Beauty & Style

10 λόγοι για να φορέσεις σήμερα κιόλας ένα έξυπνο ρολόι!

Είτε το πεις wristband και fitness tracker είτε έξυπνο ρολόι (smart watch), είναι απαραίτητο και μπορεί να σώσει ακόμη και τη ζωή σου! Έχεις 10 λόγους για να αποκτήσεις ένα έξυπνο ρολόι και να το φορέσεις από σήμερα κιόλας.

 

 

1 Όλες οι ειδοποιήσεις είναι του χεριού σου

Ή του καρπού σου (εδώ θα τα χαλάσουμε😉. Οι ειδοποιήσεις είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο μπορείς να αγοράσεις ένα smart watch. Κλήσεις, μηνύματα και ημερολογιακές ειδοποιήσεις, βλέπεις όλα τα notifications με μια ματιά χωρίς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου τηλέφωνο.Η ευκολία είναι ότι τα έχεις όλα στον καρπό σου χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις το κινητό σου. Απλοποιεί τη ζωή σου και σου εξοικονομεί χρόνο. Και όπως όλοι ξέρουμε ο χρόνος είναι χρήμα.

2 Internet of Things (ΙoΤ)

Μπορείς να ελέγξεις την ένταση του ηχητικού σου συστήματος από τον καρπό σου, να ανοίξεις ή να σβήσεις τα φώτα. Μπορείς να είσαι συνδεδεμένος με τα πάντα. Το IoT προσφέρει νέα αξία στις ζωές μας, μεταμορφώνοντας τα καθημερινά αντικείμενα σε έξυπνες συνδεδεμένες συσκευές που ουσιαστικά σε κατανοούν και σου προσφέρουν πλεονεκτήματα και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

3 Απάντηση κλήσεων

Διάφορα έξυπνα ρολόγια χειρίζονται διαφορετικά τις κλήσεις. Για παράδειγμα, κάποια επιτρέπουν στους χρήστες να δέχονται και να απορρίπτουν κλήσεις στο ρολόι, άλλα ενεργοποιούν το ηχείο του τηλεφώνου και το μικρόφωνο για τη συνομιλία. Αυτό είναι χρήσιμο όταν περπατάς με ακουστικά ή όταν οδηγείς.

Άλλα σου επιτρέπουν να απαντάς και να πραγματοποιείς συνομιλίες απευθείας από το ρολόι (με το τηλέφωνο να παραμένει στην τσάντα σου). Αν και δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να απαντάς σε κάθε κλήση, είναι χρήσιμος για γρήγορες συνομιλίες όταν δεν μπορείς να βρεις το κινητό σου.

4 Σε ενεργοποιεί

Κάθε έξυπνο ρολόι μπορεί να παίξει ρόλο βηματομετρητή ενώ “τρέχουν” fitness εφαρμογές όπως το Endomondo και το Strava. Μετρά τα βήματα, την απόσταση, τις θερμίδες που καις, τη δραστηριότητα μίας ώρας και πόση ώρα είσαι ακίνητος.Το όφελος των έξυπνων ρολογιών είναι ότι σε βοηθούν να είσαι ενεργός κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντάς σου φιλικές υπενθυμίσεις για να ενεργοποιηθείς όταν είσαι σε αδράνεια. Επίσης, το έξυπνο ρολόι αναγνωρίζει αυτόματα και αρχειοθετεί τις ασκήσεις σου, ώστε να τις παρακολουθείς χωρίς να πατήσεις ούτε ένα κουμπί.

5 Παρακολουθεί τον τρόπο που κοιμάσαι

Και εντοπίζει αυτόματα πόσο έχεις κοιμηθεί αλλά και πόσο καλά, ώστε να μπορείς να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου και να κάνεις κινήσεις τέτοιες που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς σαν πουλάκι. Γιατί ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σου

6 Σου βρίσκει τον δρόμο

Με ένα έξυπνο ρολόι δεν πρόκειται να χαθείς! Η περιπλάνηση σε μια άγνωστη πόλη είναι πολύ πιο εύκολη με ένα έξυπνο ρολόι. Οι οδηγίες που αποστέλλονται στον καρπό σου, σου λένε πότε και πού να στρίψεις ή ποιον δρόμο να ακολουθήσεις, χωρίς να κρατάς το κινητό σου.

7 Απολαμβάνεις τη μουσική

Μπορείς να περπατήσεις γύρω από την πόλη ακούγοντας μουσική από το κινητό σου, το οποίο το έχεις στην τσέπη ή την τσάντα σου, αλλά εάν ένα κομμάτι δεν σου αρέσει απλά χτυπάς το 'επόμενο' στο έξυπνο ρολόι σου. Μπορείς επίσης να κάνεις παύση ή να ρυθμίσεις την ένταση.

8 Έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας

Μπορείς να φοράς το έξυπνο ρολόι έως και 5 μέρες συνεχόμενα με μία μόνο φόρτιση. 

9 Δεν θα είσαι αγενής

Ο έλεγχος του κινητού σου κάθε λίγο και λιγάκι είναι αγενής. Μια γρήγορη ματιά στον καρπό σου είναι απλή και πιο ευγενική.

10 Μπορείς να τα φοράς παντού

Τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια προστατεύονται από το νερό και τη σκόνη, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς μην πάθει κάτι από τον ιδρώτα ή αν βραχεί λιγάκι ενώ το φοράς. Κάποια είναι ιδανικά για κολύμβηση, τρίαθλο ή απλώς για βουτιές στην πισίνα. 

Μας αρέσουν

1 Το Fitbit Alta HR, Black, Large

Το Fitbit Charge 2 με αυτονομία 5 ημερών καταγράφει όπως κάθε wrist band που σέβεται τον εαυτό του μια σειρά από δεδομένα που αφορούν την καθημερινή σου δραστηριότητα όπως αριθμό βημάτων, απόσταση, θερμίδες που έχεις κάψει αλλά και ποιότητα ύπνου.

 

 

2 Το Garmin Forerunner 35 White

Ρολόι με GPS για το τρέξιμο και παλμογράφο Elevate για παλμούς από τον καρπό.