Calendar

Κάνε δωρεάν yoga, pilates και yoga family στον Εθνικό Κήπο! Μάθε πως!

Αυτό το καλοκαίρι κάνουμε yoga, pilates ή σουηδική, μόνοι μας ή με τα παιδιά μας κάτω από τον Αττικό ουρανό στον πιο όμορφο κήπο της πόλης.

Ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας μέσα από το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», που διοργανώνουν από 1 έως 30 Ιουνίου στον Εθνικό Κήπο με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, προσφέρουν τη δυνατότητα στους λάτρεις του αθλητισμού, αλλά και της φύσης, να συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα άθλησης και ευεξίας και να ζήσουν μία μοναδική αναζωογονητική εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα άθλησης και ευεξίας είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.opandakipos.gr

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Fitness 

Πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης εφαρμόζοντας κυκλική προπόνηση, τρέξιμο, ασκήσεις με όργανα και ασκήσεις ευλυγισίας. Απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα από την ηλικία τους και το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αριθμός συμμετεχόντων: 50

Mamakido: Πρόγραμμα γυμναστικής για μητέρες και παιδιά ηλικίας 3-5 ετών & και παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών

Μαμάδες με τα παιδιά τους έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν μαζί και να ζήσουν μία ευχάριστη εμπειρία άθλησης μέσω του παιχνιδιού. Αριθμός συμμετεχόντων: 25

Pilates  

Ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης με διαδοχικές ασκήσεις με τη χρήση μπάλας σε συνδυασμό με αναπνοή. 

Απευθύνεται σε όλους Αριθμός συμμετεχόντων: 50 

Yoga για όλους 

Αντιστρές πρόγραμμα ασκήσεων yoga χωρίς αερόβια κίνηση ή χρήση αντιστάσεων. Η αναπνοή και η αυτοσυγκέντρωση παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην εκτέλεση των ασκήσεων. Απευθύνεται σε όλους Αριθμός συμμετεχόντων: 50

Yoga για μαμάδες με μωρά έως ενός έτους με την Αριάδνη Οικονομίδη*

Η postnatal yoga (μεταγεννητική yoga) είναι ένας υπέροχος τρόπος να υποστηρίξει μια μητέρα το σώμα της στη διαδικασία ανάκαμψης μετά τη γέννα. 

Στα μαθήματα χρησιμοποιούνται οι θέσεις, οι αναπνευστικές τεχνικές και ο διαλογισμός με στόχο τον ανασχηματισμό των μυών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κύηση και τον τοκετό. 

Οι μεταγεννητικές ασκήσεις βασίζονται σε ειδικές τεχνικές αναπνοών, αλλά και σε ασκήσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών, και μπορούν να γίνουν από την πρώτη μέρα μετά τη γέννηση του μωρού. 

Η postnatal yoga βοηθάει επιπλέον τις νέες μαμάδες να διατηρούν την αίσθηση ηρεμίας και να απολαμβάνουν βαθύτερα την καινούρια τους καθημερινότητα. Αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά με ενήλικες συνοδούς

 

Yoga for Happy Kids με την Αριάδνη Οικονομίδη 

Η Yoga for Happy Kids είναι μια μέθοδος εναλλακτικής άσκησης με βάση τη δομή του σώματος και τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών ανά ηλικία. 

Βασίζεται σε ψυχαγωγικές ασκήσεις (asanas) και σε ευχάριστα διαδραστικά παιχνίδια, ενώ το μάθημα χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα και ταχύτητα, ώστε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών. 

Βασικός στόχος της Kids Yoga είναι να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των παιδιών, ενώ τους βοηθά να καλλιεργήσουν τον σεβασμό προς τους άλλους και την αγάπη προς τον εαυτό τους νιώθοντας κάθε μέρα και όλο περισσότερο… happy kids. 

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών μαζί με τους συνοδούς τους 

Αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά με ενήλικες συνοδούς

 

Yoga ενηλίκων με την Αριάδνη Οικονομίδη 

Tο μάθημα βασίζεται στη vinyasa yoga που συγχρονίζει την αναπνοή με τις σωματικές ασκήσεις, γνωστές ως asanas, οι οποίες εξισορροπούν και ευθυγραμμίζουν το σώμα. 

Οι asanas ξεμπλοκάρουν τα ενεργειακά κανάλια του σώματος, ιδιαίτερα τη σπονδυλική στήλη ώστε η ενέργεια να ρέει ελεύθερα, και παρέχουν τη βάση για την εξερεύνηση του σώματος, της αναπνοής και του νου. 

Είναι το μόνο είδος άσκησης που ενδυναμώνει τους μύες χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του ίδιου του σώματος χωρίς να τους καταπονεί. 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, διδάσκονται τεχνικές αναπνοής που βοηθούν στη συγκέντρωση και στην εστίαση της προσοχής στον εαυτό μας και στο τώρα. 

Πρόκειται για ένα μάθημα που συνδυάζει την άσκηση με τη συγκέντρωση και είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τη φυσική κατάσταση των ατόμων που συμμετέχουν. 

 

Vinyasa yoga

Η vinyasa yoga είναι μία βαθιά αποτελεσματική μορφή σωματικής και πνευματικής άσκησης, η οποία οδηγεί στη συνεχή προσωπική εξέλιξη. Αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα

 

Family Yoga με την Αριάδνη Οικονομίδη 

Η family yoga αποτελεί μια μοναδική εμπειρία yoga για την οικογένεια! Πρόκειται για ένα μάθημα που συνδυάζει τα οφέλη της yoga για όλες τις ηλικίες και παράλληλα προσφέρει στιγμές χαράς και παιχνιδιού για γονείς μαζί με παιδιά.

Όταν κάνουμε yoga με την οικογένειά μας, αποκτούμε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισθανόμαστε ότι έχουμε την στήριξη των αγαπημένων μας ανθρώπων, καθώς η yoga προσφέρει καθαρότητα σκέψης και διευκολύνει την επικοινωνία.

Τι καλύτερο από το να κάνεις κάτι ωφέλιμο για το σώμα σου και ταυτόχρονα να περάσεις όμορφα και δημιουργικά χρόνο με το παιδί σου!

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά κάθε ηλικίας 3-7 ετών Αριθμός συμμετεχόντων : 25 παιδιά με ενήλικες συνοδούς

Παρουσίαση προγράμματος ειδικής φυσικής αγωγής Κυριακή 18/06 10.00-11.00 Παραπλεύρως παιδικής χαράς

Οι αθλούμενοι που θα συμμετέχουν στα προγράμματα Yoga, Pilates, Fitness & Mamakido θα πρέπει να φορούν αθλητική περιβολή και να φέρουν και το δικό τους στρωματάκι.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις ημέρες στο τηλ: 210 52 84 854, www.opanda.gr & www.zisetonkipo.gr