Calendar

GU CREW Zwift RIDES: Ετοιμάσου για… εικονική ποδηλατάδα!

Μετά τα επιτυχημένα GU CREW RIDES που η συμμετοχή σας γίνεται με την φυσική σας παρουσία, έρχονται τα GU CREW Zwift RIDES που η συμμετοχή σας γίνεται με την εικονική σας παρουσία.

Τα GU CREW Zwift RIDES είναι ένα νέο project. Και μπορεί οι ποδηλατικές βόλτες GU CREW RIDES να έχουν τις ρίζες τους στην Αμερική, τα GU CREW Zwift RIDES σαν ιδέα γεννήθηκαν εδώ, στην GU Energy Greece.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ GU CREW Zwift RIDES

Τα GU CREW Zwift RIDES είναι ποδηλατικές βόλτες indoors. Δηλαδή o καθένας συμμετέχει από το σπίτι του χρησιμοποιώντας το Zwift, ένα app που θα πούμε πιο κάτω γι’ αυτό. Σκοπός τους είναι να κρατήσουν κοντά – έστω και εικονικά – όλους τους τριαθλητές, ποδηλάτες ή απλούς χομπίστες, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση πριν ξεκινήσει η επόμενη αγωνιστική χρονιά.

GU CREW RIDES και GU CREW Zwift RIDES. ΠOΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;

Η βασική διαφορά είναι ότι στα GU CREW RIDES πρέπει να παρευρεθείτε με την φυσική σας παρουσία στο σημείο εκκίνησης (π.χ. στο KUDU Coffee Shop) και προφανώς να ζείτε στη Αθήνα, ενώ στα GU CREW Zwift RIDES είσαστε εσείς, στο σπίτι σας, επάνω στο εργόμετρο, από όποια πόλη του κόσμου θέλετε.

ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ;

GROUP RIDES – ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΒΟΛΤΕΣ
Απλές ομαδικές βόλτες (βόλτες σε group), που σημαίνει πως όλοι μένουμε μαζί και δεν είμαστε απλά την ίδια ώρα στην ίδια διαδρομή, έχουμε ΚΑΙ τον ίδιο ρυθμό. Υπάρχουν δεκάδες παρόμοιες ομαδικές βόλτες καθημερινά στο Zwift. Η καθεμία έχει συγκεκριμένο ρυθμό που αναγράφεται καθαρά στον τίτλο της, συνήθως με τη μορφή w/kg. Μια βόλτα με ταχύτητα 1.5 w/kg θα είναι χαλαρή και κοινωνική (chatάρετε συγχρόνως στο κινητό σας εύκολα), ενώ κάποιες μπορεί να φτάσουν έως και 2.5-3.0 w/kg με ακόμα πιο έντονη προσπάθεια στις ανηφόρες. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τι κίνητρο μπορεί να σου δώσει η παρουσία πολλών εικονικών συναθλητών ή φίλων σου, και πόσο πιο εύκολα περνάει η ώρα.

GROUP WORKOUTS – ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Οι ομαδικές προπονήσεις είναι ένας συνδυασμός ομαδικής βόλτας μαζί με προπόνηση. Στις βόλτες αυτές όλοι μένουν μαζί ανεξάρτητα από τα βατ που βγάζει ο καθένας. Ναι όπως το καταλάβατε! Εάν εσείς πάτε με 100 βατ και κάποιος άλλος Zwifter πάει με 300 βατ, θα μείνετε και οι δύο ακριβώς στην ίδια θέση μέσα στο group. Φανταστείτε μια αόρατη “λαστιχένια ζώνη” (rubber-band ονομάζεται στο Zwift) που κρατάει το group ενωμένο, είτε παράγετε πολλά βατ, είτε πάτε χαλαρά. Όσο κάνετε πετάλι, είστε μέρος του group για όλη την διάρκεια της προπόνησης.

STRUCTURED WORKOUTS – ΔΟΜΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Δομημένες προπονήσεις, δηλαδή προπονήσεις με Ζέσταμα > Κυρίως Σετ > Χαλάρωμα, διάρκειας περίπου 1 ώρας, φτιαγμένες από αναγνωρισμένους Έλληνες & ξένους προπονητές. Προπονήσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν την φυσική σας κατάσταση, το FTP σας, την ικανότητα σας να ανεβαίνετε ανηφόρες, την μυϊκή σας αντοχή, την δύναμη κ.ά.

RACES
Ναι αυτό. Αγώνες!

