ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι πρωινό πρέπει να τρως όταν κάνεις δίαιτα;

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι παραλείπουν το πρωινό σου επειδή θέλουν να αδυνατίσουν! Σύμφωνα με τους διαιτολόγους  απώλεια βάρους δεν σημαίνει παράκαμψη γευμάτων και μάλιστα του πιο σημαντικού: του πρωινού. Το κλειδί για οποιοδήποτε ισορροπημένο πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι ότι πρέπει να περιέχει μια άπαχη πρωτεΐνη, καλούς υδατάνθρακες και καλά λιπαρά σε κάθε γεύμα. Ξεκινώντας την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό, θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, θα γεμίσεις ενέργεια, θα αποφύγεις να καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες το μεσημέρι και θα μειώσεις τις ζαλάδες. Εδώ είναι πέντε επιλογές για ένα υπέροχο ξεκίνημα της ημέρας που θα σε βοηθήσει να χάσεις και βάρος.

 

 

1 Ολικής αλέσεως τοστ με τυρί με λίγα λιπαρά και ντομάτα

Αυτή η επιλογή προσφέρει καλούς υδατάνθρακες για να ξεκινήσεις τη μέρα σου οι οποίοι σου δίνουν μεγαλύτερης διάρκειας ενέργεια με το πρόσθετο πλεονέκτημα του ασβεστίου και πρωτεϊνών από το τυρί.

2 Αυγό ποσέ με ντομάτα και 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης

Με λίγο λίπος και πολλές πρωτεΐνες, αυτό το πρωινό θα σε κρατήσει χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό το πρωινό περιλαμβάνει επίσης και ψητά μανιτάρια και πιπεριές (όλων των χρωμάτων) και σου προσφέρει πολλές φυτικές ίνες, η οποία βοηθά επίσης στην πρόληψη της πείνας. Βάλε το ψωμί από κάτω, στη μέση την ντομάτα και τα μανιτάρια και τις πιπεριές και από πάνω το αυγό ποσέ.

3 Χορτοφαγική ομελέτα

Ομελέτα με δύο αυγά και μανιτάρια, ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Πασπάλισε με τυρί με χαμηλά λιπαρά και σέρβιρε με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως. Αυτό σου παρέχει μια πλούσια πηγή ισορροπημένης πρωτεΐνης, μακροχρόνια ενέργεια και αίσθηση πληρότητας, έτσι ώστε να είσαι λιγότερο επηρεπής κατά τη διάρκεια της ημέρας σε λιχουδιές.

4 Βρόμη με γάλα

Ημιάπαχο γάλα με ένα μικρό μπολ με 3-4 κουταλιές νιφάδες βρόμης, κομμάτια 1-2 φρούτων όπως μήλο και μπανάνα, ένα κουταλάκι μέλι και πολλή κανέλα! Ιδιαίτερα θρεπτικό πρωινό που θα σε κρατήσει χορτάτο για πολλές ώρες χάρη στους καλούς υδατάνθρακες της βρόμης και θα βελτιώσει τη λειτουργία του εντέρου σου. Η κανέλα θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου.

5 Milk shake με φρούτα και γιούρτι

Ενα μπλέντερ μπορεί να είναι το καλύτερο εργαλείο αδυνατίσματος. Ρίξε μέσα γάλα, γιαούρτι, μούρα, φράουλες, μπανάνες, ταχίνι ή μέλι– και έχεις το τέλειο γεύμα. Τα φρούτα ικανοποιούν την ανάγκη για γλυκό και η πυκνότητά του σέικ γεμίζει το στομάχι σου. Έρευνα έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τρεις μερίδες γιαουρτιού την ημέρα έχασαν 60% περισσότερο λίπος και 80% περισσότερο λίπος από την κοιλιά σε 12 εβδομάδες σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν γιαούρτι. Οι ερευνητές πιθανολογούν ότι οφείλεται στο ασβέστιο, το οποίο μπορεί να βοηθά τον οργανισμό να κάψει λίπος και να περιορίζει την «παραγωγή» λίπους.