Beauty & Style

5 τροφές που θα σε κανουν να ξεχάσεις το botox

Ξέχνα τα botox και βάλε στο πιάτο σου αυτές τις τροφές. Το μυστικό της αντιγήρανσης έχει φυσική προέλευση και δεν κοστίζει ακριβά!

 

 

1 Ελαιόλαδο για ελαστικό δέρμα

Τα καλά λιπαρά που περιέχει ενισχύουν την αντίσταση της επιδερμίδας απέναντι στις βλαβερές UV ακτίνες. Επίσης η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες προλαμβάνουν τη γήρανση του δέρματος, την αφυδάτωση, την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων.

2 Σολομός για μείωση των ρυτίδων

Είναι πηγή ω-3 λιπαρών που προστατεύουν την καρδιά αλλά βελτιώνουν την εμφάνιση και την όψη της επιδερμίδας ενώ μειώνουν τις λεπτές γραμμές. Τα Ω -3 λιπαρά βοηθούν την επιδερμίδα να είναι σφριγηλή και συμβάλλουν στην παραγωγή κερατίνης.

3 Αμύγδαλα για ενυδάτωση

Πλούσια πηγή μη κορεσμένων λιπαρών, προσφέρουν οφέλη παρόμοια με αυτά που σχετίζονται με το ελαιόλαδο. Αποτελούν επίσης πηγή βιταμίνης Ε, ενός από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά για την υγεία του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ενυδάτωση, ειδικά σε όσους έχουν ξηρό δέρμα.

4 Κακάο για λάμψη

Μισό φλιτζάνι κακάο καθημερινά θα σου δώσει λάμψη σύμφωνα με έρευνες. Το κακάο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ μπορεί να ανανεώσει την επιδερμίδα σου ακόμη περισσότερο, λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει.

5 Πορτοκάλι για ενίσχυση του κολλαγόνου

Τα εσπεριδοειδή προσφέρουν στο δέρμα ένα σημαντικό ποσό της βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου.