ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 5 καλύτερα καλοκαιρινά tips διατροφής από το Diet Stories!

Θέλοντας να γράψουμε ένα άρθρο με τις καλύτερες ασκήσεις για τους γλουτούς, ζητήσαμε από τον Εμμανουήλ Δημητρούλη του Diet Stories να μας γράψει ένα κομμάτι της διατροφής για συνδυαστικά αποτελέσματα. Αυτό και έγινε, με τον καλύτερο τρόπο! Βέβαια, διατροφή για εξάλειψη του τοπικού πάχους δεν υπάρχει, οπότε πρόκειται για ένα άρθρο ειδικά προσαρμοσμένο στην καλοκαιρινή διατροφή!

1) Φάτε φρούτα και λαχανικά εποχής

Εκμεταλευτείτε αυτούς τους μήνες την πληθώρα φρέσκων φρούτων και λαχανικών και γεμίστε τα γεύματα σας με πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Τομάτες, αγγούρια, κολοκύθια, καρότα, χόρτα από λαχανικά, κεράσια, φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα, μούσμουλα, κορόμηλα, πεπόνι και καρπούζι από φρούτα.

 

2) Βάλτε επιτέλους ένα υγιεινό πρωινό στη ζωή σας

Η μέρα έχει μεγαλώσει και η αφύπνιση τις πρωινές ώρες έχει γίνει ευκολότερη. Εκμεταλευτείτε το ξυπνώντας 5 λεπτά νωρίτερα και προετοιμάζοντας ένα ποιοτικό πρωινό. Το πόσες θερμίδες θα κάψετε κάθε μέρα και το τι γεύματα θα κάνετε είναι άμεση συνάρτηση του πρωινού σας, όπως και το πόση ενέργεια θα έχετε και το πόσο θα πεινάσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

3) Πιείτε περισσότερο νερό

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το ανθρώπινο σώμα χρειάζετε περισσότερο νερό. Η αυξημένη κατανάλωση νερού βοηθά στην απώλεια βάρους και στην αυξημένη αίσθηση πληρότητας μεταξύ των γευμάτων.

 

4) Φάτε περισσότερο και όχι λιγότερο

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι όσο λιγότερες θερμίδες τρώμε τόσο περισσότερο βάρος χάνουμε. Ωστόσο, η απότομη δραστική μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων έχει σαν αποτέλεσμα την απενεργοποίηση του μεταβολισμού. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα που να περιέχουν τρόφιμα με λίγα λιπαρά, υψηλή πρωτεΐνη και υδατάνθρακες με πολλές φυτικές ίνες σε ικανοποιητικές ποσότητες.

 

5) Μην απαιτείτε το maximum των αποτελεσμάτων στο minimum χρόνο

Ξεκινήστε να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους που μπορούν νε επιτευχθούν ώστε να αποφύγετε την απογοήτευση της αποτυχίας και την υπερβολική καταπίεση ένος πολύ αυστηρού προγράμματος διατροφής. Μην προσπαθείτε να χάνετε πάνω από 1 κιλό την εβδομάδα και μην ρίχνετε ποτέ την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κάτω από 1200 θερμίδες. Ξεκινήστε νωρίτερα την προσπάθεια σας και αν μείνουν και 1-2 κιλά για να χάσετε μετά το καλοκαίρι δεν ήρθε η καταστροφή..

 

  

Δημητρούλης Μάνος, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,

Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Dietstories 2015 για το wefit.gr

www.dietstories.gr