FTP (εφ-τι-πι). ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Εάν είστε εντελώς νέοι σε προπονήσεις που βασίζονται στη δύναμη, το Zwift προσφέρει πάνω από 1600 έτοιμες, προκαθορισμένες προπονήσεις. Θα χρειαστεί να εισάγετε πρώτα το FTP σας και μετά να επιλέξετε την προπόνησή σας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφέρει τίποτα για το FTP (Functional Threshold Power). Το FTP είναι το μέγιστο που μπορείτε να κρατήσετε, σε βατ, στο ποδήλατο, για περίπου μία ώρα. Για να είναι πραγματικά αποτελεσματικές και κατάλληλες για εσάς οι προπονήσεις στο Zwift, πρέπει να έχετε τουλάχιστον κάποια ιδέα για το ποιο είναι το FTP σας, οπότε καλό είναι να καταλάβετε πως θα το βρείτε.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνετε ένα FTP test, που σημαίνει πως αυτό μπορεί να είναι και η πρώτη σας επίσημη προπόνηση στο Zwift. Εάν ήδη χρησιμοποιείτε το Zwift και έχετε κάνει μερικές προπονήσεις με παρατεταμένες προσπάθειες, το Zwift θα τις έχει καταλάβει και θα έχει υπολογίσει μόνο του το FTP σας. Εναλλακτικά, εάν ήδη γνωρίζετε το FTP σας μπορείτε να το εισάγετε μόνοι σας με την χρήση του πληκτρολογίου.

ΤΙΡ: Σας συνιστούμε να κάνετε οπωσδήποτε ένα FTP test, καθώς το εκτιμώμενο FTP σας μπορεί να είναι ανακριβές (συνήθως υπερεκτιμημένο) με αποτέλεσμα να κάνει το επίπεδο δυσκολίας των προπονήσεων πολύ υψηλό για το τρέχον επίπεδο φυσικής κατάστασης που έχετε.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;

Κάθε Τετάρτη στις 7:30μμ θα κάνουμε μια ομαδική βόλτα (group ride) ή θα σας φέρνουμε μια προπόνηση που επικεντρώνεται στο τρίαθλο, η οποία θα σχεδιάζεται από έναν καλεσμένο (guest) προπονητή. Θα συμπεριλάβουμε προπονήσεις από Έλληνες ή ξένους guest προπονητές, όπως επίσης και από επαγγελματίες spinning instructors και elite τριαθλητές. Οι προπονήσεις θα είναι διάρκειας περίπου 60 λεπτά και θα έχουν σχεδιαστεί για να προσθέσουν ποικιλία και ενδιαφέρον στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησής σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ;

Για αρχή νομίζουμε είναι καλά. Ανάλογα με την απήχηση που θα έχουν ή τις καιρικές συνθήκες, θα προσθέτουμε περισσότερα GU CREW Zwift RIDES, κάποια καθημερινή ή το Σαββατοκύριακο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ZWIFT;

Το Zwift είναι ένα app για iOS και Android. Το Zwift είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι προπόνησης όπου κάνοντας ποδήλατο επάνω σε ένα εργόμετρο οδηγείτε το avatar σας γύρω από μια διαδρομή. Όσο πιο δυνατά κάνετε πετάλι, τόσο πιο γρήγορα πηγαίνετε.

Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο με χιλιάδες άλλους αναβάτες από όλο τον κόσμο μέσα στο Zwift. Να δώσετε ραντεβού και να κάνετε την ίδια ώρα, την ίδια διαδρομή μαζί με τους φίλους σας. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε ομαδικές βόλτες και αγώνες – και ακόμη να κάτσετε για λίγο, ή για πολύ, πίσω από ένα ποδηλάτη (να κάνετε δηλαδή drafting) – ή απλώς να συμμετάσχετε σε όλο αυτό το παιχνίδι και να «ξεκολλήσετε» με άλλους αναβάτες όταν θέλετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε έτοιμες δομημένες προπονήσεις (structured workouts) που βασίζονται στην δύναμη, έτοιμα προπονητικά προγράμματα (training plans), να περάσετε μέσα την προπόνηση του προπονητή σας, ή να φτιάξετε τις δικές σας custom προπονήσεις.

Το Zwift είναι μια εικονική κοινότητα που δεν είναι όμως εικονική, αφού πίσω από τα avatars υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι – τριαθλητές, ποδηλάτες ή απλοί χομπίστες – που κάνουν την προπόνησή τους, για τον επόμενο στόχο τους, όπως ακριβώς κι εσείς!

