ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 7 καλύτερα τζελάκια για ενέργεια και ενυδάτωση

Αναπλήρωσε τους υδατάνθρακες και ενυδατώσου με τα καλύτερα τζελ για ενέργεια και ενυδάτωση.

Είτε είσαι μαραθωνοδρόμος ή εραστής του τρεξίματος, ποδηλάτης που κάνει μεγάλες διαδρομές ή ποδοσφαιριστής που ψάχνει ενέργεια, τα τζελ είναι ένας φανταστικά βολικός τρόπος για να πετύχεις ενυδάτωση και ενέργεια. Τα τζελ έχουν πολλά μεγέθη και γεύσεις αλλά όλα έχουν τον ίδιο στόχο: να συμπληρώσουν τα ενεργειακά αποθέματα μόλις ο οργανισμός εξαντλήσει τα δικά του.

Τι να ψάξεις όταν επιλέγεις ένα τζελ για ενέργεια και ενυδάτωση

Εκτός από τη γεύση, πρόσεξε την ποσότητα υδατανθράκων που περιέχει ανά τζελάκι, την ευκολία στη χρήση και το να μην σου προκαλεί πρόβλημα στο στομάχι. Ενώ είναι χρήσιμες οι διατροφικές συστάσεις, όταν πρόκειται για αθλητική διατροφή, ο καθένας μας είναι μοναδικός. Ένα τζελάκι που μπορεί να δώσε σε έναν δρομέα ταχύτητα και να φτάσει στη γραμμή τερματισμού, μπορεί εύκολα έναν άλλον να τον στείλει στην τουαλέτα! Έτσι, η καλύτερη συμβουλή είναι να δοκιμάζεις κάποια τζελ μέχρι να βρεις αυτό που είναι ανεκτό από τον οργανισμό σου και λειτουργεί καλύτερα σε σένα.

Με αυτό κατά νου, όταν επιλέγεις ποια τζελ θα δοκιμάσεις πρώτα, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην περιεκτικότητα του τζελ, στην ποσότητα και στην πηγή των υδατανθράκων που περιέχει και αν προσφέρει πρόσθετα οφέλη, όπως π.χ. καφεΐνη για επιπλέον ενέργεια ή ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση. Τα τζελ για ενέργεια και ενυδάτωση περιέχουν από 15 έως 30 γραμμ. υδατάνθρακες με τα περισσότερα να έχουν περίπου 20 γραμμ. Πολλά τζελ χρησιμοποιούν τη μαλτοδεξτρίνη ως κύρια πηγή υδατανθράκων, ενώ άλλα περιέχουν περισσότερα φυσικά συστατικά, όπως φρουκτόζη.

Εμείς δοκιμάσαμε 7 τζελάκια για ενέργεια και ενυδάτωση. Δείτε ποια.

1 High5 Energy Gel Orange

Συσκευασία: 40 γραμμ.
Υδατάνθρακες/τζελ: 23 γραμμ.
Καφείνη/τζελ: 30mg  
Ηλεκτρολύτες: Όχι
Για: χορτοφάγους

Το Energy Gel Aqua είναι βραβευμένο και αποδεδειγμένο σε πολλούς από τους σκληρότερους αγώνες στον κόσμο. Η πυκνότητά του μοιάζει περισσότερο με εκείνη ενός αθλητικού ποτού παρά ενός τζελ. Είναι λείο και έχει προστεθεί λίγος φυσικός χυμός για υπέροχη γεύση. Δεν είναι πυκνό ή υπερβολικά γλυκό. Είναι εύκολο στο άνοιγμα για άμεση κατάποση.

2 Ενεργειακό Liquid Energy GU 60gr, γεύση Coffee

Συσκευασία: 60 γραμμ.
Υδατάνθρακες/τζελ: 23 γραμμ.
Καφείνη: Ναι
Αμινοξέα Διακλαδιζόμενης Αλυσίδας (BCAA): Ναι
Ηλεκτρολύτες: Ναι    
Γλουτένη: Όχι
Για: χορτοφάγους, όσους ακολουθούν εβραϊκή διατροφή

Το GU Liquid Energy είναι μια συμπυκνωμένη μορφή υδατανθράκων σε τελείως υγρή μορφή, που εκτός από υδατάνθρακες, περιέχει αμινοξέα, ηλεκτρολύτες, ανόργανα στοιχεία, μίγμα βοτάνων και αλάτι θαλάσσης. Είναι σε μικρή, ατομική και εύκολη στην μεταφορά συσκευασία 60 γραμμαρίων που προσφέρει 100 θερμίδες. Η GU χρησιμοποιεί δύο πηγές υδατανθράκων (85% μαλτοδεξτρίνη και 15% φρουκτόζη) διατηρώντας υψηλά τα επίπεδα γλυκόζης για μεγαλύτερο διάστημα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Κάθε GU Liquid Energy προσφέρει 23 γραμμάρια υδατάνθρακα.Σε πρακτική συσκευασία 60 γραμμαρίων, απλό στη χρήση, καταναλώνεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς υγρά ή νερό ενώ έχει ένα εξαιρετικά μαλακό περιτύλιγμα που μπορείς να το «μαζέψεις» μέσα στην παλάμη σου ή να το χωρέσεις εύκολα σε μια πολύ μικρή τσέπη του σορτς.Περιέχει Αμινοξέα Διακλαδιζόμενης Αλυσίδας (BCAA), ηλεκτρολύτες, καφεΐνη. 

