Χαλάκι της Γιόγκα από το μέλλον

Χαλάκι της Γιόγκα από το μέλλον

Ένα τόσο πνευματικό αντικείμενο όπως η yoga συνδυάζεται με την υψηλή τεχνολογία, το τάμπλετ και αισθητήρες. Η απάντηση από τους δημιουργούς του SmartMat είναι πως ναι!

wefit

Κατ'αρχάς εξωτερικά δεν θα καταλάβεις καθόλου πως χρησιμοποιείς ένα χαλάκι yoga υψηλής τεχνολογίας, καθώς έχει ίδιες διαστάσεις με ένα στάνταρ χαλάκι και δεν έχει διάσπαρτα ηλεκτρόδια και αισθητήρες.

Από την μέσα μεριά έχει αισθητήρες πίεσης και στέλνει στο κινητό ή στο τάμπλετ σου, το πως έχεις τοποθετηθεί στο χαλάκι και το πως πρέπει να διορθώσεις την στάση σου.  Στα θετικά συγκαταλέγεται πως η συνδεσιμότητα χαλιού και έξυπνης συσκευής γίνεται με bluetooth και έτσι δεν υπάρχει η ανάγκη για ίντερνετ ή Wi-Fi. H αυτονομία του χαλιού έχει διάρκεια 6 ώρες.

Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το χαλάκι, θα περάσεις από την «έξυπνη» συσκευή σου στοιχεία όπως: ύψος, βάρος, φύλο και ηλικία. Μετά ξαπλώνεις στο SmartMat και αυτό μετράει τις αναλογίες και το μήκος του κορμού σου, των χεριών και των ποδιών σου. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία συγκρίνει με την βάση δεδομένων και αναγνωρίζει ποιά άσκηση κάνεις κάθε στιγμή.

Στην πρώτη φάση αναγνωρίζει αν τα χέρια, τα πόδια και το σώμα σου είναι σωστά τοποθετημένα πάνω στο χαλί.

Στην δεύτερη φάση κάνει διορθώσεις ισορροπίας, δηλαδή σου αναφέρει το πως έχεις τοποθετηθεί και τι πρέπει να αλλάξεις.

Στην τρίτη φάση πρέπει να κρατήσεις την στάση σου και να επικεντρωθείς στις αναπνοές σου και σε βαθμολογεί στις επιμέρους κατηγορίες, ευθυγράμμιση, ισορροπία και πόζα. Ύστερα βγάζει μια συνολική βαθμολογία και σου δίνει μια τελευταία συμβουλή στο τι να αλλάξεις ώστε η στάση σου να είναι τέλεια.

Όσο πιο συχνά το χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερα σας μαθαίνει, μέχρι που έχοντας ένα ικανοποιητικό ιστορικό και αν δει ότι προχωράτε γρήγορα, σε καθοδηγεί σε πιο απαιτητικές στάσεις και κινήσεις.

Το SmartMat όντας ρυθμισμένο πάνω σας βοηθάει να πιάσετε το pck των δυνατοτήτων σας και δεν μπορείτε να «κρυφτείτε» από την/τον δάσκαλο, παρά μόνο να κοροϊδέψετε τον εαυτό σας.

Πόσο θα κοστίσει;

 Επειδή το προϊόν βρίσκεται σε φάση crowdfunding (μάζεψε 100.000$σε μια μέρα), δεν είναι 100% σίγουροι για την τελική τιμή, αλλά όσοι αρκετά πιστοί και το προπαραγγείλουν θα το πληρώσουν 150$ λιγότερο, στα 297$ χωρίς να γνωρίζουμε αν χρεώνονται και μεταφορικά.