Beauty & Style

Super μαλλί στο γυμναστήριο!

1 Φέρσου τους ευγενικά

Αν τα μαλλιά σου μπερδεύονται όταν ασκείσαι έντονα έχε υπόψη σου ότι το ξεμπέρδεμά τους χρειάζεται αρκετή υπομονή, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά και ατίθασα. Για να μην τα καταστρέφεις κατά τη διάρκεια του χτενίσματός τους κανε πάντοτε μαλακές κινήσεις. Μετά την προπόνηση και αφού τα λούσεις άπλωσε στις άκρες τους ένα ειδικό λάδι και ξεχώρισέ τα σε τούφες. Χτένισέ τα με μια χτένα με μεγάλα δόντια και έπειτα μάζεψέ τα.

 

2 Μάθε τον τύπο των μαλλιών σου

Ζήτα τη γνώμη ενός κομμωτή, που θα σε κατατοπίσει σχετικά με το τι χρειάζονται τα μαλλιά σου, αλλά και τι συστατικά πρέπει να αποφεύγεις στα προιόντα μαλλιών για να μην γίνονται τα μαλλιά σου άγρια ή ξηρά.

 

3 Δεν χρειάζεσαι πολλά προϊόντα

Αρκέσου στο λούσιμο ανά 2 μέρες και στη χρήση μαλακτικής κρεμας. Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε μια μάσκα αντίστοιχη με τον τύπο των μαλλιών σου, ενώ αν θεωρείς πως αυτά είναι πολύ ταλαιπωρημένα επένδυσε και σε ένα μη λιπαρό λάδι μαλλιών.

 

4 Πίνε αρκετό νερό

Η έντονη άσκηση προκαλεί εφίδρωση και η ενυδάτωση του οργανισμού σου δεν είναι απαραίτητη μόνο για το σώμα, αλλά και για τα μαλλιά. Η συχνή κατανάλωση νερού κρατά την τρίχα ενυδατωμένη μέσα κι έξω και βοηθά στην αποφυγή της ξηροδερμίας, φροντίζοντας παράλληλα στη μείωση του φριζαρίσματος.

 

5 Κάνε τα σωστά χτενίσματα

'Όταν ασκείσαι απόφευγε να πιάνεις πολύ σφιχτά τα μαλλιά σου γιατί έτσι καταστρέφεις την τρίχα και την αποδυναμώνεις. Αν είναι μακριά πιάσε τα σε χαλαρή κοτσίδα, ψαροκόκκαλο που είναι trend, ή σε κοτσιδάκια που θα καταλήγουν σε κότσο για να έχεις στυλ. Ακόμη και το ponytailείναι μια καλή λύση αρκεί να μην κάνεις zumba! Αν είναι σχετικά κοντά μία headband ή στέκα μπορούν να τα κρατήσουν στη θέση τους χωρίς να πρέφτουν στα μάτια σου και να σε ενοχλούν.

 

6 Βάλε μαλακτική

Αν στο πρόγραμμά σου συμπεριλαμβάνεται και το κολύμπι προκειμένου να προστατεύσεις το χρώμα σου -που υποφέρει από το χλώριο- άπλωνε  ένα κοντίσιονερ που δε χρειάζεται ξέβγαλμα. Βέβαια μην ξεχνάς και το σκουφάκι! Κάνε το ίδιο και στη σάουνα απλώνοντας ένα μαλακτικό που δε χρειάζεται ξέβγαλμα για να τα προστατέψεις από τη θερμότητα και να κάνεις σούπερ κούρα ενυδάτωσης.

 

7 Σούπερ μαλλί στο άψε σβήσε!

Δεν προλαβαίνεις μετά το γυμναστήριο να φτιάξεις μαλλιά; Έχε μαζί σου τζελ ή αφρό. Αν είναι λεία βάλε κρέμα λείανσης για να μειώσεις το φριζάρισμα και να τα κάνεις πιο λεία ή αν είναι σγουρά το τζελ θα τα τιθασεύσει. Αν θέλεις όγκο βάλε λίγο αφρό στις ρίζες και φύσηξε με το σεσουάρ για 1 λεπτό. Έτοιμη!