Beauty & Style

Εσώρουχα: Τι να διαλέξεις και τι να αποφύγεις στο γυμναστήριο

Μπορεί να μη (του) φαίνεται, να είναι κρυμμένο κάτω από τα ρούχα, αλλά έχε υπόψη σου ότι ένα και μόνο μικροσκοπικό εσώρουχο μπορεί να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη, να σε κάνει να νιώσεις σέξι, ή ακόμη να σε προστατέψει από τους ερεθισμούς που δημιουργούνται κατά την έντονη πρόπονηση.

Διάλεξε

• Αθλητικά εσώρουχα. Έχουν ιδιαίτερη εφαρμογή και είναι φτιαγμένα από νέα υλικά, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου. Επίλεξε κάτι μεταξύ brief boxer και σλιπ, που εφαρμόζουν στο σώμα σου και άσε το χαλαρό μποξεράκι ή το βαμβακερό κιλοτάκι σου σπίτι. Επίσης, στα αποδυτήρια καλό είναι να μη φοράς ξεβαμμένα ή φθαρμένα εσώρουχα.

• Σπασουάρ. Πρόκειται για ένα ειδικού τύπου εσώρουχο που φοριέται από άνδρες, αντί για σλιπ, και είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει τα ανδρικά γεννητικά όργανα. Θα βρεις με απλό προστατευτικό και ενισχυμένο. Ιδανικά για ιππασία, ποδηλασία κ.λπ.

• Με μικρο-ίνες: Το βασικότερο προτέρημά τους είναι ότι δεν ξεχειλώνουν όπως τα βαμβακερά. Είναι λεπτά, χωρίς ραφές και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

 

Απέφυγε

• Το στινγκ. Αυτό που σίγουρα θα θέλεις είναι α) άνεση κατά την προπόνηση β) αποφυγή ερεθισμών. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί το στρινγκ δεν είναι καλή επιλογή.

• Τα πολύ στενά εσώρουχα που έχουν ραφές. Πιέζουν την περιοχή, προκαλούν δυσφορία και μπορεί να αφήσουν το δέρμα ερεθισμένο μετά έντονη προπόνηση. Το ίδιο ισχύει και το σουτιέν. Προτού αγοράσεις σουτιέν φόρεσέ το και προσπάθησε να μη σε στενεύει στα πλάγια, να αγκαλιάζει καλά το στήθος, να το στηρίζει και να το ανορθώνει.

• Τα μεταξωτά. Μπορεί να μην είναι ελαστικά, και σίγουρα δεν είναι τα εσώρουχα που θα μπορούσες να φορέσεις σε μία προπόνηση, αλλά είναι σέξι. Άφησέ τα για μετά την προπόνηση, όταν θα βγεις έξω. 

 • Μην φοράς κανένα εσώρουχο που μόλις έχεις αγοράσει κατευθείαν. Πλύνε το στο έστω και μια φορά και μετά φόρεσέ το.

 

Οι φωτογραφίες είναι από τη νέα φθινοπωρινή συλλογή Intimissimi Calzedonia