράκι. Εκεί θα υπάρχει ο τάπητας χρονομέτρησης, ακριβώς στην αναστροφή.

Στην ολυμπιακή απόσταση πραγματοποιείται η ίδια διαδρομή δύο φορές.
Η αναστροφή του τρεξίματος γίνεται στο parking του Moraitis Βeach.
Ο τερματισμός δίπλα από τη ζώνη αλλαγής.

Τροφοδοσία

Φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και αναψυκτικά θα υπάρχουν στον τερματισμό, στην αναστροφή του τρεξίματος στο κωπηλατοδρόμιο και στην είσοδο του κωπηλατοδρομίου. Επίσης ηλεκτρολύτης GU στην έξοδο από την ζώνη αλλαγής για το τρέξιμο.
Τέλος μετά τον τερματισμό θα υπάρχει στο γκαζόν του Μoraitis Βeach ψυγείο με δροσερές μπύρες Blue Island!

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τροφοδοσία στο ποδηλατικό σκέλος δεν θα υπάρχει.

Τσάντα Αθλητή

Θα περιλαμβάνει:

> Τσάντα Turbo με fishnet για τους πρώτους 100 αθλητές της ολυμπιακής απόστασης που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους εγκαίρως, καθώς και τεχνικό t-shirt Transition Sports σε όλους τους υπόλοιπους.
> Κολυμβητικό σκουφάκι Turbo 100% σιλικόνη (υποχρεωτικό στον αγώνα)
> Gu energy gels
> Αυτοκόλλητο Transition Sports
> Αυτοκόλλητα για κράνος & παλουκόσελο
> Chip χρονομέτρησης
> BIB NUMBER
> μπουκαλάκι νερό

>Πορτοκαλάδα Βίκος

> Διάφορα προϊόντα χορηγών

* ΠΡΟΣΟΧΗ: Race belt θα χρειαστεί να έχετε δικό σας για το bib number

Για όσους επιθυμούν διαμονή την μέρα πριν τον αγώνα σας έχουμε εξασφαλίσει ειδικές προσφορές και σας προτείνουμε τηλεφωνική κράτηση αναφέροντας ότι θα συμμετάσχετε στο τρίαθλο της Transition Sports στον Σχινιά στα εξής δύο μέρη:

15km Από τον Αγώνα
5km Από τον Αγώνα

Πρόγραμμα αγώνα 20/10

7:00 – 8:00 γραμματεία ανοιχτή
7:15 – 8:15 ζώνη αλλαγής
8:35 τεχνική ενημέρωση αθλητών
8:50 εκκίνηση σπριντ απόστασης
8:57 εκκίνηση ολυμπιακής απόστασης
10:00-13:00 αποκατάσταση από την Base Training
13:30 απονομές στο γκαζόν Μoraitis Βeach

Yπενθυμίζουμε ότι είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητάς σας, της υπεύθυνης για τον αγώνα δήλωσης και της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Χάρη στη συνεργασία μας με την Doctoranytime, έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ιατρικές βεβαιώσεις άθλησης με 10€ για συμμετοχή σε όλους μας τους φετινούς αγώνες. Δείτε εδώ:

Οι εγγραφές κλείνουν το Σάββατο 12/10 στη 13:00. Δυνατότητα late registration θα ανακοινωθεί μετά το κλείσιμο.