ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή για γρήγορο αθλητικό ενυδατικό ρόφημα

Εάν θέλεις να φτιάξεις το δικό σου αθλητικό ενυδατικό ρόφημα, δοκίμασε αυτήν τη συνταγή που δίνει ο Brendan Braziers, vegan πρώην τριαθλητής.

 

Αν και όσοι γυμνάζονται συστηματικά καταναλώνουν υγρά κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι περισσότεροι εμφανίζουν μία ήπια αφυδάτωση επειδή συνήθως αναπληρώνουν το 30-70% των υγρών που χάθηκαν κατά την προπόνηση. Μάλιστα ο οργανισμός μπορεί να χρειαστεί έως και 24 ώρες μέχρι να αναπληρώσει τα υγρά του σώματος. Αυτό έχει επίπτωση στην απόδοση στις επόμενες προπονήσεις. Ένας αθλητής θα έπρεπε να φροντίζει για την πλήρη αναπλήρωση των υγρών. Εάν θέλεις να φτιάξεις το δικό σου αθλητικό ενυδατικό ρόφημα, δοκίμασε αυτήν τη συνταγή.

Γρήγορο αθλητικό ενυδατικό ρόφημα

Αυτή η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του Brendan Braziers, ενός vegan πρώην τριαθλητή. Το θαλασσινό αλάτι αναπληρώνει το νάτριο, και τα υπόλοιπα κάνουν το αθλητικό ενυδατικό ρόφημα νόστιμο!

Θα χρειαστείς

3 μοσχολέμονα

1 ρίζα τζίντζερ, τριμμένη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 λίτρο ανθρακούχο νερό

Λίγο νέκταρ αγαύης για γεύση ή λίγο μέλι

Οδηγίες

Στίψε τα μοσχολέμονα και ρίξε το χυμό τους, το αλάτι και το τζίντζερ σε ένα μπουκάλι και ανακάτεψέ το καλά. Ρίξτε στο ανθρακούχο νερό το μείγμα και το νέκταρ αγαύης (ή μέλι). Έτοιμο!

Στην υγειά σου!

Δες εδώ και την εμπνευστική του ομιλία του στο TedX

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash