Beauty & Style

5 συμβουλές ομορφιάς από τη μαμά σου που θα έπρεπε να είχες (υπ)ακούσει!

Γιατί η μαμά πραγματικά ξέρει καλύτερα!

1. «Μην βγάζεις τα φρύδια σου»

Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει η ανάπτυξη του φρυδιού. Καθώς μεγαλώνουμε, τα φρύδια γίνονται πιο αραιά, έτσι -σε πιο νέες ηλικίες – δεν πρέπει να πειράζουμε τα φρύδια μας. Η αναγέννηση των τριχών στα φρύδια γίνεται με πολύ βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με άλλες τρίχες στο σώμα μας. Αν ωστόσο έχουν υποστεί ζημιά μπορείς να κάνεις μόνιμο τατουάζ φρυδιών.

2. «Φάε τη σαλάτα σου»

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά είναι οι καλύτερες τροφές για την ομορφιά σου. Όχι μόνο ενισχύει τα λιπίδια του δέρματος, χαρίζοντας ελαστικότητα και ενυδάτωση, αλλά συμβάλλουν και στην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Όσα περισσότερα αντιοξειδωτικά παρέχεις στο σώμα σου τόσο λιγότερο κινδυνεύεις από την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά παρέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία δρουν ως αντηλιακό εκ των έσω.

3. «Μη μασάς τα νύχια σου»

Δεν είναι μόνο ο πιο γρήγορος τρόπος για να μεταφέρεις μικρόβια μέσα στο σώμα αφού η περιοχή κάτω από αυτά είναι το σημείο που αναπτύσσονται, αλλά το μάσημα των νυχιών μπορεί επίσης να βλάψει το δέρμα σου! Το φάγωμα των νυχιών καταστρέφει τις κεράτινες στιβάδες και έτσι το δέρμα κάτω από το νύχι είναι πιο ευάλωτο σε μολύνσεις και μύκητες.

4. «Μην σπας τα σπυράκια σου»

Τα χέρια και τα νύχια μας φέρουν εκατομμύρια βακτήρια. Όταν αγγίζεις το δέρμα σου και σπας σπυράκια αυτά μεταδίδονται στο πρόσωπο και συνήθως κάνουν τα σπυράκια χειρότερα, άσε που μπορεί να σου δημιουργήσει και ουλές. Στην ουσία ένα σπυράκι – εκτός από εφιάλτης – είναι ένας πόρος κλεισμένος με ρύπους και έλαια. Το σπάσιμό του όμως, μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη μόλυνση.

5. «Μην πηγαίνεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά»

Αν κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά και μάλιστα δεμένα πίσω μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα στο μήκος ή τριχόπτωση γιατί αδυνατίζει η τρίχα. Επίσης, η υγρασία που παραμένει πάνω στην τρίχα εγκλωβίζεται, κάνοντας τα μαλλιά σου να λαδώνουν. Αν έχεις αδύναμα μαλλιά τότε χρειάζεσαι σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β2, Β5, Β6, Β8 και αμινοξέα ώστε να διατηρηθούν λαμπερά και υγιή. Εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή ενίσχυσέ τα και με συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν τα στοιχεία που τρέφουν την τρίχα.