Beauty & Style

Τα λάθος ρούχα που φοράς στο γυμναστήριο: ποια πρέπει να αποφεύγεις

Δεν είναι μόνο θέμα στυλ αλλά και άνεσης. Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα δες τι ΔΕΝ πρέπει να φοράς στο γυμναστήριο.

 

 

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ

Λάθος: Κολάν

Καλά τώρα, όσοι φτιάχνουν φόρμες κλέφτες να γίνουν; Τα meggings, να τα πούμε πιο κομψά, είναι γι’ άλλα αθλήματα, Το να  βλέπεις έναν άντρα στο γυμναστήριο να το παίζει Νουρέγιεφ με πεσμένο κ@#$ δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ειδικά, αν ιδρώνεις και φοράς ένα κολλητό ύφασμα που τα διαγράφει όλα, μα όλα.

Λάθος: Παρτό, πολύ παρτό φανελάκι

Εντάξει, το πήραμε το μήνυμα. Έχεις μπράτσα του ποπάι και θέλεις να τα δείξεις και στους άλλους. Αλλά με το φανελάκι του παπού, που η μασχάλη έχει φτάσει στο πάτωμα τι να τον κάνεις τον τρικέφαλο αν δεν έχεις στυλ; Επίσης, συμπάσχουμε αν το όνειρό σου ήταν να γίνεις ράπερ και ναυάγησε και σου έμειναν αυτά τα παρτά φανελάκια, αλλά τι σου φταίμε να βλέπουμε την αξύριστη μασχάλη να πάει συννέφο;

Λάθος: Φαρδύ, κοντό σορτ

Ρισκάρεις. Μπράβο σου. Αλλά με ένα τέτοιο λουκ, μπορεί να δείξεις κάτι παραπάνω από τα πόδια σου, έτσι;  Έτσι. Άσε που το λουκ θυμίζει δεκαετία ‘80.

Λάθος: Πολύ χρώμα 

Σημαδούρα ντύθηκες Κωστάκη; Τα υφάσματα με νέον χρώματα είναι ιδανικά για τρέξιμο ή ποδηλασία το βράδυ, για να σε βλέπουν οι άλλοι και εσύ να σώσεις τη ζωή σου από τους ασυνείδητους οδηγούς. Ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο γυμναστήριο. Όλοι σε βλέπουν.

 

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

Λάθος: Ακατάλληλα αθλητικά σουτιέν

Μπορεί όταν είσαι όρθια να δείχνουν μια χαρά αλλά μόλις σκύψεις να κάνει push-ups εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Αν θέλεις να αποφύγεις τα βλέμματα των άλλων, φόρεσέ το πρώτα σπίτι και σκύψε μπροστά, λύγισε πλάγια το σώμα σου ή πήδα. Εάν το αθλητικό σουτιέν δεν μένει στο ύψος των περιστάσεων μπορεί να σε κάνει να νιώθεις άβολα, να αποσπάσει την προσοχή και τη συγκέντρωσή σου στην άσκηση αλλά και να σου προκαλέσει ερεθισμό ή κάποιο άλλο πρόβλημα λόγω μη επαρκούς στήριξης εκτός των άλλων. Έλεγξτε το: Φοράς το σωστό αθλητικό σουτιέν;

Λάθος: Φαρδύ παντελόνι φόρμας

Κοίτα, για άσκηση πας, δεν είσαι ο μπάρμπα Στάθης. Το μακρύ, φαρδύ παντελόνι μπορεί να πιαστεί σε όργανα γυμναστικής, όπως πχ. τα στατικά ποδήλατα. Επίσης μπορεί να μην είναι πρακτικό σε κάποιες ασκήσεις και κινήσεις. Καλύτερες επιλογές είναι τα κάπρι, τα κολάν ή το σορτς.

Λάθος: Εσώρουχα στρινγκ

Μπορεί τα στρινγκ εσώρουχα να φαίνονται καλύτερα στο εφαρμοστό σορτς ή το παντελόνι, σέξι ναι, αλλά καθόλου υγιεινά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης το εσώρουχο μετακινείται και μπορεί να μεταφερθούν από τον πρωκτό στον κόλπο κάποια βακτήρια μέσω του ιδρώτα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις τόσο στον κόλπο όσο και στο ουροποιητικό σύστημα, επιπλέον μπορεί να επιδεινώσουν κάποιον ερεθισμό. Καλύτερα να φορέσεις τα κλασσικά εσώρουχα ή τύπου boxer και κράτα το στρινγκ για το βράδυ. Σε ενδιαφέρει: Εσώρουχα: Τι να διαλέξεις και τι να αποφύγεις στο γυμναστήριο

Λάθος: Βαμβακερά T-shirts

Ο πιο σημαντικός λόγος για να αφήσεις αυτό το αγαπημένο μπλουζάκι στο σπίτι σου είναι ότι το βαμβάκι απορροφά τον ιδρώτα και δεν τον αφήνει να εξατμιστεί. Φορώντας λοιπόν ένα βαρύ, υγρό βαμβακερό πάνω στο δέρμα σου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Επίλεγε τεχνολογικά προηγμένα υφάσματα που συγκρατούν την υγρασία μακριά από το σώμα, όπως CoolMax, Capilene ή Dri-FIT.

Photo: Pixabay.com