Beauty & Style

Πόσες χρήσεις έχει μία οδοντόβουρτσα; Βρήκαμε τουλάχιστον 10!

Μια απλή, συνηθισμένη οδοντόβουρτσα. That;s all folks? Τί μπορεί να κάνει για σένα; Για σκέψου.

 

 

Αν και χρησιμοποιείς αυτό το ταπεινό εργαλείο κάθε μέρα για να διατηρείς τα δόντια σου καθαρά, έχει και πολλές άλλες χρήσεις. Ίσως να σου έρχεται στο μυαλό το καθάρισμα των αρμών και του πληκτρολογίου σου, αν η σχέση σου με την σκόνη είναι καταναγκαστική. Ή να σου ήρθε στο μυαλό η σκήνη από την ταινία “Αφεντικά για σκότωμα” με την οδοντόβουρτσα του αφεντικού στο καίριο σημείο. Σου βρήκαμε 10 χρήσεις της οδοντόβουρτσάς σου. Ακόμη κι αν πάλιωσε και ήρθε ο καιρός να την πετάξεις, κράτησέ λίγο ακόμη, θα σου χρειαστεί!

 

Τί μπορεί να κάνει μία οδοντόβουρτσα

1 Να βάλει τις φύτρες στη θέση τους

Εάν έχεις πολλές φύτρες που πετούν δεξιά και αριστερά, μια οδοντόβουρτσα θα σε βοηθήσει να δαμάσεις τη χαίτη σου. Απλώς ψέκασε με το αγαπημένο σου σπρέι και και χτένισέ τες έως ότου κολλήσουν στα μαλλιά σου. Αν η τρίχα σου είναι πιο χοντρή ψέκασε το σπρέι μαλλιών κατευθείαν επάνω στα μαλλιά για καλύτερο αποτέλεσμα.

2 Να κάνει τα νύχια σου ξέξασπρα

Το σκούρο βερνίκι νυχιών κάνει τα νύχια σου θαμπά και πιο σκούρα; Η οδοντόβουρτσα μπορεί να καθαρίσει τους λεκέδες. Απλώς βάλε λίγη οδοντόκρεμα λεύκανσης στην οδοντόβουρτσα, στη συνέχεια τρίψε τα νύχια σου όπως θα έκανες με τα δόντια σου. Voilà! Λευκά και λαμπερά νύχια.

3 Να βουρτσίσει τα φρύδια σου

Αν τα φρύδια σου είναι σαν του Καραμανλή κι αν το gel για τα φρύδια σου έχει τελειώσει (τι εννοείς «υπάρχει gel για τα φρύδια;») χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα. Βάλε λίγο lip balsam για τα χείλη στα φρύδια και στη συνέχεια βούρτσισέ τα με μια οδοντόβουρτσα.

4 Να διορθώσει το self tan

Η οδοντόβουρτσα θα διορθώσει τυχόν λάθη αυτομαυρίσματος. Σε ένα φλιτζάνι νερό ρίξε τον χυμό από μισό λεμόνι και μια κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδας. Στη συνέχεια, βύθισε την οδοντόβουρτσα και βούρτσισε απαλά τις περιοχές που είναι πολύ πιο σκουρόχρωμες από όσο θα έπρεπε. Ο χυμός λεμονιού θα τις φωτίσει, ενώ οι μαλακές τρίχες της οδοντόβουρτσας θα απολεπίσουν απαλά το δέρμα σου.

5 Να περιποιηθεί τα μαλλιά σου

Δεν έχεις βούρτσα; Κανένα πρόβλημα. Την επόμενη φορά που θα προσπαθείς να φτιάξεις όγκο, απλώς χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα για ξάσεις τα μαλλιά σου στις ρίζες. Ολοκλήρωσε με ένα σπρέι.

6 Να φροντίσει το σεσουάρ σου

Αν το πιστολάκι σου δεν αποδίδει σωστά μπορεί να φταίει το συσσωρεύμενο χνούδι στο στόμιο ή στο πίσω σημείο. Χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα για να το καθαρίσεις.

7 Να εξαφανίσει τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Εάν συχνά κάποιες τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα μετά από την αποτρίχωση ή το ξύρισμα στην περιοχή μπικίνι η απολέπιση είναι η θεραπεία. Μια οδοντόβουρτσα μπορεί να κάνει μια εξαιρετική ήπια απολέπιση. Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, αλλά, πίστεψέ μας, λειτουργεί.

8 Να απολεπίσει τα χείλη σου

Βάλε ένα scrub χειλιών και τρίψε το απαλά με την οδόντοβουρτσά σου για να πετύχεις καλύτερο απότελεσμα. Μην ξεχάσεις μετά να απλώσεις ένα θρεπτικό lip balm για να περιποιηθείς τα χείλη σου.

9 Να καθαρίσει το κάτω μέρος των νυχιών σου

Είναι σπουδαίο εργαλείο για το καθάρισμα των νυχιών σου από κάτω. Όχι, η οδοντογλυφίδα δεν είναι τόσο αποτελεσματική.

10 Να καθαρίσει τη βούρτσα των μαλλιών και τις σόλες των αθλητικών σου

Βάλε την οδοντόβουρτσά σου στη βούρτσα των μαλλιών σου και καθάρισέ τη. Θα εκπλαγείς! Εάν τρέχεις σε ανώμαλο έδαφος και χώμα, ο καθαρισμός της σόλας με μια οδοντόβουρτσα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στα αθλητικά σου παπούτσια μετά από ένα long run.

 

Φίλια Μητρομάρα