Interviews

Sight running: Το trend που σε ξεναγεί στην ωραία Θεσσαλονίκη!

Sight running: Είναι η νέα τάση που ξεκίνησε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο Πέτρος Βελλίδης. Τι ακριβώς είναι αυτό; Ένας ντόπιος δρομέας ξεναγεί τους επισκέπτες στα διάφορα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης, δίνοντας ιστορικές και χρήσιμες πληροφορίες, ενόσω τρέχουν όλοι μαζί. Το πιο συναρπαστικό είναι ότι τρέχοντας μπορείς να ανακαλύψεις τα κρυμμένα και άγνωστα σημεία της πόλης, που μόνο ένας ντόπιος γνωρίζει. Έτσι, εάν σκέφτεσαι ένα ταξίδι για τα βόρεια, αντί να πας μόνο για… φραπέ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βάλε τα αθλητικά σου και άφησε την Run Thessaloniki να σε καθοδηγήσει στα πιο ωραία της μέρη.

Πέτρο πως ξεκίνησε η ιδέα;

Μου αρέσει να τρέχω κι όταν τρέχω στην πόλη βλέπω, ανακαλύπτω, αλλά και λατρεύω μέρη που θα ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο. Αν και η ιδέα υπάρχει στο εξωτερικό, σκέφτηκα «γιατί να μην ξεναγώ στην πόλη μου τους επισκέπτες που αγαπούν το τρέξιμο με αυτόν τον τρόπο;» Έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του Run Thessaloniki. Αγαπώ την πόλη μου και το τρέξιμο και θέλω να το μοιράζομαι με όσους επιθυμούν να την γνωρίσουν από κοντά, με έναν εντελώς διαφορετικό και αθλητικό τρόπο.

 

 

Απευθύνεσαι μόνον σε επαγγελματίες αθλητές;

Όχι, αντιθέτως. Εξάλλου το motto μας είναι «you set the pace, we show you around!» Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσους επισκέπτονται την πόλη μας, είτε αυτοί είναι απλοί τουρίστες είτε επαγγελματίες που έρχονται για κάποιο συνέδριο, να χρησιμοποιήσουν σωστά τον χρόνο τους, προσφέροντάς τους μια ποικιλία από περιηγήσεις στα πιο διάσημα και ιστορικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης αλλά και στα δάση των κοντινών προαστίων.

Τι διαδρομές καλύπτετε;

Διαδρομές για όλα τα γούστα! Για παράδειγμα έχουμε εύκολες διαδρομές 5Κ, 8Κ και 10Κ, όπου τρέχουμε στα θεματικά πάρκα και στην ξύλινη αποβάθρα που οδηγούν στο Μέγαρο Μουσικής και το λιμάνι. Για τους πιο «γενναίους» υπάρχει και η δυνατότητα μιας κάθετης ανάβασης στον Λευκό Πύργο, με ανταμοιβή την πανοραμική θέα της πόλης. Έχουμε μία… επική διαδρομή των 6Κ και των 8Κ στα πλακόστρωτα σοκάκια της Άνω Πόλης, δίπλα από τα μεσαιωνικά βυζαντινά τείχη που οδηγούν στον πύργο του Τριγωνίου, όπως τον έλεγαν οι Βυζαντινοί, γνωστός και ως πύργος της Αλύσεως ή του Πυροβολίου, και το Φρούριο του Επταπύργιου (το γνωστό σε όλους Γεντί Κουλέ), δύο από τα αγαπημένα σημεία στην πόλη μας. Για τους λάτρεις της φύσης και τους πιο απαιτητικούς, υπάρχουν ποικίλες διαδρομές στα δάση του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη, όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν την εκπληκτική θέα του Θερμαϊκού Κόλπου, του Ολύμπου και των γύρω λιμνών.

 

 

Αυτές οι διαδρομές είναι φιξ;

Μπορούμε να δημιουργήσουμε την τέλεια διαδρομή για τον καθένα, ανάλογα με τις επιθυμίες και το πρόγραμμά του. Μαζί μου σε αυτό το ταξίδι είναι η ομάδα του Frame Pilates Studio, η Αφροδίτη Υψηλάντη και ο Μιχάλης Κοντογιαννίδης, Exercise & Wellness Professionals.

Που μπορούν να απευθυνθούν όσοι ενδιαφέρονται;

Στο site μας www.runthessaloniki.com

#runthessalonikirun

Φίλια Μητρομάρα