3 226ERS Energy Gel Melon 80mg Caffeine 40gr

Συσκευασία: 40 γραμμ.
Καφείνη: 80 mg
Υδατάνθρακες: Ναι, 29,2 γραμμ.
Γλουτένη: Όχι
Ζάχαρη: Όχι
BIO: Ναι

Τα φρούτα, η καφεΐνη και τα σιρόπια σύνθετων και απλών υδατανθράκων είναι προϊόντα βιολογικής γεωργίας, όπως και οι αρωματικές ύλες που χρησιμοποιούνται. Έχοντας καταργήσει τις χημικές ουσίες που επιβραδύνουν τις διάφορες μεταβολικές διαδικασίες, επιτυγχάνεται καλύτερη γεύση και καλύτερη αφομοίωση.

Η καφεΐνη που περιέχει διατηρεί τα αποθέματα γλυκογόνου, απομακρύνει τα λιπαρά οξέα, καθυστερεί τον χρόνο εξάντλησης, μειώνει το αίσθημα κόπωσης και ενισχύει την δύναμη σύσπασης των μυών. Χωρίς γλουτένη, με οικολογικά συστατικά, σιρόπια σύνθετων και απλών υδατανθράκων, νερό, θαλασσινό αλάτι ΒΙΟ, χλωριούχο κάλιο, κιτρικό οξύ, σκόνη φρούτων και φυσικά αρώματα.

4 ProAction Carbo Sprint BCAA – Λεμόνι

Συσκευασία: 50ml
Υδατάνθρακες: 75 g
Αμινοξέα Διακλαδιζόμενης Αλυσίδας (BCAA): Ναι
Γλουτένη – λακτόζη: Όχι

Το Carbo Sprint BCAA είναι ένα ολοκληρωμένο σκεύασμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμiδες για όσους αναζητούν ένα έτοιμο προϊόν για ενέργεια και δύναμη. Επιπλέον περιέχει μαλτοδεξτρίνη, μια ουσία η οποία έχει την ιδιότητα να απορροφάται από τον οργανισμό αμέσως αλλά να απελευθερώνει την ενέργεια που παράγει σταδιακά, ιδανική για όσους ασχολούνται με αθλήματα αντοχής. Περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα (BCAA), τα οποία αποτελούν τη βάση για την οικοδόμηση των μυών και συμβάλλουν στη μείωση του μυϊκού καταβολισμού. Είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν που δίνει άμεση και μεσοπρόθεσμη ώθηση ενέργειας (περίπου 1 – 1 1/2 ώρα).

Η πρακτική συσκευασία μίας δόσης Doypack εξασφαλίζει ευκολία στη χρήση και μπορεί να ληφθεί η σωστή ποσότητα του προϊόντος, χάρη στο άκαμπτο επιστόμιο που επιτρέπει την κατάποση ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.

5 Spring Hill Aid, Energy Gel with Caffeine για Κάθε Απόσταση

Συσκευασία: 41 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 17 γραμμ.
Ηλεκτρολύτες: Ναι
Με: 100% φυσικά προϊόντα
Για: vegan αθλούμενους και αθλητές.

Η αναζωογονητική γεύση και η ελαφριά σύνθεση του Hill Aid θα σου δώσει ενέργεια που διαρκεί.

Χρησιμοποιούνται μόνο 100% φυσικά προϊόντα, για να μην έχεις προβλήματα με την αύξηση του Γλυκαιμικού Δείκτη, τα υψηλά σάκχαρα που ρίχνουν απότομα την ενέργεια και όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που προσφέρουν τα χαμηλής ποιότητας συστατικών και χημικών ουσιών.

Το χλωρογενικό οξύ που προέρχεται από τους πράσινους κόκκους καφέ και η καφεΐνη, υποστηρίζουν το μεταβολισμό των υδατανθράκων και του λίπους. Οι πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μάνγκο μειώνουν τη φλεγμονή. Το μάνγκο περιέχει επίσης τρυγικό οξύ και μηλικό οξύ, που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της αλκαλικής φύσης του οργανισμού. Πάρτε ενέργεια και κάντε έξυπνη αποκατάσταση, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και ζάχαρη!

6 Maurten Hydrogel Sports Fuel Gel 100

Συσκευασία: 40 γραμμ
Υδατάνθρακες/τζελ: 25 γραμμ.
Αλάτι: 85 mg
Χρωστικές ή συντηρητικά: ‘Οχι

Πρόκειται για μια μήτρα βιοπολυμερούς, γεμάτη με ένα μοναδικό μίγμα φρουκτόζης και γλυκόζης (λόγος 0,8: 1) που επιτρέπει την πρόσληψη έως και 100 γραμμάρια υδατανθράκων ανά ώρα. Το GEL 100 είναι δομημένο με τεχνολογία φυσικής υδρογέλης με έξι φυσικά συστατικά. Δεν περιέχει καθόλου χρωστικές ή συντηρητικά και έρχεται σε 40gr που περιέχει 60% υδατάνθρακες – υψηλή αναλογία βάρους προς ενέργεια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από δραστηριότητα.

7 EthicSport Malto Shot 40 φακ. 30ml υγρό

Συσκευασία: 40 γραμμ
Υδατάνθρακες/τζελ: 25 γραμμ.
Γλουτένη: Όχι
Καφεΐνη: Όχι

Το MaltoShot είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που επιτρέπει τη σταδιακή απελευθέρωση ενέργειας, χάρη στην παρουσία 5 υδατανθράκων με διαφορετική ταχύτητα αφομοίωσης, συμπεριλαμβανομένων της μαλτοδεξτρίνης μακράς αλυσίδας και της ισομαλτουλόζης.

Απευθύνεται σε όσους χρειάζονται ενέργεια κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης. Είναι, επίσης, κατάλληλο για παιδιά, καθώς δεν περιέχει καφεΐνη.