Suunto Ambit 2S: πλούσια πληροφορία & αντοχή στο χρόνο

Suunto Ambit 2S: πλούσια πληροφορία & αντοχή στο χρόνο

  Ο κάθε δρομέας έχει πρώτα απ’όλους, έναν αντίπαλο: τον εaυτό του. Η προπόνηση, έχει στόχο να τον φθάσει στα όρια του και τελικά να τα ξεπεράσει, πετυχαίνοντας τρέξει ακόμη πιο μακριά, σε λιγότερο χρόνο. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ρολόϊ – πολυεργαλείο για να του παρέχει την κατάλληλη πληροφόρηση για ότι κάνει. Και εμείς το δοκιμάσαμε: είναι το Suunto 2S.

wefit

Kατασκευασμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των φίλων της ποδηλασίας, της κολύμβησης αλλά και φυσικά των δρομέων, το Ambit της Suunto κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον σκληρότατο ανταγωνισμό της κατηγορίας. Βρέθηκε στα χέρια μας όχι τυχαία, αλλά από επιλογή. Η ανάγκη για ένα ρολόι-πολυεργαλείο, που θα μας συντρόφευε σε κάθε προπόνηση, μας οδήγησε στην αγορά του πριν ένα χρόνο περίπου. Από τότε, διανύσαμε «παρέα» αμέτρητα χιλιόμετρα, μας συντρόφευσε σε αγώνες, στην καθημερινότητα του γραφείου, αλλά και στις διακοπές. Ταλαιπωρήθηκε από ήλιο, νερό και αλάτι, αλλά...επιβίωσε δίνοντας μας πάντα χρήσιμες πληροφορίες. Όσα θα διαβάσεις παρακάτω, είναι 100% αυτά που είδαμε σε πραγματικές συνθήκες.

Πολύ γρήγορο και με εξαιρετική μπαταρία

Κλείνοντας την εξώπορτα του σπιτιού και μέχρι να κάνεις δέκα βήματα, το Ambit 2S έχει συνδεθεί ήδη στο δορυφόρο και το GPS του είναι πλήρως λειτουργικό. Αυτό μας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή, όπως άλλωστε και η εξαιρετική μπαταρία του: αποδεικνύεται υπέρ-αρκετή για τις ανάγκες προπόνησης μαραθωνίου, καταναλώνοντας 4-5%/ημέρα δουλεύοντας ως απλό ρολόϊ και 10%/ώρα με ενεργοποιημένο το GPS και τον παλμογράφο. Πολύ σημαντικό για να κάνεις οικονομία στην μπαταρία είναι το γεγονός, ότι μπορείς να το ρυθμίζεις, έτσι ώστε όταν τρέχεις, να «ανανεώνει» τη θέση σου κάθε 1 δευτερόλεπτο ενώ όταν περπατάς, π.χ. κάθε 12 δευτερόλεπτα.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε, ότι η Suunto σου παρέχει ένα εξαιρετικό interface το οποίο θα σου προσφέρει πληθώρα εύχρηστων πληροφοριών, στην οθόνη του υπολογιστή σου. Μάλιστα, αναλύοντας τα στοιχεία σου, μπορείς να τα συγκρίνεις στο internet και με αυτά άλλων αθλητών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που σου δίνει το site movescount.com. Για να το συγχρονίσεις με τις συσκευές σου θα χρειαστείς το κατάλληλο καλώδιο του ρολογιού, κάτι που κατά τη γνώμη μας δεν θεωρείται μειονέκτημα, καθώς πολλές φορές έχουμε ταλαιπωρηθεί από την κακή, ασύρματη συνδεσιμότητα παρόμοιων συσκευών.

Πλεονεκτήματα vs μειονεκτήματα με μια ματιά

Κατά τη διάρκεια της σκληρής, συνεχούς χρήσης του για πάνω από ένα χρόνο, διαπιστώσαμε πράγματα που μας ενθουσίασαν και κάποια ζητήματα τα οποία μας προβληματισαν.

  • Γίνονται συχνές αναβαθμίσεις και στα βασικά του χαρακτηριστικά.
  • Είναι συμβατό και με ζώνες και αξεσουαρ Ant+, όχι απαραίτητα με τις Suunto.
  • Εξαιρετικό after sales service.
  • Είναι επίσης ενα καλό, καθημερινό, εύχρηστο ρολόι!

                       VS

  • Μπορείς κάνεις download apps (αλλά στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν πολλά πράγματα).
  • Δεν έχει δόνηση, κάτι που ίσως σου λείψει  π.χ. σε διαλειμματική προπόνηση.
  • Το λουράκι χρειάστηκε να αλλαχθεί και γι αυτό χρειάζεται προσοχή στο πως βγάζεις το ρολόϊ για να αντέξει περισσότερο.

Συμπέρασμα: πολύτιμο για τους πραγματικούς φίλους του fitness

  Αν έχεις μπει για τα καλά στην κουλτούρα της αθλητικής ζωής, τότε το 2S αξίζει να μπει στη λίστα σου. Αυτές τις ημέρες μάλιστα κυκλοφορεί η νέα έκδοσή του, το Suunto 3, το οποίο αναμένεται να φέρει αλλαγές. Αυτό το γεγονός θα κάνει ενδεχομένως ακόμη πιο προσιτό οικονομικά το 2S και θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την αναλογία value for money.