Δεν είστε Zwifter; 😱 Είστε έτοιμοι να κάνετε την κατάδυση; Πατήστε εδώ: https://zwift.com/en/

ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ZWIFTάρετε;

• Το ποδήλατο σας (duh!)
• Ένα εργόμετρο ή rollers με βατόμετρο & speed sensor με ANT+ ή Bluetooth
• Ένα PC/Mac computer, smartphone ή tablet, ή AppleTV για να ανοίξετε το Zwift
• Έναν δέκτη (γνωστό κ σαν αντενάκι ή dongle) για το σήμα ANT+ ή Bluetooth

Αν θέλετε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδώ:
https://support.zwift.com/en_us/what-do-i-need-to-start-riding-in-zwift-B18y0kZB7

ΕΙΣΑΙ HARD CORE ZWIFTER; ΙΣΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Εάν κάνεις πολύ Zwift, είσαι πάνω από Level 12, αφοσιωμένος -πραγματικά committed- στις βόλτες σου στο Zwift, γνωρίζεις τα in και τα out της εφαρμογής και σε ενδιαφέρει να είσαι ο Leader και να “τρέξεις το show” σε κάποιο από τα εβδομαδιαία events που θα διοργανώσουμε και θα ονομάζονται GU CREW RIDES, στείλε μας email εδώ.

Υπεύθυνος του project για τα GU CREW RIDES στο Zwift και για την οργάνωση των MEETUPS είναι ο Σπύρος Θεοδώρου. Θα τον βρείτε στο Zwift ως SPYROS THEODOROU. Ακολουθήστε τον και θα σας κάνει follow back, για να μπορείτε να λάβετε πρόσκληση από τον ίδιο για MEETUPS. Οι προσκλήσεις στέλνονται από 1 έως 7 ημέρες πριν από το κάθε event και όχι νωρίτερα, καθώς αυτή είναι η δυνατότητα που δίνει το Zwift σήμερα που γράφεται αυτό το κείμενο (μέσα Δεκεμβρίου 2018).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά την τελευταία αναβάθμιση (3.0) του Zwift Companion, οι προσκλήσεις και οι θέσεις στα MEETUPS δεν είναι απεριόριστες, αλλά περιορίζονται σε 50 άτομα (Zwifters).

Εάν έχεις μπερδευτεί και θέλεις βοήθεια, κάνε μας ένα τηλέφωνο στο 210-6436378 και θα σε βοηθήσουμε. Δεν εξυπηρετούμε με σκοπό την υποστήριξη της εφαρμογής Zwift, αλλά αν γνωρίζουμε θα βοηθήσουμε. Εξυπηρετούμε γιατί πιστεύουμε στην επικοινωνία μαζί σου, και το βασικότερο, θέλουμε να είσαι on-board στις δραστηριότητες που διοργανώνουμε εδώ στην GU, και ειδικά σε αυτή!

ΓΙΑΤΙ #GUtogether ΣΤΟ ZWIFT;

Στα GU CREW Zwift RIDES θα γίνονται διαγωνισμοί και θα δίνονται δώρα. Ήδη προετοιμάζουμε το πρώτο μας GU CREW TRAINING CAMP, όπου για 3 συνεχόμενες ημέρες θα κάνουμε ποδήλατο διάρκειας έως 1 ώρα κάθε φορά. Ένας τυχερός από τους συμμετέχοντες που θα βγει με κλήρωση και θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και τις 3 ημέρες του CAMP, θα κερδίσει ένα δώρο (π.χ. προϊόντα GU, συνδρομή στο Zwift κ.ά.).

Στα σχέδια μας είναι και το “Tour de Month” που θα διαρκεί 5 συνεχόμενες ημέρες μέσα στον μήνα (Δευτέρα έως Παρασκευή), με διαφορετικό terrain κάθε ημέρα και διάρκειας έως 1 ώρα κάθε φορά.

Επιπλέον, στα GU CREW Zwift RIDES (σε αντίθεση με τα GU CREW RIDES που γίνονται έξω στο δρόμο), δεν είναι απαραίτητο να αισθάνεστε άνετα να κάνετε ποδήλατο σε group με άλλους ποδηλάτες πριν συμμετέχετε στην βόλτα, καθότι γίνονται στο ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού σας. Παρόλα αυτά, να είσαστε προετοιμασμένοι και να έχετε μαζί σας μια πετσέτα για τον ιδρώτα, ένα GU energy gel, ένα παγούρι με ηλεκτρολύτη GU και ένα μεγάλο μπουκάλι νερό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου που θα γίνει το πρώτο επίσημο GU CREW Zwift RIDE, δεν θα μείνουμε έτσι! Θα γίνονται πιλοτικά MEETUPS και προπονήσεις. Έως τότε, οργανωθείτε με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ακολουθήστε τον Spyros Theodorou στο Zwift και θα λάβετε άμεσα πρόσκληση για την επόμενη προπόνηση.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στο info@GUenergy.gr 

Δες εδώ και τις ημερομηνίες

TRAIN TOGETHER
GAME TOGETHER
GU TOGETHER